Ursus

Tema je Ursus a ne gornja i donja mrtva tacka.
Jos neko je ucio nesto u skoli.U tim knjigama je lepo pisalo GMT i DMT.
Kako je ko ucio tako i pise.

Vratimo se temi gospodo.

Nekada se učilo i to da je Zemlja ravna ploča ali to ne znači da je to bilo tačno.

Vrlo dobro. Ja ovde prekidam diskusiju na temu SMT i UMT. Ko je želeo da razume, taj je i razumeo.

Gospodine Markokurjega, Vas očigledno još uvek boli ispravka u vezi kompresije i pritiska. Nadam se da ćete uskoro preboleti.
Ne trebaju nikome dva fakulteta, samo malo skromnosti da bi umeli da priznaju kada im se pokaže da nisu u pravu.

Toliko od mene, na eventualne postove nevezane za temu Ursus više ne odgovaram.

P.S. Gospodine Šošara, kada već toliko želite da se forsiraju pravila foruma, prvo krenite od sebe. Kao što znate, po pravilu morate da date tačnu lokaciju na svom profilu. Srbija je malo širok pojam.

:ppozdrav:

Pa vi ste prvi počeli da pišete teme nevezane za ursus ,a mene hvala bogu ne boli ništa , ja sam se izvinuo za moju grešku, ako ste pismeni pa ste pročitali, ali me iznenadilo kako ste svi najbolji i najbrži u ispravljanju tuđih grešaka,a u konkretnim problemima ste nula ,to što ste pročitali par knjiga pa prepisujete pasuse ovde ,to okačite mačku o rep, cenim teoriju ali za mene je praksa uvek bilas ispred nje.A tu ste vidim slabi.

Ja u klin, vi u ploču. :) Sva sreća pa kad vidim ko su ti koji moje znanje stavljaju pod upitnik - ne osećam nikakvu potrebu da im se ispovedam čime sam se sve dosad bavio što se prakse tiče. Ima mnogo većih stručnjaka od vas a do čijeg mišljenja mi je više stalo. S obzirom da su oni zadovoljni mojim radom, vaše reči me se nimalo ne dotiču. :ppozdrav:

Jeste interesantni obojica. Dok ja pričam o stručnim stvarima, vi ste ti koji celu stvar okreću na moju ličnost - tačnije protiv nje.
Forum je tu da bi se ljudi učili. A ako se već uče, onda ih treba učiti tačno a ne da brkaju razne termine. Ako vas dvojica to ne možete da shvatite, onda što bi narod rekao: ko vas šmirgla. Imam i ja pametnija posla nego da se natežem sa vama i vama sličnima.

Citam temu i vidim da je u kontekstu teme bilo pisano o raznim "tackama" tako da prethodni postovi nisu OFF topic i NECE biti obrisani,za Attilu i sam mislim da mu fali prakse i to dosta ali je ovde apsolutno u pravu i posto niko nije imao bolji argument osim njegovog manjka iskustva u drugim oblastima sledeci postovi koji se upute na njegov racun i koji ne budu vezani za temu bice smatrani kao Off topic,post ce biti obrisan a clan sankcionisan !!

Ursus Bambi C10B sa 10KS iz 1956. godine

2765_dsc00008_1.jpg

100_2514.jpg

Sto bi znacilo da za nekih 20000 bi bio kuci sa carinom od 20% i pdv-om od 18%.A uz dokaz da je polovni traktor poreklom iz Evropske unije (dokument o poreklu robe EUR1), carinska stopa je 11%,bar sam tako negde procitao...

Deni za robu iz EU se valjda plaća carina od 1 %.
Ujka Lupu je platio za kombajn toliko ,kako ne znam pitaj njega.PDV je 18 % ne na cenu kupljenu nego na procenjenu.

Nazad
Vrh