Ursus

Ma ne mora posebna dizali mi mop skidali reduktor sa Ursusa C-360 i Zetora 7211 od kuma svezali smo ih lancima i uzeli motornu dizalicu sto se kaca na krov garaze i pomogli jos nas dvojica da dizalica lakse digne i tako smo dizali par pouta reduktore!

Gledaj u svakom poslu da se mucis sto manje... Zato sam rekao, kad god radis nesto sto znas da je tesko oko masine, uzmi lepo par dizalica, ili flasencug, nisi nasao ledja na ulici.....

Sa ursusa skinemo ja i stari bez problema, a sa zetora smo samo jednom probali, i od tad uvijek, dizalica.

Ja sam koristio ova kolica za razdvajanje motora-
zetor-portal5.jpg

zetor-portal4.jpg

300 kila na 2750 nije mnogo, ali pri usponu mnogo znaci.... Stavi mu ti tegove sto je pre moguce.....

Da al kada sstavis sve top na Ursusa onda je tezak 3200 kg tako pise u knjizi njegovoj a bez icega je 2100 bez vode u hladnjaku ulja u mjenjacu i motoru i goriva!

Ovo cudo sa slike,, bez vode u gumama i tegova na zadnjim tockovima, a pogotovu bez strasila u sedlu, tezi 2750 ( ja ga nisam merio, ako su mene slagali, ja slazem vas)....

Pozdrav ljudi, imam problem sa kompresorom kod c-360. Stvari stoje ovako: Kad zatvorim izlaz za pumpanje guma, nece da puni bocu. Nosio sam ventil kod majstora i on kaze da je ispravan. Skinuo sam oprugu u ventilu (koja sluzi da pri odredjenom pritisku otvori klip i vazduh ide u bocu), i onda se pune obe boce, i na traktoru i na prikolici, medjutim pritiskom na kocnicu nista se ne desava, onaj ventil sto je ispod kocnice nista ne odradi. Sad razmisljam da li je u pitanju kompresor, kao da nema dovoljnu snagu da postigne potrebni pritisak.?

Imaš li ti sat na traktoru za merenje kompresije ,kad zatvoriš ventil za pumpanje guma , kompresor ako je ispravan ,mora da pokazuje na satu neki pritisak.Ako nemaš nikakav pritisak pogledaj kijavicu da li stalno izbacuje vazduh ,ako ne onda negde imaš začepljenje ili ti je sam kompresor neispravan

Ja mislim da traktori nisu opremljeni uredjajem za merenje kompresije u kabini.Rekao sam mislim, a neka me neko ispravi ako grešim.Da niste možda mislili na manometar?

Itekako imaju, (pored instrumenta za merenje temperature) izvod se nalazi ispred boce ,e sad da li ga on na svom traktoru ima to neznam zato sam ga i pitao , a pošto se priča o kompresoru a ne o motorima, zna se na koju sam kompresiju mislio , da neshvatamo sve bukvalno

To je pritisak , a ne kompresija . A uređaj za merenje pritiska je ,kako je Panonstib rekao manometar . Pritisak ne može biti kompresija mislim da ga tako nebi trebalo ni upotrebljavati ni kao izraz .

Nazad
Vrh