Ursus

Prso kardan posle skoro 40 godina.... Vadjenje starog i montaza novog trajalo oko sat vremena...

16givic.jpg

Ja mislim da ja imam najmladjeg i najocuvanijeg C-360 800 radnih sati original gume na njemu nisu ni upolovile!!! Slika ima par stranica unazad!!

Sto bi vario i zebavao se, pa mora kod strugara, da bi bio u osi... Nov deo je nov deo, pogotovo sto kosta 2000 RSD... Jbg ja ga uprego u freziranju... A samo sto sam bio poceo....

Kolege forumasi, sta mislite o montiranju motora iz zetora 7211 u Ursusa c360? Snimak pokazuje na sta mislim :

To je otac mog kuma uradio pre puno godina i nema nikakvih problema. Funkcioniše besprekorno.
Naravno, osim ugradnje prednje vuče.

Poslednja izmena:
Da, ali nije od npr. Unimoga ili Pinz-a, oni imaju klasične bočne reduktore (ne planetarne kao ovaj). Zetorov nije sigurno, ni laka ni teška verzija, šta više, uopšte mi ne djeluje poznato. Gornji nosaš sa čaurom je očigledno dogradjen po mjeri. Najviše me zanima kako je uskladio prenose, tu se se sasvim sigurno morali praviti zupčanici po mjeri.

2lmnyag.jpg

Evo ovdje se vidi kako je dogradjen gornji nosač. Neobično kako je dobro udešen uz traktor, izgleda odlično s njim.

Jel je potrebno cackati menjac nesto, ili samo napakujes motor? Branko, jel se razlika oseca drasticno ili je neznatno?

Mora se prednja vuče prilagoditi menjaču.
Oseti se razlika u snazi i to dosta, posebno je primetno kod oranja, a menjač izdržava bez problema. Tako barem kaže kumov ćale. Ja lično nisam video kako ore, ali sam ga viđao sam ga sa setvospremačem od 3 metra.

Nazad
Vrh