Ursus

jeste očerupan ko kokoška skinuli su mu sve što se da lako skinuti i vredi
verovao ili ne komplet za njegovu generalnu znaci četiri seta (klipovi hilzne karike bolcne ) sve novo i original u standardu + svi dihtunzi i dihtung glave košta manje od 300 €
ako glava nevalja komplet obrada sa novim ventilima sicevima hidrotestom košta manje od 200€
lezajevi radilice koštaju oko 50€ neznam koliko je obrada radilice
uglavnom sa 500€ imaš maltene glanc motor

nepostoji jeftinoji traktor što se tiče delova od ursusa

ali vidim nema kardan prednje vuče hladnjak pumpuVP servo ...a tek šta se nevidi ko zna.

sto se tiče gvožđurije i delova kabine sve se može naći kod đurija u pločicama naravno polovno
po meni da bi bio ko bombona treba oko 3000€

Prlicno je ocerupan.Ja sam zainteresovan za prednju vucu,a clan Igor 74 za menjac i kabinu,ali tako mu bas mnogo ne odgovara.Inace i moj Ursu bio prilicno ocerupan,kad sam ga uzeo,ali ne toliko,ipak je trebalo je puno vremena i posla da se dovede u red.
ur-sept25-w.jpg

Ja do danas nisam ni znao koliko je jak Ursius C-360!!! izvukao sam rodjaka sa MF-om 355 i blatau u sumi koje mu je upalo u kabinu kolkiko je potonuo a bilo je uzbrdo i lisce gdje je bio moj traktor i izvukao ga je bez punio muke a ja sam mislio da nemam sanse koliko je bio zaglibio!!!

@Šošara

Jel možeš pojasniti malo ovaj treći - plivajući hod - šta pod time tačno podrazumevaš? I gde je taj položaj na ručici?

Odgovorio sam ti provizorno za plivajuci hod klipa.
Sad malo detaljnije posto sam danas cackao oko utovarivaca i probam polozaje rucice.
Polozaj plivajuceg hoda je skoro do krajnje donje tacke,tj malo iznad donjeg polozaja rucice.Tu na nekih 1 cm malo se mrdne rucica i sama ostane u tom polozaju.Tad klip moze da se pomera napred nazad tj da pliva.

Ja do danas nisam ni znao koliko je jak Ursius C-360!!! izvukao sam rodjaka sa MF-om 355 i blatau u sumi koje mu je upalo u kabinu kolkiko je potonuo a bilo je uzbrdo i lisce gdje je bio moj traktor i izvukao ga je bez punio muke a ja sam mislio da nemam sanse koliko je bio zaglibio!!!
Mnogi ne znaju kakva je masina Ursus,pa mogu da pricaju svakakve price o njima,ali ko god ga ima i radi sa njime mislim da se ne zali.Ja sam sa mojim Ursusom koji je bio natovaren sa 6 m bukovine slepao Zetora super 50(ako sam se dobro izrazio) koji takodje bio natovaren sa 6 m drva,a ostao je u kvaru na putu kad smo se vracali iz sume,i vukao sam ga dobrih 8-9 km,samo se vidi crn dim kad mu dodam gas i ode brale.

Ajd jedno nazovi ga nadmetanje: Ko ima najstarijeg ursusa C355, 350 ili 360? A posle da vidimo ko ima najmladjeg....

Moj Ursus c-355 je 74-to godiste,prva generalna radjena 91. godine,a ove godine samo malo pretresen i utegnut,ima on da tera jos dosta.:ppozdrav:

Moja je 80 i neko pocinje da mu bude bucan dif. pa cu najverovatnije na zimu da pogledam sta je .Imao je jednu generalku kao posledicu cuvenog carier ulja 90te , sati ko zna stao je sat na oko 1500 pre generalne . A da je masina jes . Kum ima 355 iz 70 i neke radjena jedna generalnadavnih dana a sada tosi ulje dimi baca vatru greje se ma nema sta ne radi a nikako da stane da covek ne poveruje sipa ulje koje ima cak je i lancolom posolio ulje vise puta a namerno nece da ga radi moto " da vidim dokle ce ". Radi lakse stvari ne ore .

Poslednja izmena:
moj ursus c-355 1972 godiste jos uvek u odlicnom stanju oko motora nista nije radjeno prve gume zamenjene pre 10 god oko 2000 radnih sati radi ko svajcarac.

Baš ima Ursusa, prilično. Moj Ursus C-355 nije ni najstariji ni najmladji.
Kupljen je nov 1975.god (firma "Avalakomerc" u Beogradu.
1988.g. je radjena prva generalna (sve delove sam lično doneo iz Poljske-Katovice). Još uvek odlično ore a ima blizu 6.000 radnih sati. Nekoliko godina je vukao dvoredni berač (Zmaj 221), za kojim su kačene prikolice Zmajevke..

Lepo, lepo... Moj c-355 73 godiste, generalna jos nije radjena... Mada i ne radi previse.....

Aj sad da vidimo ko ima najmladjeg... I po mogucstvu da ima sliku....

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh