Ursus

Juce zamenjene gumice ventila na 1634...stare okrutele i dobile lufta...prestelovani ventili,nove gume dekne...
2iiib09.jpg

Kolege sta moze da bude na Ursusu 355 kada cuka kompresor,pri oduzimanju gasa.Na leru radi super,kada dodajem gas ne cuka,ali prilikom oduzimanja gasa,pogotovu naglo on se cuje bas dosta.Hvala unapred:ppozdrav:

Odlicno odradjeno!! A vidim da imas i dva kiper izvoda mozes li molim te slikati ono gdje se cijevi zavrcu ispod sjedista za kiper izvode!!

E bas ova slika i jel ovo radi bez ikakvih ventila i bilo ceka msm ako imas potrebu za rad oba samo radis sa rucicom nemas nikakve ventile gdje otvaras i zatvaras ulje!

Samo sa rucicom(ovom manjom sa dodatkom).Nikakvi ventili,nista posebno.Sve traktor odradjuje.Ima 4 polozaja,dizanje,spustanje,plivajuci hod i zakljucan klip.

Samo sa ručicom, kad vučeš gore onda daje pritisak na jedan izvod, a kad guraš dole onda na drugi..... S tim da onaj izvod na kojem nema pritiska kad je ručica u krajnjem položaju, ima ulogu povratnog voda, to jest ima slobodan prohod ulja ka menjaču...

Aha hvala ti mnogo na slici i ja cu to napaviti imam holendere i sarafe samo kuzpim cijev posto mi je potrebno za presu koju cu mozda kupti a i ja imam C-360!! Ma znm a majstor konj mi vice treba ju se neki ventili stavljat i nes prespajat ma konjina prava od majstora sreca nije mi nis diro traktore skoro ga upozno!"

@Šošara

Jel možeš pojasniti malo ovaj treći - plivajući hod - šta pod time tačno podrazumevaš? I gde je taj položaj na ručici?

@Mitre ne daj mu nista da dira oko traktora.:haha:
Ova gornja cev je od FAP-a(naverovarnije jer sam je skinuo sa sasije) od volana,a zeleni kolender i sraf su od 150-ke vojne sa hidraulike volana.Sve je leglo kao jedan.Donja cev je bila na trktoru kad sam ga kupio,klasicna sa pijaca.

@Branko,ovo oko plivajuceg hoda mi je rekao nas kolega @PetarHr.
U radu sa dvosmernim klipom sam primetio da imaju 4 polozaja.Krajnji gore,krajni dole,srednji polozaj i pre donjeg polozaja ima polozaj kad se rucica sama zabravi.
Kad prazni kasiku moze da prazni potiskom klipa,a moze i da se isprazni sama pod teretom,i to je verovatno taj plivajuci hod.+ kad je ispraznim i spustim da poravnja zemlju nekad je klip zakljucan i kasika ne seta i ravnja a nekad nije zakljucan i kako tarktor krene,kasika predje preko kamare,klip seta.
Sve ovo je prvo iskustvo sa probnog rada utovarivaca,bolje reci atesta.

Ma znm i ja sad to napravit kupicu komad crijheva i odjeneti da mi spoje holender i sarag na hidraulicno crijevo i zavrnut a sipka je sranje oce da pukne prije nego crijevo!

I ja sam razmisljao o toj varijanti crevo umesto cevi,ali je ova varijanta bila najekonomicnija,cev i kolender celih 50 dinara,na kilo.
Bitno je da odradi posao,sad dal je cev ili crevo.

Gledao sam ovaj Ursus 904,samo je cena naspram stanja visoka-4000e.
u904w1.jpg

u904w2.jpg

u904w8.jpg

jel ima jos dijelova uz njeg ili samo ovo sto je kod njega a ako nema ja bi mu da jedno 2200-2500 EUR vise ni eura a vise i ne vrijei ipak ima tu ulaganja i truda ili bplacanja majstora ako neznas da radis sam!!

Nazad
Vrh