Ursus

to nema veze moj kum kupio traktor pre desetak godina poveo dvojicu koji imaju isto takve traktore ,i majstora.probali oni da oru odusevljeni jos ih odveo na naj tezu zemlju, sve ok. kada su ga dovezli kuci a vozili ga nekih 2h on se sav u..o mislili su dobro samo ce da se predihtuje ali unutra katastrofa

Treba nekoliko puta da obidje sa plugom, da se ugreje, a ne samo jednom.
Kod kupovine polovnih traktora je ipak najvažnije imati sreće. :sreca:

zorancile je napisao(la):
Treba nekoliko puta da obidje sa plugom, da se ugreje, a ne samo jednom.
Kod kupovine polovnih traktora je ipak najvažnije imati sreće. :sreca:
Mi kada smo uzimali naseg naseg,covek kaze evo vam plug,i idite tu na neki strnjak iza mesta...nece se niko ljutiti da mu uzores malo njive,ja imam posla-ako ti se ne svidja-vrati-a ako uzimas,zovi...docu po pare...cale i ja se samo pogledali.jedino nije radila prednja...a kvar je bio dobar-spala zica i nema kontakt sa prekidacem... ::lose::gledaj mu pritisak ulja u motoru,ne sme da na leru bude ispod 5.gume gledaj ,jer je jedna 75000,mi smo menjalji pre neki dan... :zli:i naravno multi...

Ja sam nekidan pazario 4806 covijek poceo muljati preko telefona nemozes doci do rijeci od njega :zli: Ja sam cutao i kad je zavrsio kazem jel mozemo doci vidjeti traktor i probati jedno 2 sata s njim raditi ako da i svidi nam se kupujemo naravno ja sipam 20 l nafte da nije na tvoj trosak.Rekao je moze,Naoko dobar poslikacu kad stignem da vidite ali je prodao prednju vucu spremnu zanj :zli: vidi se neki svercer,rekoh mu nepali ga docemo ujutro oko 8 ali mi smo bili kod njega u 5 i cekali na ulici da vidim da ga nebi palio i ugrijavao,metnem mu barometar metnem pokazivac temperature i na zub je upalio_Odmah mu pogledao pritisak ulja popili smo kavu i rakiju kod njega dok je radio uzeo sam nekakav plug sav sjeban i o otisli na njivu(nemam pojma ciju koju je on odredio)gonio sam ga prva-druga sat vremena i kad sam stao pritisak na leru 2 bara super :bravo: temperatura 60 isto super nista nezvoni malo na odusak baca paru sto je za Torpeda normalno i trzili smo ga.35 000kn sam ga platio i odmah otisli prepisati.Za 3 dana je kolega isao sa kamijonom tuda prazan kuci se vracao natovario ga i dotijerao za sad sam zadovoljan s njim ako se nebi rasulo sta u getribi za mijesec dana ali i to cu rijesiti.Evo jutros na zub bez grijaca upali.

oni su uzorali 2 lanca , trktor je palio kao mina, traktor je radio par sati ,pre nego ga je kupio.samo je sreca u pitanju, ako nemas srece kupuj od poznanika jeste malo skuplje ali znas sta si kupio

Nikad to nisam radio uvijek od svercera kupim ali poznatim prodam,samo sto ja imam drukciju taktiku ja svakom sverceru kad rece cijenu nespustam mu nego dodam jos na njegovu cijenu 200eura tako da on sam rece sta mu je mana ovaj nema mane rekao je iako sam mu 200eura ponudio vise nego sto je trazio.Ma to je lutrija velika i naravno traze se papiri i vidi se prvi vlasnik lako je adresu naci i br.telefona to ide kao od sale i pitas otvoreno covijeka da ti kaze.Tako sam i aute kupovao iz auto kuca jer satu nevijerujem nego vlasnika nazovem i stvar rijesena.Naravno podvaliti se moze sve se to utegne i pritegne ali brzo on pokaze svoje.Evo ja sam svoga dao kolegi da ore i to nazvao ga i pita sta radis kaze ide orati i kazem mu evo ti moj traktor i nezali ga tako je i uradio ima 2-3 dana orati isto cu vidjeti jel jos od poznatih tko tamnjira,ore sije i nek ga samo cepa za 8 dana sve je na vidjalu.

cini mi se da opciono postoji negde sam procitao ili su ubacivali od nekog traktora sa vecim precnikom,a pasuje

Ma raskinuces tzv. usi na bolcnama covijece a ti radi kako hoces.

nemislim da se izivljavam sa hidraulikom,nego imam monosem sejalicu koja je dosta teska pa bih stavio veci klip .

Kako hoces ali ako moze nositi bika u korpi od 700kg pa valjda moze i sijacicu.I ja volim jako,da na leru dize velikiii teret ali nemoze uvijek tako biti,najveci sam problem imao kad sam radio sa naletnim utovarivacem za djubar pa nikad hidraulika dosta jaka.Kad sam nabavio ovog malog Torpeda onda kad ga zarijem odmah ga na vagu dobijem pa sam ga opteretio sa pruznim sinama pa su mi usi na bolcnama popucale kod poteznica.Zato ti pricam svoje iskustvo.

Dejane verovatno je pumpa trosnija pa ne daje max pritisak koliko treba . Jednostavno se potrosi oko zupcanika .

Mozda je semering izbio jer pumpa tesko ode osim ako je hidraulik"teretio godinama"onda se gumice nove stave (oridjidji ne plasticne) semering novi (ja praktikujem SKF)ventil postela i teraj bato.Ima da dize na leru sijacicu.Ako treba i unutrasnjost se zamijene pravi majstor sve napravi ili nova pumpa kod nas je 100tinjak eura,a kakve su karike na klipu.

Ako baš hoćeš jači pogledaj dali paše zetorov... onje veći samo neznam dali pasuje prihvat na poklopcu hidraulika...

2qk78kn.jpg

2pruukh.jpg

Ursus dobio gume nove...i malo oranja chille !!!

Nazad
Vrh