Ursus

Kod novog vlasnika dobio nove gume i ove gore naljepnice...

20220810-122230.jpg

Sta sad ovde raditi, krajeva poluga i poluga nema nigdje. Da li se ove kosuljice mogu naci od necega makar?
Ursus 902 je u pitanju
0f0b54c88b158345357296e2f15b7f96.jpg
e856eef82ef15699deb76fc973a3e7ed.jpg

Poslano sa mog SM-A415F koristeći Tapatalk

Izvadio sam, nisu slikane. I one su malo potrosene.

Poslano sa mog SM-A415F koristeći Tapatalk

Dobra ideja, kosuljice od konusnog lezaja sa obe strane i one bi drzale kugle-jabucice.
Veoma tvrd materijal kao i kugla, mislim da bi trajalo godinama.
Kod nas imaju krajevi da se kupe, zalivena kugla u nutra, odseces svoj stari deo i navaris taj.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Ma mislili smo na prvu da je kosuljica od lezaja, jer je bila pored poluge na bolcnu. Sutra ako nadjemo stavljamo nove kosuljice i varimo da smanjimo luft koliko toliko.
Znam i ja da ima za ostale traktore, ali za njega nema nista. Trazio sam i na internetu i nista. Niti kompletna poluga niti kraj, moramo ovako.

Bio je jedan u oglasu ali cena nigde veze sa traktorom, meni se jako svidjaju jer su na fazon MF, limarija, a i motori bi trebalo da su perkins.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Jako losi traktori… niko ih ne prodaje ;)
Kao svojevremeno univerzali… kao spori su, nisu nizasta… pa posle godinama se nije se pojavio ni jedan da je na prodaju… tako i ovi.

Ovih dana sredjujem vazdusnu instalaciju na C-360. Zamenio sam ventile u kompresoru, izbacio sam ona dva ventila posle kompresora i stavio od IMT-a. Ugradio sam poseban manometar, posto onaj fabricki nema brojeve. Primetio sam da mi je boca probusena. Rupica je vrrlo mala, predpostavljam da se moze zavariti. Da li moze elektrodom ili gasno?

Takodje, da li je neko remontovao kocni ventil posto on ne radi, tj ne prekida dovod vazduha na izlaz za prikolicu?

Ma mislili smo na prvu da je kosuljica od lezaja, jer je bila pored poluge na bolcnu. Sutra ako nadjemo stavljamo nove kosuljice i varimo da smanjimo luft koliko toliko.
Znam i ja da ima za ostale traktore, ali za njega nema nista. Trazio sam i na internetu i nista. Niti kompletna poluga niti kraj, moramo ovako.
Sta se mlatis bez potrebe, odnesi to kod strugara, pravi k'o nista i to prema trenutnoj dimenziji kugle.

Nazad
Vrh