Ursus

Nisi li možda gledao kabine od imt 549 kažu da jako dobro pašu
Pa ova prica je vec dozivela neslavan kraj,naime bez atesta nema od kabine nista od drugog proizvodjaca,tako da sam ja okrenuo celu pricu u skroz drugi smer,kupio sam jednog zetora 6911 sa kabinom,sa mojeg ursusa sam vec skinuo kabinu,stavio vec na oglas,mozda cu i samog traktora prodati...

Pa ova prica je vec dozivela neslavan kraj,naime bez atesta nema od kabine nista od drugog proizvodjaca,tako da sam ja okrenuo celu pricu u skroz drugi smer,kupio sam jednog zetora 6911 sa kabinom,sa mojeg ursusa sam vec skinuo kabinu,stavio vec na oglas,mozda cu i samog traktora prodati...
Ja sam ovo video pre možda dva ili tri meseca...Jako dobro stoji ali verujem da nije Imt kabina...Meni najviše liči na nekog Torpeda ili Dajca e sad neznam.....Iskreno ja imam Ursusa i neznam odakle da počnem što se tiče kabine ..Prvo sam razmišljao o Rol barovima ali mi je sad to nekako neefikasno...
53e7871aabf764ab36ed55b3735c81ed.jpg

Poslato sa HUAWEY P40 LITE pomoću Tapatoka

Ja sam ovo video pre možda dva ili tri meseca...Jako dobro stoji ali verujem da nije Imt kabina...Meni najviše liči na nekog Torpeda ili Dajca e sad neznam.....Iskreno ja imam Ursusa i neznam odakle da počnem što se tiče kabine ..Prvo sam razmišljao o Rol barovima ali mi je sad to nekako neefikasno...
53e7871aabf764ab36ed55b3735c81ed.jpg

I ja sam imao velike planove...stavim udobnu veliku kabinu,kasnije stavim vece cilindre pa cu imati jacu masinu..itd itd...ali na kraju odustao od svega i lepo uzeo nesto sto je fabricko sa velikim kabinom i sa jacim motorom...😔

I ja sam imao velike planove...stavim udobnu veliku kabinu,kasnije stavim vece cilindre pa cu imati jacu masinu..itd itd...ali na kraju odustao od svega i lepo uzeo nesto sto je fabricko sa velikim kabinom i sa jacim motorom...
Kod mene u Paraćinu svakakvi traktori prolažili bez muke ja ću da probam pa šta bude mada ova kabina paše kao salivena....

Imam jedan problem kolege...imam Ursus c-355 normalno radi nema nikakvih problema sem oko poluga....kada podignem ručicu za dizanje poluga poluge se negde odprilike podignu do pola svog hoda a onda se spuste....nema krčanja,čukanja ili lupanja jednostavno podignu se do pola i spuste....razmišljao sam možda da nije do ulja možda da ga ima premalo ali nikada nisam ništa radio oko njih pa ne bih da čačkam nešto što ne bi trebalo

Kolege da li neko zna da objasni u čemu je razlika između Ursusa 350 i 355 ako je ima osim u godištu?
Sve je to jedna loza...tj. varijacija na temu zetorovog motora Z-4001 (iz Zetora 4011 i 4511)....
C-350 je prepisan originalni češki dizajn po licenci od Zetora 4011 koju je Zetor ustupio Poljskoj početkom 1960-ih, na C-355 su Poljaci već počeli sami da "čeprkaju" mimo Zetora i dodaju neke detalje tipa:

- upravljački sistem traktora iz 2 dela zameljen jednodelnim.
- dupli filteri (fini i grubi) zamenjeni sa jednim centrifugalnim filterom...
- nova komandna tabla sa 2 kontrola sata...broj sati i kontrola pojedinih funkcija itd...
- Promenjen je odnos reduktora (Ursus C-350 je imao 55 zuba na reduktoru i 12 zuba na vratilu, Ursus C-355 je imao 56 odnosno 11 zuba), zahvaljujući čemu je postignut veći prenosni odnos na račun nešto manje maksimalne brzine.
- kod starijeg modela je kućište volana izliveno preko poklopca menjača a kod 355 je napravljeno drugačije tj. sa šrafovima da može da se skine....
- uvedene 2 pedale za kočnice, tj. za svaki točak posebno (povezane rezom, tako da mogu da koče zajedno ali i da se razdvoje po potrebi).
- promenjen položaj ručne kočnice (kao i njen oblik), koja je sa mesta ispod volana prešla na kućište pogonske osovine...
- ugao ubrizgavanja je promenjen sa 20° na 22°.
- drugačije PTO vratilo
- uklonjena poluga tj. ručica za brzinu reakcije hidraulika...

Treba li još nešto ili je ovo dosta?

P.S: Ako kupuješ tj. baš hoćeš Urkana moj ti je savet da ipak ideš na C-360.
Nisam nešto siguran koliko su "rentabilni" C-355 (a pogotovu C-350) u danšnje vreme....4 klipa, prilično tromi motor prastare konstrukcije, a isti posao može da ti uradi recimo neki Zetor sa 3 klipa tipa 4712/4911 itd ( i ne, nepričam napamet, imam višegodišnje iskustvo svog Zetora 4911 i Ursusa C-355 koga je brat od strica imao do pre neku godinu).Po tome šta mogu da urade su gotovu na istom nivou, a Ursus je veći potrošač, većih gabarita, manje oštar na gasu (da ne kažem nešto drugo da se neko ovde ne uvredi) itd....
C-360 je da tako kažem poljska varijacija na temu Zetora 5511/5711....pojačan na pumpi, prošireni usisni kanali itd itd....52 vs 45 KS (ako ništa drugo bar može "sam sebe da nosi").....

Zanimljivo. Sad mene zanima koja je tacno razlika izmedju C 355 i C 360, odnosno S 4002 i S 4003 motora? Odakle tih 52ks umesto 45ks?
S 4002 (C 355) --> 33 kW na 2000 obrtaja a S4003 (C 360) --> 38,2 kW na 2200 obrtaja.Bukvalno uradjeno isto sto je i zetor radio kada je pravio 5511.Dakle jos jednom- povecana snaga se dobila modifikacijom pumpe, promenom preseka usisnih kanala, glava klipova itd....

Sta je problem na AC pumpi na c360 kada se druka nema otpora slabo gura gorivo, traktor nece da upali? Ocistio sam onu casicu sa filterom, isto je bilo. Posle sam odvio gore na grlu gde se druka ac pumpica i primetio da nece svaki put da uhvati vakum onu malu metalnu kuglicu unutra.

Slabo baratam sa ursuzima drugu je sve hvaraisan, pitaj boga sta sve fali.

Sve je to jedna loza...tj. varijacija na temu zetorovog motora Z-4001 (iz Zetora 4011 i 4511)....
C-350 je prepisan originalni češki dizajn po licenci od Zetora 4011 koju je Zetor ustupio Poljskoj početkom 1960-ih, na C-355 su Poljaci već počeli sami da "čeprkaju" mimo Zetora i dodaju neke detalje tipa:

- upravljački sistem traktora iz 2 dela zameljen jednodelnim.
- dupli filteri (fini i grubi) zamenjeni sa jednim centrifugalnim filterom...
- nova komandna tabla sa 2 kontrola sata...broj sati i kontrola pojedinih funkcija itd...
- Promenjen je odnos reduktora (Ursus C-350 je imao 55 zuba na reduktoru i 12 zuba na vratilu, Ursus C-355 je imao 56 odnosno 11 zuba), zahvaljujući čemu je postignut veći prenosni odnos na račun nešto manje maksimalne brzine.
- kod starijeg modela je kućište volana izliveno preko poklopca menjača a kod 355 je napravljeno drugačije tj. sa šrafovima da može da se skine....
- uvedene 2 pedale za kočnice, tj. za svaki točak posebno (povezane rezom, tako da mogu da koče zajedno ali i da se razdvoje po potrebi).
- promenjen položaj ručne kočnice (kao i njen oblik), koja je sa mesta ispod volana prešla na kućište pogonske osovine...
- ugao ubrizgavanja je promenjen sa 20° na 22°.
- drugačije PTO vratilo
- uklonjena poluga tj. ručica za brzinu reakcije hidraulika...

Treba li još nešto ili je ovo dosta?

P.S: Ako kupuješ tj. baš hoćeš Urkana moj ti je savet da ipak ideš na C-360.
Nisam nešto siguran koliko su "rentabilni" C-355 (a pogotovu C-350) u danšnje vreme....4 klipa, prilično tromi motor prastare konstrukcije, a isti posao može da ti uradi recimo neki Zetor sa 3 klipa tipa 4712/4911 itd ( i ne, nepričam napamet, imam višegodišnje iskustvo svog Zetora 4911 i Ursusa C-355 koga je brat od strica imao do pre neku godinu).Po tome šta mogu da urade su gotovu na istom nivou, a Ursus je veći potrošač, većih gabarita, manje oštar na gasu (da ne kažem nešto drugo da se neko ovde ne uvredi) itd....
C-360 je da tako kažem poljska varijacija na temu Zetora 5511/5711....pojačan na pumpi, prošireni usisni kanali itd itd....52 vs 45 KS (ako ništa drugo bar može "sam sebe da nosi").....
Hvala na iscrpnom odgovoru. U planu mi je kupovina 355 ili 360 imam iskustva u radu sa njima i svestan sam njihovih mogućnosti. Ali po oglasima viđam i 350 pa me je interesovala razlika.

360 je ako nista bar mladji traktor.
Ja bih gledao neki primerak sa kraja 80-ih, vidjao sam po oglasima bas sacuvane...

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh