Ursus

Naliješ vode pun hladnjak, skineš čep i upališ traktor. Ako diže vodu a pojavljuju se i mjehurići onda je kompresija. Poneki mjehurić se može pojaviti ako je negdje u sistemu ostalo zraka a ako propušta kompresiju mjehurići su konstantni.
Ako diže vodu a nema mjehurića vjerovatno je prljav hladnjak. Pumpa brže izbacuje vodu u hladnjak nego što ona može prirodno da protekne kroz njega pa se u gornjem dijelu hladnjaka stvara višak koji se prelije.
Računaj na to da, ako je hladnjak pun vode a duže budeš zagledao oko njega dok traktor radi , će doći do širenja vode i prelijevanja ali to će prestati kad se temperatura stabilizuje.

Hvala na odgovorima,znam da mi je termostat los,a ono sto sam primetio je da posle gasenja motora kad sam radio nesto pored traktora cuo sam neki cudan slab zvuk ikad sam otvorio cep,koji dosta dobro dihtuje primetio sam kako izlazi malo sabijenog vazduha i taj slab zvuk koji sam do tada cuo nestaje...i to se ponovilo par puta vec a citao sam o tome da moze da istera vodu i zbog loseg termostata,a ja to ne znam kako se i to manifestuje kad istera zbog toga...i nebi bas onako iz naleta da nosim masinu na skidanje glave

To je koliko znam normalno, da kad je voda u rashladnom sistemu ugrejana i otvoris cep hladnjaka da se oslobodi slabiji pritisak. Kad sipas vodu u hladnjak sipaj do ispod onog otvora pri vrhu sto ide ka motoru. Nemoj pun do cepa.

Svaki taj od 160 ks fabricki ima 3, a od 120 ima 4. Cuo sam da su neki ljudi u taj od 160 ubacivali menjac od ovih manjih

Drustvo, jel neko odvrtao vertikalnu polugu od 335 do kraja?
Interesuje me duzina navoja, koliko ulazi unutra, nije bitno bas u milimetar, onako, od prilike, da li ima bar 15cm..?
7b5dd0dfcb119ced2eb42b7981a1a6d4.jpg

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Da me ubijes sad nisam siguran, negde oko 30l.
Mozda ce znati neko tacno.
Ima sa strane cep, sipaj dok ne procuri na njega.

Nema čep sa strane (bar na mom) a merač mu je kod šalt heble odozgo uvrnut sa šipkom i zarezima i tuda i sipaš novo ulje.Ako se dobro sećam 28lit treba da ide hidraulično-transmisiono ulje (zbog pumpe hidraulika) 80-90 gradacije.

Tako je sale!
Kad sam procitao da je merac na cepu, setio sam se.
Izmenjali smo dosta traktora pa sam malo pomesao a malo i zaboravio.

78 godine su moji roditelji kupili novog kao prvi traktor u porodici. Dobro nas je služio zahvalan traktor a izuzetno mali potrošač.

I ja sam bio prezadovoljan.
Kao da ga Imt napravio

Nazad
Vrh