Ursus

Ja imam onu Mehanika Orasje kabinu kao sto je Deks postavio i nije losa, ali realno nista posebno. Da je bas prostrana i da ima grejanje i da nije mnogo skupa samo od rakovice one stare najvece kabine. Vidjao sam da ih ljudi ugradjuju i na druge traktore.

Poslednja izmena:
Aco ta je meni vrh, sta bi rekao za onu malu, valjda je isto Orasje samo starija na Ursusu 335?
Pa kad po sto puta udjes i izadjes iz nje obavezno izlupas glavu taj dan, kad izlazis ako nosis obucu na pertlanje obavezno negde zakaci za pedalu ili nesto drugo, mozes da zamislis samo sta se desi u takvoj situaciji jer si drugom nogom iskoracio a ova ostala...jos sam ja prosecne gradje, nista specijalno....
I ona mi je bila super samo kad nije hladno i kad ne pada na mene

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Poznata mi je ta mala kabina na C 335. Sednem unutra, ono glava cese u krov, okrenem se pozadi samo sto ne poljubim zadnje staklo, a noge zavucene ko u neke rupe. Ova kabina ja sto imam je mnogo bolja, ali opet nema grejanje, nije tapacirana i nije pozadi zatvorena.

Ја сам био сретан кад смо на 335 уградили ту малу кабину, јесте да је уметност ући и изаћи поготово да не паднеш али кад не киснеш нема боље. Другари су купили кабину од нове раковице код ових што су их паковали за Индију и уградили на 542 све са блатобранима. Изгледа моћно и пространа, а бука минимална.

Te su skupe, mi smo za takvu dali 900e
A rekao bih da je mrsavo uradjena, kutije su tanje garantujem nego na ovoj recimo Orasje iz 80 i neke, sva se uvija i trese
Da nije lepa jeste ali kad je kao paucina da je jbs, jedino sto ima sistem za grejanje

Poznata mi je ta mala kabina na C 335. Sednem unutra, ono glava cese u krov, okrenem se pozadi samo sto ne poljubim zadnje staklo, a noge zavucene ko u neke rupe. Ova kabina ja sto imam je mnogo bolja, ali opet nema grejanje, nije tapacirana i nije pozadi zatvorena.
Zato su zasrali kabinu na vecim ursusima, jer su kabinu razvukli da bi neko mogao sjesti iza vozacevog sjedista. Prvo, to sjediste nazad je glupo odradjeno jer sofer mora izaci ako ovaj nazad hoce izaci. A drugo, staklo ispod zadnjeg stakla koje se otvara moras skidati kada ima puno prasine. Posto je kabina razvucena, ti prikljucak gledas samo preko tog donjeg prozora. I prasina voli da se lijepi na njega.......

Nije ni ova losa od kolege Borislava, kulturno izgleda...
Ona na Acinoj slici od Rakovice meni je toliko ruzna ne daj Boze, ma da je najkomotnija mozda od svih...
Od tih velikih najvise mi se svidja Torpedova.

Postovani kolege hteo bih da me posavetujete:imam Ursusa c 355 bez kabine,onaj prelazni model na kojem pise jos 355 ali je vec narandzaste boje ko c 360.Hteo bih da kupim i da stavim kabinu i razmisljam da bi lepo bilo staviti nesto prostranije,nesto malo komfornije,nedaj boze sa grejanjem :) ,znaci boljeg od njegovog originala.Ono sto sam nasao novo meni je preskupo (1350 evra) Sta bi jos moglo da dodje u obzir?Video sam tu valjda neku zetor kabinu ili recimo neki moj poznanik dao ideju sto ne pogledam neku noviju kabinu od rakovice koji ima grejanje...itd itd.Imate vi neke predloge?Eventualno sto je vec isprobano pa funkcionise pa da imam malo manje muke.Dodatno komplikuje stvari sto bas i skoro nista ne nadjem u dobrom stanju,nit originala,nit nesto drugo...Hvala vam na odgovoru!
Grijanje se makar lako odradi ako imas sve spremno oko motora, samo nadjes hladnjak sa ventilatorom od stojadina (tako i ja sada planiram uraditi). Tapacir ti odradi komsinica ako si dobar sa njom 😁.
Ako mozes obidji par ursusa slicnih tvom koji imaju razlicite kabine pa daj konacan sud. Nekom je bolja rakovicina kabina dok je nekom zetorova..

Jeste ruzna jer Rakovica ima zaobljenu haubu pa se ne slaze, ali Ursus ima cetvrtastu i lepse mu stoji. Prostrana je da unutra komotno moze da poveze 4+1. Torpedove kabine su po meni poluproizvod, ako ne racunamo TX I RX.

Kao prvo,hteo bih svima da se zavalim na sugestijama i predlozima...AcA bas je extra onaj video,lepo se vidi kako stoji mu kabina IMR ...iskreno meni se svidja...a sto se novaca tice... malo mi je bezveze da lupam 1300 evra za kabinu na traktor koji vredi max 2000 ovako bez kabine,pa zato ne bi da kupim nesto skupo...

Dobra kabina košta i ne treba žaliti par stotina € više ako planiraš sebi ostaviti traktor za duži period.

Nazad
Vrh