Ursus

Slazem se, vise ljudi privuce ulickan traktor.

Ursus se cesce vidja u sumama, nazad iza sjedista im stave vitlo a i generalno jeftiniji su dosta od zetora.

Slazem se, vise ljudi privuce ulickan traktor.

Ursus se cesce vidja u sumama, nazad iza sjedista im stave vitlo a i generalno jeftiniji su dosta od zetora.
Kod nas u 90% slucajeva ko radi sumu ima bar jednog ursusa 355-360 a neki i po 2 ili 3.
Za male pare jako dobar traktor, izdrzljiv, pouzdan, mali potrosac, delovi smesni a ima koliko toliko kvaliteta, donose iz Poljske.
Jako dobro se pokazao u stranovitim terenima, recimo znam za situacije gde su se ljudi skijali sa 558 po sumi dok Ursus tu sidje sasvim normalno, cudno ali prenosi su takvi ili sta vec.
Isto tako sa istim teretom bolje ide uz brdo od 558, desavalo se da ovaj ne moze izvuci a Poljak izleti.
Za vitlo i cepac ima posebno mogucnost okretanja vratila preko svake brzine pa se tako moze izabrati najoptimalnija brzina....
Za sumu bas mnogooo znaci, sem njega i Zetora ni jedan drugi traktor nema tu mogucnost.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Imam nekih problema sa onom levom ruckicom sto sluzi za kardan i hidraulicnu pumpu. Desava mi se od pre neki dan kao da preskoci. Recimo ukljucim kardan preko brzina i posle kad hocu da iskljucim rucicu pomerim, ali je kardan ukljucen. Nekad rucica bude kao da je ukljucen, a u stvari nije. Skinem onaj sraf utvrdjivac i srafcigerom pomerim, ali je problem sto nekad bude u neki medjupolozaj pa i srafciger ne pomaze. Ima li neko ideju o cemu se radi i sta da cinim?

Baš sam danas rješavao taj problem, samo kod mene se ručica iz trećeg stepena isključivala pod opterećenjem a problem je u tome što se viljuška tj, utor gdje dolazi utvrdjivač poderao, ustvari ivica tog utora. Ja sam skinuo poklopac mjenjača i tu ivicu od tog trećeg stepena malo obrusio da bude oštrija ali to samo malo se obrusi.Sutra je prvi test pa ćemo vidjeti kako radi.

Poslednja izmena:
Imam nekih problema sa onom levom ruckicom sto sluzi za kardan i hidraulicnu pumpu. Desava mi se od pre neki dan kao da preskoci. Recimo ukljucim kardan preko brzina i posle kad hocu da iskljucim rucicu pomerim, ali je kardan ukljucen. Nekad rucica bude kao da je ukljucen, a u stvari nije. Skinem onaj sraf utvrdjivac i srafcigerom pomerim, ali je problem sto nekad bude u neki medjupolozaj pa i srafciger ne pomaze. Ima li neko ideju o cemu se radi i sta da cinim?
Ta rucica je na osovini a tu je spojena sa elasticnom civijom.
Proveri koliko ima lufta rupa na ruckici kroz koju prolazi civija.
Ne mora da znaci da je to ali znam da sam na zetoru 5011 imao isti problem.
Cini ti se da si iskljuio kardan a ono jos radi. Ne sme lufta nikako da bude tu.
Nadam se da si me shvatio sta sam hteo reci!

Borislave, nije to onda problem kao kod mene. Kod mene su svi ti utori kao novi, ali imam utisak kao da rucica preskoci. Ne znam kako da objasnim drugacije. Uglavnom potegnem rucicu, gledam u onu sinu i sina kao krene malo i kad se javi opterecenje sina ostane, a rucica preskoci u sledeci polozaj. Ako si zapazio, zanima me kako rucica prenosi kretanje na sinu sa utorima?

Peet, odprilike shvatam. Mislim da je to bas kao ovaj moj problem. Jedino nisam siguran da li je to isto odradjeno kod C 360 i kod 5011.

Danas zamjenjena poluga kardana ili kako se već zove, ova na drugoj slici što je obilježena crvenom strelicom. Zasada ručica ide malo teže ali valjda će kasnije ići lakše dok se razradi,samo se nadam da neće iskakati iz trećeg stepena.

Motor mu je iznenadjujuce dobar bez ikakvog odrzavanja, pupu da ne ureknem. Pre nekoliko jutra kad je bio minus da upalim golfa on vergla, isteram njega aj u Ursulu on odma sastavi na dodir😯
Sto se rucice tice nista nisam dirao jer sam stalno u nekom poslu ili nisam kuci. Medjutim, na neki cudan nacin je proradila sama od sebe, osim u onaj prvi stepen gde su ukljuceni i pumpa i kardan, tu zeza.

Nazad
Vrh