Ursus

Da najbolje da kupiš nov cilindar i rešio si problem, jest dasu ovi novi lošijeg kvaliteta a i zetorovi su ja mislim isti, nema tu neke razlike ali šta ćeš kad nema boljih. Danas sam probavao na solcu hidrauliku bez kardana i radi, izgleda prije nisam dobro uključio.

Ma ja ljudi moji ugradio cilindre od lade kao dokazano najboje resenje. Medjutim, izgleda da sam ja srece kur.te pa potrevim ovaj neki los cilindar. Skinucu ga sutra ako stignem da vidim sta mu je. Reko ti ja Borislave da mora da radi, ali mora i da se ukljuci kako treba.

ja se bas uplasih Borislave da se nesto zeznulo pa muke posle da se opravlja,i vreme,i pare,nerviranje itd,a ono vidis radi,cinimise da bese da ima neki kratak hod za ukljucivanje,malo mrdnes ono nece,kao da se nesto pokvarilo a ono radi,bezveze,no dobro je...Aco ja mislim da ces se ti vratiti na ursusove-zetorove cilindre,ja pravo da ti kazem jos nisam cuo da se neko usrecio sa te cilindre -prepravke,ja bas neznam kako stalo,da kazem relativno,stalno imate problema sa kocnicama,tj,cilindrima,i verujem da vi,tj ti i Borislav vise vozite od mene,no ja sam ursusa u svoje neko vreme vozio skoro 10-12 god bez ijedne kocnice pa ni rucne,sve dok nisam jednom se spustao niz brdo sa frezom, i po prvi put mi izbaci iz trece,i ja stacu pravo u cer,savijem cer do zemlje,ostanem na traktoru ali u polunesvesnom stanju nekih neznam petnaestak min,jedva dodjem ksebi,neznam sta me snaslo,e odmah posle tog dogadjaja rasturim kantu,kupim sve cilindre,cevke,sve sto je trebalo i namestim,to ima jedno neznam bas tacno 10-15 god.otprilike,nebitno,od tada do danasnjeg dana ja nikakav problem nemam,eto tako,sada neznam kod tebe sta i kako...

I kod mene je duplak došao sa komplet novim kočnicama i kočio je kao lud u ove 3 godine kako je kod mene ali sad zadnjih mesec dana lijeva kočnica me zeza, ne koči takoreći nikako a desna hvata kao luda, biće da koristim previše lijeva, srećom da koče i prednji točkovi pa lakše a kad se ugriju kočnice tj.pakne onda baš slabo koči.

Ma ne znam ni ja vise sta se to desava. Uglavnom na urusove cilindre se ne vracam jer od njih nema gorih. Kocio je kao putnicki auto i sad isto koci. Samo sto mi sad desni tocak stalno koci pa ne mogu da ga tako teram. Planiram ujutru da ga raskumbusam.

Ma jok bre. Resio sam problem. Skinem desni glavni kocioni cilindar, a ono katastrofa. U zivotu ne znam da li sam na tako malom mestu video toliko korozije. Naravno da je zablokirao samo sreca sto je ipak imao malo hod pa mi tocak nije ostao skroz ukocen vec je mogo da se okrece. Ocistio sam ga od korozije pa onda ispirao i na kraju malo sitnom smirglom. Posle sam ga potiskivao srafcigerom i sipao malo kocione tecnosti dok se nije razradio. Namontiram na traktor i malo dok povuce ulje i izbaci malo vazduh i koci kao i pre. Kopa u mesto. Sad imam problem jer sam iskopao dvoriste. Dobro mu gumice nisu stradale od one necistoce. Slikao sam, ali ne mogu nesto da ubacim sliku i kad li ce nesto da urade po pitanju postavljanja slika na forum? Zakomplikovali ga za medalju.

Tako je i kod mene bilo Aco, samo što su kod mene ursusovi cilindri, isto sam uradio kao ti znači uzeo sitno šmirglo i očistio koroziju samo je to bio onaj cilindar u reduktoru i radilo je normalno do prije.Ja nisam imao problema sa vanjskim cilindrima toliko, najviše me zezaju oni u reduktoru .A slike pokušaj postaviti preko (fotkica.com) tako ja radim.

Dobro kažeš Aco,valja da nekad nešto i zeza samo da ne bude neki veliki problem.Au ali je korodirao cilindar, ali dobro sad si to rešio i miran sa kočnicama, nego ako nije problem da uslikaš te vanjske cilindre kočnica da vidimo jesu li drugačije od ovih ursusovi, čini mise da si već negde pisao da si prepravljao kočnice.

Samo bez nervoze . Iznad klipa i gumica na glavnom je dobro staviti i malo motornog ulja a i kociono izmeniti posto je garant puno vode .

Ma sve sam to brzinski radio. Nisam se setio da nabacam u onu zastitnu gumu tovatnu mast. Mislim da bi bolje bilo. Mada sad znam za jadac pa cu nekako to da zastitim, a s vremena na vreme nekako i da podmazem.

al si ga opravio svaka ti cast,a..dobro Aco,u cemu je sad prednost izmedju ladinih cilindara i ursusovih??

Pa kod onih ursusovih mi je dva puta zaredom stradao onaj razdelnik na duzem cilindru i jednom kraci cilindar. Dosta su osetljivi. Ovi od lade kao sto vidis svasta izdrzavaju. Ja sam mislio kad sam video onu koroziju da su gumice ostecene i da nece da radi, medjutim koci kao i pre. Jos su ovi od lade i jeftiniji.

Nazad
Vrh