Ursus

Aco,zemo,ma kakvi sam ja majstor do mojega(da prostis-te)kad me -te svako zajebava,ucinis coveku i posle ti zarije noz u ledja itd,zna se koje majstor hahaha.Pa zemo ja i neznam kako ti zamisljas drugacije?verovatno da ima i neki drugi nacin meni nepoznat,izvini ali stvarno neznam,ja sam se svakakvih prica nacuo,da dv moze ovako,onako,itd, zato i spominjem ta cuda,ali ajd nebitno.Za samougradnju dv na pomenutim traktorima ursus c355-c360 nemogu da idu felne 24"barem meni nije poznato,ko je ugradio ja mu se klanjam,samo mogu da idu manje 20"i ispod toga,ali zato guma moze veca na 20"i veruj mi da je velika razlika izmedju gume 9.5-20 i 11.2-20,barem za mene,tako da postoji verovatnoca da ce kod mene ici 11.2-20?!

Aco tako je došao kad sam ga kupio sa 7 tegova mada je i to nekad malo kad ga pozadi pritisne teret. Hvala, a dobro kažeš da je pod kabine bio ravan sa menjačem ali onda bi morao prepravljati pedale kočnice a i kvačila a tu ima mnogo posla. Ali stavljaću onaj lim što ide ispod sedišta kao kod zetora a na zadnjima je često samo ja nemam prilike uslikati.

ma Borislave kakav strucnjak,svi lazu,obeco da dodje cekam ga vec nedelju dana i nemaga,nit se javlja niti pare salje haha,samo sekirce nema drugo,fik i gotovo au p.m.bemti lom,iii Borislave samo iskljucivo na zadnje tockove,drugo nista ne priznajem,ne,hahaha..

tako ce mu i biti,kad ga budem fiknuo svecu lagere da mu prospem hahaha,bemti muku,uf sveme pojede...

Jel zna neko kako se steluje paljenje na 335?? Radio sam pumpu i dizne, majstor koji mi je radio (bosista)razmontirao, remontovao i ponovo uzupcio i nastelovao paljenje.
Traktor je isao jako lepo, lep zvuk, sve ekstra, ali je losije palio ujutru, znaci hladan...
To sam pricao drugaru koji se bavi mehanikom, ne bas profi ali cacka po nesto.. kaze nikakav prob, nije ovaj dobro ustelovao pumpu, skinemo poklopac ono paljenje na sredini, kaze treba da bude na nuli, vratimo na nulu i sad bi rekao da se greje dosta!

au Borislave crni sine stami napisa ovo,trenutna guma 8.00-20 je precnik D= 875mm,a stare koje si skinuo(vec celave) D=885mm,dakle razlika je 10mm(1 cm),znaci,ti si vec ove postojece trebao skinuti??!sto bi mogli zakljuciti da nisu svi proizvodjaci isti,dobro,koje bio proizvodjac na starim skinutim gumama i koji je sada na postojecim??dali bi mogao da mi izmeris zadnje,i koja je bese dimenzija gume??da pokusam nesto na nevidjeno....

A jbg KOLE, ja mislio da su one iste ali izgleda nisu. E sad neznam, ja sam mjerio sa različitim metrovima, onim na razvlačenje,sa ovim od 5m sam mjerio one što su na traktoru a sa ovim drugim od 3m sam mjerio ove stare gume ali sad ja neznam ima li tu kakve razlike ali ja mislim da nema. Voziću ovako dok bude išlo a za poslije ću videti ali zasad je sve u redu, mjeriću i ove zadnje za koji dan.

pa sa jedan isti metar izmeri,dobro Borislave teraj to samo po gasu i na zadnje,prednji ti i netrebaju hahaha...

Drugi put ću meriti sa istim metrom pa ćemo videti,hahaha. Al sad me zanima kočenje na prednjoj vuči tj.kočnice,primjetio sam da kada stisnem npr. desnu kočnicu da onda koče i zadnji i prednji desni točak. Sad mi nije jasno kako i prednji točak koči kad nema nigdje nikakvog crijeva.

Borislave,odigni traktor u vis,sva cetiri tocka od po 5-10 cm koliko da ne zakacinju na tlo,prvo,iskljuci vucu i probaj rucno okretati prednje tockove,tj,taj desni,(a sta ti se dogadja sa levi?)ako imas paknove i dobos moguce je da su ti se paknovi priblizili dobosu i koci-blokira bez obzira sto nemas sprovedenu hid,instalaciju do prednjih,jeb..tu moze biti svasta nesto,probaj ovako,a i trebalo bi ti samo da se ukaze a ako ne da vidimo sta dalje,onda kada si vec odigo traktor uvis tj.prednji kraj,uzni lepo metar pa promeri raspon tockova sa unutrasnje prednje strane i sa zadnje unutarasnje strane,i na duzoj sponi ako je potrebno,ovo ti kazem ne zbog kocenja tocka nego zbog anslajga itd,kada si ga vec podigo obavezno isproveravaj....

Borislave, normalno je da koci i jedan od prednjih tockova kad ti je ukljucena prednja vuca i kad pritisnes kocnicu. Koci zbog prenosa koji je povezan sa zadnjim krajem. Ja imam malog duplaka i isto tako se ponasa, a napred uopste i nema dobose ili diskove.

Aco kako kod mene ne koci? stim sto sam ja odavno spremio da mu sprovedem i kocnice na prednjim tockovima i to da koce pojedinacno,ostalo mi samo cevke da kupim i da ga povezem,medjutim zbog nekih drugih razloga sam trenutno odustao itd..

Mora da ti bude ukljucena vuca i kad si na klizavom pritisni naglo kocnicu da blokiraju zadnji tockovi. Onda obrati paznju na prednje i videces da ce i jedan od prednjih da blokira. Tako je kod svih.
Nego ja bas sad primetih problem sa kocnicama. Sinoc kad sam doso kuci ispred dvorista naglo pritisnem kocnicu da stanem. Kad da uteram traktor u dvoriste ono mi se cuje skripanje u desnom dobosu. Sad primetim da mi desni tocak konstantno koci, odnosno da mi je desni glavni kocioni cilindar stalno aktiviran, a pedala kocnice pustena. Nekako je ostao zaglavljen. Sta li sad da mu radim nije mi jasno?

Da Aco kad mi je uključena prednja vuča onda kad pritisnem bilo koju kočnicu (nebitno koju) onda koči i zadnji jedan i samo prednji jedan točak na istoj strani, znam da prednji točkovi koče preko kardana tj.preko momenta kočenja zupčanika kad ukoče zadnji točkovi i neznam dali u prednjim dobošima ima pakni. A kad pritisnem obe kočnice i kad je uključena prednja vuča i kad je tvrdo onda ukoči u mjestu(sve 4 točka), tako je kod mene koliko sam primetio. Ako sam dobro razumeo, onda bi trebao da skineš reduktor i onda bi trebao kupiti nov kočioni cilindar i rešen problem a na ovom starom nema popravka, barem ja tako mislim.

Ma onaj spoljni, glavni cilindar je nekako blokirao i ostao pritisnut. Primetio sam pre par meseci posle nekog snega da sam jedva prvi put pritisnuo kocnicu. Bila je blokirala, ali je posle normalno kocio i evo sad ovo sto mi se desi.

Najgrdje sto sam ih ja prosle godine pre sezone sredio cakum pakum. Sam sam ih radio za sebe kako dolikuje i evo vec sad zajebancije. Resicu to narednih dana kad dobijem vreme.

pa sta drugo da mu radis Aco skidaj taj cilindar vidi ako moze malo da se opravi ako ne nov,stacemu drugo...izgledami da su Aco losijeg kvaliteta,porobaj od nekog zetora kupiti pa ugraditi..

Nazad
Vrh