Ursus

Ma zemo ti si ki her Zika velemajstor haha(malo sala)ja nevidim nista i dalje,pa te zato i pitam,ali dali ima nekog poboljsanja ili olaksanja u kocenju??na to sam mislio..

Gledam ja taj traktor vec duze vreme. Vidim da mu je prednja vuca od UAZ-a, a gume 7,50-20. Obicno na tu vucu idu 7,50-16. Sta je ovaj radio i kako je uklopio bas me zanima. Vidim i ovo cudo sto je ugradio sa strane, valjda tu ukljucuje vucu. Dosta cudna skalamerija. Sto se tice sporih brzina ja mog do sad nikad nisam ubacio u sporohodnu. Meni one kod 355/360 nisu potrebne.

Neznam Aco možda ti se čini,uvis ide 1.25cm a prikolica je dugačka 4m i nema kočnice.A ovaj duplak sa uazovom vučom mi se nesvidja zato što je nekako slaba ta vuča za njega a spore nisu ni potrebne.

Ucinilo mi se. Losa procena. Mislio sam da je duzina 3,5 i visina oko 1,1-1,15. Mozda ti stradaju cilindri u dobosima jer mnogo tovaris, a nema prikolica kocnice. Pravo da ti kazem ja ne bi smeo da mu natovarim 10 m bez kocnica, nema sanse.

Gledam ja taj traktor vec duze vreme. Vidim da mu je prednja vuca od UAZ-a, a gume 7,50-20. Obicno na tu vucu idu 7,50-16. Sta je ovaj radio i kako je uklopio bas me zanima. Vidim i ovo cudo sto je ugradio sa strane, valjda tu ukljucuje vucu. Dosta cudna skalamerija. Sto se tice sporih brzina ja mog do sad nikad nisam ubacio u sporohodnu. Meni one kod 355/360 nisu potrebne.

Pa ne znam, mozda vama ne treba, ali u velikom brdu prikolicu drva ne mozes da vracas brzohodnom. Niz veliko brdo isto ne mozes brzohodnom svugde. U freziranju i baliranju da ne pricam. Ne zna, kakva su kod vas brda ali imao sam ursusa i znam da su mi sporohodne cesto trebale.

Kod mene su Alene brda da veca ne mogu da budu. Verovatno slican teren kao i kod tebe. Samo sto mu ja i ne tovarim mnogo, a ovi sto tovare do 10 m drva svi imaju kocnice na prikolicama. Tako da obrni okreni spore niko ne koristi. Jednom samo kum i ja natovarili 7 m drva i da podje na uspon za svaki slucaj jedan na haubu i cetvrta spora, ali je poso da nije ni osetio. Inace ne freziram sa njim niti baliram.

ma nisam Borislave,svi lazu,taj nazoviga majstor reko da dodje pa poreko,nema vajde,nikog nemam ko se bas dobro razume,ja ti bas pojma nemam oko ovog,nesto sam probao al neide,itd..

E jbg-a KOLE,onda nema ti druge nego tražiti drugi komp ili taj nositi nekom serviseru.

- - - - - - - - - -

Juče mi čovjek priča da ima zetora 6045 i ursusa c360 4x4 a bavi se šumom i kaže ursus kuda izadje zetor ne može i mora sa Ursusom izvlačiti zetora.

Taj 6045 je dosta tezi traktor pa verovatno zbog toga. Gde je meko i rastresito moze lakse da utone i da se ukopa. Isto sam gledao 560 po losim putevima gde nema cvrstu podlogu bukvalno nesposoban traktor u odnosu na 355/360. Gde je cvrsta podloga vec druga prica.

Nazad
Vrh