Ursus

Aha,da napisao je daje traktor namenjen za šumu,ali cijena je baš previsoka, da je napisao 5-6000 to je uredu ali 8300 to baš mnogo.Ali što kažeš ima ljudi samo gledaju to i nije im bitno koja je cena.Baš je danas jedan moj drugar kupio Zetora 7245 sa novim prednjim gumama za 9000 evra.

eto vidis Borislave,samo ti se ukazalo,pocela je vuca da koci,tj.bila,vec ti nedozvoljava vise da vozis sa ukljucenom vucom,u prevodu,zadnji ti vuku prednje itd,imas srece da si primerio i odreagovao,inace moglo je biti svasta,a i ujedno napisa i da ti se cuje dif.kako zvizdi,vec se tu nesto desava itd, ima tu svasta nesto,zato,ja nesmem napamet da nagadjam,za mene je pravilo,stanem ispred traktora i onda vidim u cemu se radi,pa ga ja mucim kako ja hocu,sta treba i kako treba,a,sto se tice guma to bi bilo najbolje nekako nabaviti pa da se proba,ali prvo bi trebalo izmeriti trenutno tvoje postojece gume 8.00-20 pa da se vidi za dalje,a nebi bilo lose pa i zadnje,nego ti meni predlazes da kupim nove zadnje,bih ja,ako bi mi ti pozajmio malo para,haha,ali,stacu sa novim prednjim,da ih bacim??spomenuo si nesto za tesku vucu,pa da i o tome nesto napisemo,Teska vuca ili Planetarna Teska Vuca,je,vuca sa planetarnim prenosom i automatskom blokadom,pa stim,ukoliko dodje do proklizavanja sa jednih tockova na prednjem pogonu,on se automatski ukljucuje,stim,da je kod mene i tebe direkna vuca bez planetaraca i kod nas je sam diferencijal sam po sebi gabaritan i tezak,za mene licno ja je nebih ugradio,sad,ako sam nesto i pogresio,izostavio itd,nebitno,ti-vi dopunite.Napisa ovde da ima neki 355 4x4 za samo 8300e,pa dali taj ima malo mozga,strasno,nemam reci..,

KOLE neznam jesi li me dobro razumeo,znači kod mene kad su bile stare gume onda je bilo to da kad idem samo u rikverc i kad smotam u lijevo onda samo desni točak je ostavljao malo traga a lijevi ništa a kad idem napred onda nema problema mada i to nije bio neki problem, ali opet kažem, neznam dali to tako mora kod duplaka ili ne,zato stalno kažem da bi možda kod mene mogle malo veće gume .A ja mislim da difrencijal mora malo da zviždi kad se ide 5-om,kod mene ima ulja u difrencijalu i sve je ok, sad neznam jel se kod tebe tako čuje ali samo kad se ide 5-om a u ostalim brzinama ništa.A mogu ja izmjeriti gume samo da mi dodje kući traktor. Što se tiče teške vuče, ja mislim da samo neke imaju blokadu i neznam kako kome ali meni se sviđa zetorova teška vuča. A za ovog c355 4x4 je mogao da napiše i 10 000 evra.

Mora da zvizdi kad ide vecom brzom svaki duplak. Nije za dzabe preporuka prodavca svakog novog traktora da se prednja koristi samo u sporim brzinama ili do odredjene brzine.

More zvizde svi 5-om ovuda kolko ih vidjam,i nisu duplaci neznam u cem je fazon al je strasno slusati kad prolaze.
Mogu zamisliti kako je vozacu slusati.

Al sto kazu neki su bolesni da kupe sto pre ursusa pa i placali po 3500e,a stanje bruka.
Sad je bio jedan u rumi ko lutka sa kabinom ocuvan.

Ne misli on na dif traktora da zvizdi nego dif prednje vuce kako sam ja razumeo. Inace meni se cuje vise kao neko brundanje u zadnjem difu i to kad vozim u petoj oko 1300-1400 o/min i to obicno kad je traktor rasterecen. Znaci po ravnom kad ga teram lagano, a kad ga nacepim prestaje to brundanje.
Inace ovde kod mene su cenjeni 355 i 360 da neki solidan bez problema moze da se proda za 3500 evra, a za kabinu niko i ne pita.

http://poljoinfo.com/showthread.php?p=1260542
Ne pratim bas ovu temu ali me kolega zamolio da mu okacim oglas.Traktorčic je ziva vatra,radi odlicno mislim cak da su oni prvi vlasnici traktora.Pricate o cenama pa reko da uporedite nesto i sa ovim traktorom.Nije lickan za prodaju,sredjen je ovako pre nekoliko godina.

Motor je ursus a u njemu je sve od zetora od 70 ks koliko znam.Uostalom nazovite vlasnika pa pitajte,ja ne znam bas najbolje.

Da mislio sam na to dase prednja vuča čuje (zviždi) ja mislim da to tako mora da se čuje, tj.zupčanici se čuju iako ima dovoljno ulja i sve je uredu.
Hoce diferencijal da zvizdi tj. peva, narocito ako je potrosen k-t par, sto je veoma cesto problem sa diferencijalima koji se ugrajuju za prednje vuce vuce. Obicno su ti diferencijali dosta radili i postoje zazori veci od propianih, sto je glavni uzrok zvizdanja.
Inace i ja sam primetio da mnogi Ursusi uje, bruje u transportu. Tacno znas kad neki ursus prodje putem. Isti je slucaj i sa pojedinim Rakovicama. Leka nema. To tako mora :osmeh:

Borislave neka bude kako ti kazes,a za sve ove ostale komentare neznam sta da iskomentarisem,naravno kada svi mi po nesto znamo,sto je i normalno,jel da,a i nismo naravno istomisljenici. Borislave,ja cu reci kako je kod mene a i drugih,pa ko zeli da veruje neka veruje ko nece i nemora.Dakle,kod mene se u prednjem mostu-diferencijalu,ama bas nista necuje(ili sam ja gluv hahaha),niti zvitdi,niti,pisti,melje,drobi ili kako god,to je znaci bez ukljucene vuce,na bilo kom terenu,posto sam ga par puta probao sa ukljucenom vucom po asvaltu,radi nekog ispitivanja,znaci,proban je u svim brzim brzinama,e sad,kada ukljucim vucu a posebno u 5 brzini,cuje se,ali veruj mi,vozio sam ga doo daske,ali do samog patosa,pa ako se raspadne nek se prokletinja raspadne,i verujmi,nista se nije desilo,ide normalno,naravno cuje se,i to sam ga vozio,sta znam,jedno 2-3km,e kada se iskljuci vuca onda je sve uredu,normalno tek onda nista necujem hahahaha,salim se.Medjutim kod drugih traktora ursusa c355-c360,imao sam dosta problema,kao problema,ali nije to bio moj problem,kod,recimo jednog,se toliko culo da veze sa zivotom nema,covek mene pozove,i kaze,slusaj kako se dere,naravno on vozi-proba,ma uzas zivi,iskljuci vucu,probaj,dosta manje ali se cuje,raskopcaj kardan,ono se cuje,a ono njemu lezajevi tockova otisli,e sad,to je spomenuo Aca zemljak pa je moguce da su lezajevi otisli,sto je i kod ursuza-zetora iole kao normalno,moze tu biti i zbog KT para u traktoru itd,ja njih nisam nikada menjao,ali cu morati,naveo sam negde u nekom postu,da cu morati blokadu da sredjujem,pa cu i ujedno i lezajeve menjati,da nebi posle skidao dvaput itd.dakle,sledeci primer,da coveku na prednjem difu KT-V otisao lezaj,neki tamo ludak,bio u planinu vuko trupce,i potegne prednjom desnom stranom-tockom u bukvu i otkine celu kolevku,pukla gde ide kljin,pa muke do 101 i nazad itd,jednom,pukne kuciste reduktora na pola i sve mu ulje istekne dok je dosao do kuce,i tu hoce da se cuju lezajevi pa da bruju itd,eto toliko od da nenabrajam vise,pozz

Pa da KOLE i kod mene se čuje samo kad je uključena prednja vuča i kad se ide petom a kad je isključena onda ništa. I ja sam više puta vozio sa uključenom vučom i gas do poda i nema problema.A šta ćeš ima svakakvih ljudi koji ne čuvaju traktor,eto kod mene u ove 3 godine radi u šumi i samo ponekad se razbije žmigavac i ništa više i naravno redovno se mjenja ulje u motoru.I jedino kad sam ga kupio, iskakao mije iz 2 brzine, bio otišao zub od zupčanika 2 brzine pa sam jedino to promjenio i prošle godine me zezala lamela, proklizavala, ali i to sam sredio.Sad znači kad je uključena prednja vuča i ubaciš u 3 brzinu i gas do poda i pustiš kvačilo onda sve 4 točka zašlajfuju a prije dok me zezala lamela i kad vučem praznu prikolicu malo uza stranu onda traktor samo stane a motor radi jednako, eto jedino me to zezalo. Pozz

i da dodam Borislave,ovo sto sam naveo je licno moj traktor,ove druge sam i njih probao ali na par metara itd,prema tome,za toliko znam a nisam ni lud voziti ga po asvaltu sa ukljucenom dv,tada i vise ga nisam ni vozio,naravno,ni sam proizvodjac pa i nekih drugih traktora ne preporucuje.Tako da Borislave, ako kojim slucajem naletis na kamionske gume 8.25-20 mozes probati,ali,kod mene, kada budu dosle nove zadnje gume(ako mi pozajmis novce hahaha)onda i prednje moraju doci nove ii to dosta vece,ee onda posle mogu kako hocu itd..pozzzz munjo i samo po gasu...

pa bre Aco ja celo vreme kao nesto pricam i objasnjavam ali me niko ne shvata ozbiljno tj,kao da ja nesto izmisljam ili vec...al nebitno mi je.Dakle,kod mene su trenutno morale doci gume prednje 9.5-20 zato sto su mi gume zadnje potrosene van svake tolerancije moguceg,sto se tice mog proracuna tj,felne-gume za napred,stim,sto sam ja imao tada samo dve solucije da biram,ili sve cetri nove,ili prednja nova da bih se trenutno spasio dok mi zadnje se ne potrose,ali skroz ili u kojem slucaju ,ne puknu,pa posto znamo od prilike posto su zadnje i prednje gume,koji je to vec dodatni trosak,ovakve ili onakve po gabaritu ili njihovim oznakama,automatski se i cena menja,negde manje negde vise,pa sam resio(naravno uz pomoc prijatelja,sta je najbolje,najeftinije trenutno tada)da izvedem neku korekciju,da mi ostanu zadnje gume takve kakve jesu,a prednje da dodju nove kranponke,i uspeo sam,i to veoma uspesno,poosto,zadnje gume nisu nigde popucale 14.9-28 Rekord-ove,nego se samo izlizale,ali pre toga dok nisam resio sta i kako,vozio sam na kamionske,jeb..ide ali veze sa zivotom nema izmedju ravnih i kranpon gume,naravno,koje su namenjene za traktor itd,zemo,nista ja ne mislim,tek kada dodje vreme i malo para pa kupim nove zadnje,onda cu da mislim,pa ponovo papir i olovka pa racunaj sta i kako,vece bi trebalo da dodju a koje, to cemo tek da vidimo,ali znamo da je to skupa investicija,al ko me pita,ocemo dv e pa onda nesto moramo i da platimo,nema vise ni kod babe za dzabe,e tek posle toga bice drasticno druga i bolja prica,sad,dali sam nesto pametno reko,neznam,hahaha pozdrav..

Aha KOLE, ako negde naletim na kamionske uzeću ih, nije problem za pare hahaha. Evo baš sam danas bio u šumi i slikao sam ono kvačilo što si rekao.

- - - - - - - - - -

Evo slike.

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

A evo i solca.

- - - - - - - - - -

Duplak je danas više ladovao.

bemti lom nece lepo da prikaze nista ne vidim,sad ce sekirce da radi..u svakom slucaju hvalati Borislave na trudu,ako Borislave ti kada naletis negde i ako ti odgovaraju a i cena ti uzni,ja nesmem ti nista drugacije reci,veoma je nezahvalno,kada ih nadjes onda se javi,pa da vidimo sta da mu radimo za dalje,do tada,samo gas i pametno...

Jbg KOLE, traži nekog stručnjaka da ti napravi taj lom od kompa, samo da sekirče bude dobro oštro hahaha, nema na čemu,šta god bude trebalo.Pa vidjeću ako naletim na te kamionske pa ti javim,da samo po gasu,veliki pozdrav.

Jao bre Kole majstore stari. Nije da te ne shvatam ozbiljno vec te pravo da ti kazem nesto slabo razumem. Posto si napisao da ce napred da idu dosta vece gume kad nabacis nazad nove mene je zanimalo koliko vece. Ti mi opet spominjes proracune i cuda. Zanimalo me koliko je za tebe to dosta? Da li mislis mozda da predjes na 24"? Mada nije ni bitno, da ne komplikujemo.

Borislave ala si naslagao napred tegove svaka ti cast. Vala mi se svidja i ovaj tvoj duplak samo nesto razmisljam sad u vezi tvoje kabine. Kad si mu vec pravio kabinu da si je odvojio iznad menjaca i zadihtovao bio bi jos bolji traktor. Sto rece moj zemljak Kole samo ga cepaj po gasu i na zadnje obavezno.

Nazad
Vrh