Ursus

Borislave sta da mu radim kada ga opravim,imam ga vec nekih petnaestak god,jos nista pipnuo nisam tj,sem sto sam ga izduvavao kompresorom,haha,izgledami da ce pre u zelezaru nego kod majstora haha,Sto se tice tog zetora i uporedjivanje sa ursusom,verovatno da ima tu necega?!sto zetor nemoze a ursus moze,ili pak obrnuto,itd,sto se tice mene tj,ursusa(mog)j ja, recimo nasta zameram,a to je spor rikverc,e to me ubi,dobro,sada je to druga prica sa dv,i na reko bih losu hidrauliku tj,kuciste pumpe,(ili pak gumica-oringa itd)a moguce je sto ja i premnogo koristim traktorsku frezu imt pa to razbije itd,staga znam,ali za rikverc,to mi se nesvidja,sve drugo je za mene licno dobro,naravno gledajuci traktore iz tih nekih ranih god.ne uporedjujuci ih sa sadasnjim ili pak od pre neku god,isto za mene je izvaredan traktor imt 558 bas mi se svidja(ima ih kod mene)dok 560 ne bas,ijako su slicni-reko bih?!,ima ga moj brat,,itd..

Nema ti druge KOLE nego taj u železaru pa onda pravac u trgovinu po novi haha. Kaže dobre gume i na Ursusu i na Zetoru ali džabe kad ursus ode a zetor osta. Ja sam sa svojim traktorima prezadovoljan,kažeš tebi smeta spor rikverc a ja baš volim što je sporiji u rikvercu zato npr.kad voziš prikolicu možeš lako sa njom upravljati ili kad je puna prikolica drva onda ga netrebaš ubacivati u spore brzine kad ideš u rikverc uzbrdo itd.Baš prije kad sam kupio neko sijeno i sad je tu strana takoreći kao zid i ja tuda naidjem i reko baš da vidim može li stati u toj strani, nogom na kočnice a on stade u mjestu, kao daje na ravni a ne u strani a tuda kud sam se spuštao nijedan solac nebi imao šta da traži i kod mene ko god dodje a ne zna da imam taj traktor i pogledaju ga i samo govore (moram i ja takvog tražiti)nije što ga imam ali stvarno su dobri traktori sa ovom prednjom vučom. A što se tiče Imt-a pa i meni je dobar taj 558 i vozio sam ga ali nekako mi je taj traktor nesklatan. Jedino kad bih kupovao možda još jedan traktor to bi bio ZETOR ili URSUS i nijedan drugi.

Ja kad sam kupovao razmisljao sam bas i o 558, ali manje i malo vise o 560 novi tip. Medjutim od njih me je odbilo to sto su neokretni, veci potrosaci i lose kocnice. Onda sam naso ovaj URSUS i kupio njega. Ustvari sam najvise trazio nekog duplaka, ali nisam naso da mi se prisvidja i da je dobar, a da mi cena odgovara. Onda reko na ovog mog da ugradjujem vucu pa mi i nije toliko potrebna, a fino kosta i tako ostade solas. Sad bi mozda kupio neki ZETOR, URSUS ili SAME.

Dobro kažeš Aco da IMT 558 - 560 troši više od URSUSA, ja sa svojim solcom čitav dan vitlam sa 10 litara a i jesu kod Imt-a lošije kočnice nego kod URSUSA ili ZETORA a za okretnost su tu negdje i ursus i imt. Prije negdje sam gledao onaj snimak kad si sa kumom vozio drva, dobar mu je ursus samo ga nešto zeza onaj blatobran. Kažem ti opet, kad bi ti ugradio vuču nebi se sigurno pokajao znači sa prednjom vučom stani u kojoj strani hoćeš kreni odakle hoćeš ali eto kada bi kupovao drugi ja bi preporučio najviše Zetora.

Veruj mi Borislave da je 355/360 mnogo okretniji od 560, a meni je to bitno zbog usitnjenih parcela, a i za u sumu mi treba okretnost. Onaj kumov ima motor kao grom. Ja jos nisam video neki da ima bolji motor od njegovog. To vuce kao zmaj. Blatobran ga zeza zato sto ga tumbao pa je jedan otpao, a drugi ostao da se ljulja.

Veruj mi Borislave da je 355/360 mnogo okretniji od 560, a meni je to bitno zbog usitnjenih parcela, a i za u sumu mi treba okretnost. Onaj kumov ima motor kao grom. Ja jos nisam video neki da ima bolji motor od njegovog. To vuce kao zmaj. Blatobran ga zeza zato sto ga tumbao pa je jedan otpao, a drugi ostao da se ljulja.

Da znam daje c360 okretniji od 560 ali neznam jel od 558.A i kod mene ovaj solac ima baš dobar motor inače je 1985 a duplak 1989 godište.Sad sam napravio neki snimak od duplaka nešto kratko oko minut-dva samo neznam kako bi postavio snimak.

Okretniji je i od 558 samo sto tu i nije neka velika razlika. Kumov je '75. godiste, a moj '86. godiste. Snimak postavi na youtube pa onda ovde iskopiraj link.

Neki dan pitam čovjeka od kojeg sam kupio prednje gume za duplaka, pitam ga koja je visina gume 9.5 20 a on mi reče daje manja od 8.00 20 za 2cm pa mi sad to nikako nije jasno kako da 9.5 može da bude manje od 8.00 20.

Borislave nema sta da merim ja to znam napamet,9.5-20 D=945mm,e sad,jedino ovo sto si napisao,kako ti rekli meni ne pije vodu,da nebi tvrdio da je netacno ili tacno,trazio sam knjigu-svesku svoju i negde sam je zaturio-sakrio od samog sebe,pa nemogu da nadjem,i rekoh bi ti tacno koliko i sta,jeb..ali po secanju iz glave ako ne gresim da je 7.50-20 D=915mm,ako sam pogresio,izvinjavam se unapred,neka me neko ispravi nije problem,stim sto je moguce da guma varaira zavisno od proizvodjaca do +-2%...

KOLE sad shvatam kad si govorio da kad stavim zadnje nove gume da ću tad imati problema jer kod ovog proizvođača Petlas 8.00-20 je manja od 8.00-20 RumaGuma za nekih 2-3cm pa se zato raspitujem za neku gumu prubližnu 90cm.U ovom mom slučaju se vidi da proizvodjači guma nisu isti odnosno nisu iste dimenzije.

da Borislave ali tu nije konacno resenje,izvini ali jos ti nisi neke stvari shvatio...koja ti bese tacno zadnja guma i proizvodjac,ako nadjem knjigu da vidim stase tu desava,nemogu ziv da je nadjem..

ee vec pocni da spremas pare na stranu..

- - - - - - - - - -

ii da isto mi izmeri na drugog ursusa zadnje..

Haha moraću polako ostavljati na stranu, a zadnje su skupe ko sam djavo, znači jedna guma je 415eura ili 830KM.Ali su još dobre a kad ih bude trebalo mijenjati e onda moram da vidim šta i kako . OK izmjerim i na solcu.

Nazad
Vrh