Ursus

Borislave,pa ja sam nesto cuo dosta odavno da su zetorovi unutra dosta siri tj,sire ima sace,pojma nemam nisam to nesto eksperimentisao,a kada dodje do toga videcemo,dobro za gume kako ti kazes,pa bre sta znam nije bas ni lak,pa imao bi tu da menjam druk lezaj,hid.lamelu,blokadu da mu resim zeza me opasno,a sto se tice prerade nisam o tome ni razmisljao,neznam nasta mislis..

Kad spomenuste kvacilo pre par dana zamalo da sletim niz jednu stranu zbog njega. Odnosno i nije ono krivo. Imao sam neku letvicu u kabini i da se okrenem polukruzno na putu dodjem do same ivice i pritiskam kvacilo, a ono nece. Reko otkaza i taman rukom za gas da ga ugasim i on ipak stade. Ona letvica mi se podvukla pod pedalu kvacila i onda je jedva odvojilo dok sam krvnicki gazio. Inace sam cuo da ljudi ovde nekako deaktiviraju drugi stepen kvacila i onda bude bas lako.

KOLE ja sam preradio pedalu kvačila, tako što sam pedalu presekao na onoj krivini i navio prema napred. A produžio sam i onu polugu što bude na kućištu mjenjača spojena na pedalu, ako nisi razumeo javi pa ću slikati.Danas sam uključivao onu ručicu od kardana u najviši stepen, rekoh da vidim može li bez kardana da diže, znači ubacio sam u brzinu i ručicu kardana u najviši stepen ali ono nije htjelo da radi. E sad, možda ja to nisam dobro uključio da radi bez kardana ili nešto nije u redu, nemam pojma zašto neće.

au bre Aco ti si bas mogao da nagrbusis,zeznuta stvar,djavo ne spava,pazi se,cuvaj se! Borislave,za produzavanje poluge sto izlazi iz kucista zvona za to sam znao,(ako mislimo na isto)na njoj je u kucistu zvona nasadjena viljuska za potiskivanje druk lezaja,jel tako??a za ovo drugo gore,sto rece za pedalu,to mi malo nejasno?? cekaj bre,nesto si me sad totalno zbunio??kako bre nece?nesto mi tu nije jasno,sad ni ja nemogu da skapiram kako bese,posto ja to tako slabo koristim u transportu,a u mestu da,oo svasta...

Da KOLE na tu sam polugu mislio, nju sam nastavio za neka 4cm a pedalu sam presekao po onoj krivini da nestoji kao kod tebe nego da bude da prilagodjena stopalu kad se gazi kvačilo i tako da je sad mekano kao kod auta.Ja koliko sam razumeo po onoj šemi na poklopcu mjenjača a to je da se ručica kardana uključi u najviši stepen i ubaci se u brzinu i onda bi trebale poluge da rade bez kardana ali neće pa neće.

U pravu si Kole da djavo ne spava, bese zeznuto.
Borislave, dobro si ti razumeo i trebalo bi da radi. Jedino ako si zaboravio da pustis kvacilo pa da zbog toga nije hteo da radi hidraulik. Uzmi reduktor izbaci i onda pustis kvacilo i probas.

Aco ja mislim bi hidraulika tj. poluge trebale da rade bez kardana kad je traktor u pokretu. Znači ubacio sam u 3, desna ručica je bila u gornjem položaju tj.u brzim a lijeva isto u najvišem i pustio sam kvačilo krenuo napred ali se ništa nije dešavalo, samo sad se ne sećam jel se kardan okretao, a bila je i prednja vuča uključena mada ona nema veze sa tim.

borislave,da,leva rucica skroz uvis a leva negde prema nazad,nadji ga,to bi trebalo biti u leru,ti ga ubaci u 3-5 pa vidi dali dize,nogom mozes probati da zaustavis kardan ako see okrece ili rukom,a za u pokretu,leva rucica za stepen nize od od odozgo prema dole a leva skroz na gore(cinimise da tako nekako bese,bas si me totalno zbunio sada)i probas 3-5 trebalo bi da podize,za u leru,da traktor ne ide a da podize preko brzina to znam da hoce a za u voznji za to nemogu da garantujem jer tako veoma slabo-cak nikako ne koristim,zasto,pojma nemam,a sto kaze Aca trebalo bi da radi vuca nema veze sa dv nema veze sa time a i nizbrdica ili uzbrdica,on podize pa podize ako je sve uredu,bas si me sad zacudio,sada kao zainat nemogu da se prisetim bass kako tacno bese,ali probaj sve varijante,i daj to za sipku kvacila vidi to nesto mi neide,ovo drugo je ok,samo treba da se namolim to da uradim,ideja je super,hvala na potsetniku,vidi ti ovo oko hidr,pa javi..

Kako je prskanje aktuelno cesto koristim tu opciju za dizanje bez kardana . Leva rucica sktoz gore reduktor u neutral i ubacis u neku brzinu sem rikverca . Sto je veca brzina brze dize .

Aco bio sam na ravni kad sam to probavao ali nešto neće. A kad se uključi u 3 stepen lijeva ručica i desna u neutralno i ubaci se u brzinu onda radi i kardan i poluge preko brzina, znam zato što sam probavao na solcu.

- - - - - - - - - -

KOLE moraću probati sve varijante, ima da proradi. Sad mi nije jasno na koju šipku od kvačila misliš?

- - - - - - - - - -

Da telnett znam za to da može u mjestu bez kardana da radi hidraulika preko brzina. A imaš li koju sliku od tvog URSUSA?

Ma bre mora da radi ako je sve u redu. Jedino onda ostaje da mozda nisi dobro ubacio levu rucicu u taj cetvrti polozaj. Kod mene treba bas skroz do kraja da se potegne da bi ubacio. Nekad kad u zurbi samo povucem rucicu nece da radi i onda opet stisnem kvacilo i malo je samo cimnem, mozda milimetar i onda proradi. Probaj ti ponovo pa ce da pogodis. Nego sad me ti nesto zbuni. U treci stepen hidraulika ne treba da radi koliko ja znam. Mozda je to cetvrti, a kardan kad nije opterecen se lagano vrti i mozes rukom da ga zaustavis.

Onda je Borislave kod tebe nesto ispomesano, samo ne znam kako. Koliko ja znam u trecem polozaju kad ubacis levu rucicu treba da radi samo kardan preko brzina, a hidraulika ne radi. U cetvrtom samo hidraulika preko brznina, a kardan ne radi. Kod tebe nesto naopako.

Da bre Borislave tako bi nesto trebalo da radi kako ti Aca kaze,sad i meni nije jasno kako nece ili je tu nesto nije u redu?!posto imas dva ti probaj na oba,sto se tice u mestu on radi aliti u hodu nesto i negde zapinje,vidi to polako isprobaj sve moguce varijante pa cemo videti sta i kako dalje,sto se tice kvacila,ako se razumemo?!je, sipka koju si produzavao,koja izlazi iz kucista zvona ka zemlji koja je na njoj spojena-zakacena sipka sa duzom navojnom maticom sa levim i desnim navojem gde se steluje,a vezuje se-zakacinje za gazecom pedalom kvacila,produzava se,mislim od 5-10 cm(cinimi se nesto tako)i onda si dobio dosta lako kvacilo,ako je to, to,tj,to je od jedna od varijanti???

KOLE opet ću probati hidrauliku pa javim ako budem uspio. A da ta šipka,čini mise da sam nju malo štelovao da se dobije malo lufta na pedali, ali dobije se mnogo manji otpor na pedali kad se produži ona poluga i kad se prepravi pedala. Znači kod mene možeš rukom pritisnuti kvačilo lakoćom.

da Borislave probaj ti to dobro,pazljivo i na jedan i na drugi pa se javi,ne bi smelo bas da ne radi...jel smo mislili na isto??daj to slikaj pa nekako posalji uvelicano da vidim dalicu videti,jos nisam opravio ovaj lom od kompa itd..

OK KOLE slikaću samo nemogu sutra zato što mi traktori opet nisu kod kuće a tek ću za 5-6 dana ići u šumu. Samo ja neznam na drugi način postaviti sliku nego onako preko one fotkica.com.

Nazad
Vrh