Ursus

Probaj popusti gume i sam ces uvideti razliku bio traktor sa dv ili bez nje.

Borislave,svako ima razlicita svoja iskustva,ali smatram da je kolega Sosara upravu,no,slazemo se da je ursus prespor u rikverc,ali dv je dv ogromne razlike ima,pogotove za njih,na zadnje i prednje gume po 2,5 bari to je premnogo,ja smatram da je tako,a kod mene su prednje 2-2,1 bari a zadnje duvam kada kacim prikolicu vucem drva max do 1,2-3 pa ih ispustam,tako da kako ko...komp,nisam opravio i nemam trenutno nikog da nadjem a ja samti glup za te stvari tako da me nije sramota da priznam hahaha,i jos me neki djavo zajebava nego ti neumem objasnim,no valjda cu opravit do penzije hahaha,,a da,ma kakvi kupovina originalne pumpe tj,hidro volana,cu skarabudzim nesto i gas,polako nezurimise...

Jeste kole tako je, svako ima svoje mišljenje, ja imam i ursusa duplaka i solca pa znam koje su im sposobnosti a gume su naduvane tako zato što je za njim stalno teret

- - - - - - - - - -

KOLE danas sam vidio na Slovenskom oglasniku, čovjek prodaje Ursusa c360 4x4 za 6000evra a može i sama vuča za 1750evra,traktor je 1991 godište i ista je prednja kao kod mene a gume su mu prednje 9.5 20 kao kod tebe, pa mi to opet nije jasno u vezi guma.

Borislave, Borislave. Sad sam od tebe cuo da se zadnje pumpaju na 2,5 bari i od nikog vise. Ja se stvarno pitam kako ti mozes da radis sa tim traktorom? Ja zadnje drzim na 1- 1,2 bara i ne zna da proslajfuje. Pre ce da se propne na zadnje nego da proslajfuje. Mada, moguce da tebi kompresor lose pokazuje pritisak.
Sto se tice velicine prednjih guma stvar je takva da je Koletov traktor sporiji od mog i tvog i to sam siguran 99 % da je tako. E, ako je sporiji onda njemu dozvoljava vece gume napred, a tebi ne. To ti je to i nemoj nista da te cudi. Ako te vec do sad dobro sluzio teraj i dalje tako i uzivaj. A ako te i dalje nesto buni oko te vuce ti je pokloni meni da se ne sekiras mnogo.

Moguće Aco da kod mene kompresor loše pokazuje pritisak.Nisam siguran jel baš tačno 2.5 bari ali tu je negdje.Pa ima logike ovo oko guma,ako je traktor sporiji trebaju veće gume. A vuča radi perfektno a ako hoćeš mogu ti je pokloniti za 2000evra hahaha.Pozz

Cuj 2000 evra. Ja da te spasim od te globe, a ti 2000 evra. Teraj i uzivaj i postavi neku sliku da vidimo kako radi u sumi ili jos bolje snimak postavi.

hahaha e slatko me nasmejaste vas dvoica,sto bi reko Aca,Borislave,Borislave nesreco jedna hahah,moj ti je predlog a i savet,a ti kako god,da ti proveris pritisak u gumama,ali nekim ispravnim manometrom,ali nesalim se stvarno,na gumi 14.9-28 ili gumi istog gabarita poput nje je smatram zaista preterivanje,isto tako i sa prednjim,pa kako god,sto se tice nejasnoca u prednjim gumama,traktoriu,zad,gumama,pred,difu,razlike ima dosta a i tebi nejasnoca,tako da ja nemogu i nesmem 100% tvrditi jer nisam na licu mesta,ALI se bojim da kada dodje red za zamenu zadnjih guma ti vise neces moci da vozis prednje iste,ponavljam,da nedodje do zabune,ja sumnjam da nece moci iste da budu,da nebude posle Kole reko,a kada dodje vreme za to ti ces videti i javices se,nadam se,zato teraj to pod punim gasom da neposaljem Acu zemljaka da te resi bede,jos i da me castis hahahah..

Aco, jedan clan a Borin zemljak pisao je(u drugoj temi) da duva zadnje gume na 2,5-3 bara. :cool:

- - - - - - - - - -

Pozdrav ljudi eto i mene posle duzeg vremena... Jel neko skoro kojim slucajem ugradjivao u skorije vreme sat temperature na Ursusa? A da pritom nije morao da pravi reducir koji ulazi u vodenu granu posto satovi koji se najcesce nadju, tzv univerzalni, ne mogu da se usrafe bez rucno radjenog reducira...

Zoki,ugradjivao sam sat(pijacar) Turski ili Indijski kobajagi za IMT.Nosio sam reducir kod metalostrugara i on je samo prelozio jer se nije poklopio korak loze,i za nijansu je bio jaci,pa je tim prelozavanjem malo ga stesao.Stavio O ring i lepo lagano zategao.sat radi radnju.

Kod mene su i zadnje naduvane na 2.5 bara a na prikolici su čak od 6-8 bari naduvane. A pumpu ću onda sutra slikati pa da vidiš ako si opravio komp?Hoćeš li kupovati fabrički hidro.volan ili ćeš posebno tražiti dijelove?

Tebi su zadnje radijalne i koliko god pumpas ona izgleda da joj fali uvek. A 2,5 je previse, 1,6 1,7 tebi dosta.

Tog drugog clana nisam propratio tako da mi je ovo prvi slucaj za pumpanje na 2,5 bara. Sad Borislave da mu ispustis zadnje na recimo 1,4 bar, pa prednju vucu neces ni da ukljucujes. Mozda u rikverc samo. Inace sam sad gledao neke slike sa vucom od dodza valjda i vidi se da je veci klirens. Prednje gume ako se ne varam 7,50 - 20, ali sam dif je manji nego ovaj GMC.

2cqz685.jpg

34osfar.jpg

To je ta vuca. Sliku sam pozajmio. Nadam se da se kolega ne ljuti zbog toga. To je onaj traktor ako se neko seca sto je bio u oglasima, ali ne na prodaju vec da se covek pohvali.:osmeh:

Kad ste vec kod duvanja guma,pre mesec kad sam montirao nove gumar duva li duva, na 1.8 ja rekoh to ne sme manje,on kaze ako hoces da ti garancija vazi drzi ovaj pritisak..e sad.......

Pa baš tako Alene, uvijek se učini da treba još pumpati.

- - - - - - - - - -

Možda 2.5 bari jest mnogo ali kad vučem 10-11 metara drva na prikolici onda baš i nisu previše naduvane.
Radijalne zato i jesu bolje sto tako izgledaju kao ispumoane ali su mnogo udobnije i imaju tako bolje naleganje na zemlju pa tako i bolji grip i bolje vucu. Npr ja na prikolici imam radijalne i pumpam na 3,5 bari, ona malo legne pod teretom ali posle tovari koliko hoces sto je legla legla je, takva ostaje..

Nazad
Vrh