Ursus

Dosta su bolje sire gume na traktoru, vece trenje na povrsinu, drugar je kupio MF 254s, on je u rangu sa mojim torpedom, snaga, masa itd... kod njega su radialne gume, skoro duplo sire nego kod mene i mogu vam reci uzbrdo se vidi razlika..

KOLE kod mene na pločici piše,typ.silnika S-4003 ako misliš na to.

- - - - - - - - - -

Deks slažem se sa tobom da su šire gume bolje , ja imam i radialne i ove normalne 14.9 28 i ove radialne se teže ukopavaju

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

Što se tiče vješanja ja mislim da je nisko vješanje pa i vi procjenite ako hoćete.Ovo sam prije 2 godine piksovao prednji kraj

- - - - - - - - - -

Možda su malo lošije slike

Hvala Aco.Borislave dzabe mi slike kake god da su kad ja nevidim belu macku,sem da su nekako belkaste felne,svemi mutno,zeza me nesto ovaj lom komp haha,no nema veze,opisao si sve,motor S-4003 hmm..dobro ako si tako prezentovao,teraj to i uzivaj,ne diraj nista,kad pocne da ti koci-tesko ide pod vucu,nema vise voznje iskljucuj vucu i kupuj gume,a ako hoces dodatne tegove pozeljno je ugraditi servo-hidro volan pa kako odlucis,mogu samo da ti pozelim puno zdravlja i da te puno i lepo sluzi,pozzz

aha,zaboravih,stavio sam kracu a mozes i da kratis i to nesto malo,sta joj fali,moj je S-4002,sto se vuce tice sve je u pitanju sta nosi pozadi,medjutim,i ta plocica i tvoja i moja to bas i nesto nije merodavno,poljaci su svasta radili da bi upotpunili materijale na tim traktorima,pa zato i moguce je da on c355 ima plocicu S-4002 a pozadi u prenosu c360 ili obrnuto,pa i zetorovo ponesto,i svasta ponesto da bi iskoristili delove itd,itd,prema tome,zato i kazem da nisu svi ursusi isti,pa samim tim ni vuca nemoze biti ista tj.felna-guma itd.zato ja kada ga bacim na moj rengen i uznem mu merku znam sta se desava,a napamet jako tesko,primer,ti kazes Borislave,ma iste su te gume sa gumama 14.9-28,ma ne slazem se ja sa tobom(lupam-nebitno)ali za mene to nije isto,izvini,naveo sam samo jedan od primera a ima ih mnogo,a to se i pokazalo zaista u praksi,no ljudi to nemogu ili nece da shvate i posle me pita, a sto vuca nece da ide,tesko ide ili koci ili ovo ili ono,itd..dali sam sto pomogao,neznam..ahaha

S 4002 i S 4003 su tipovi motora. Ovi stariji su imali te motore S 4002, a kasnije novije serije S 4003. Obicno su ti noviji sa novijim motorima brzi. Znaci drgaciji je prenos. Najsporiji su oni zuti sa plavim trupom. Ima ga moj kum pa sam se dobro uverio u to.

KOLE pomogao si, zanimalo me dali može da se krati poluosovina ali vidim da si ti stavio kraću. U planu mi je da ugradim hidro.volan zbog utovarača, ali sad počela sezona rada u šumi pa onda ništa do jeseni-zime.

- - - - - - - - - -

Aco, jel kod tebe ovaj stariji ili noviji tip motora?

svacega ima.Nevidim razloga zasto nemoze,nije sveto pismo,malo strug malo svajs aparat,co2 i cepaj,sto da nece da pukne mozda,malo morgen,ona ako puca,puca na njenoj ruci-samom zglobu gde su kuglice ili kako ko zove,a sama osovina zaista neznam i nisam cuo sem od vas na forumu a i to nije naznaceno gdeje tacno pukla,pa covek koji ima 5-6 dzemsova u voznom stanju vuce drva sa njima,kazemi da nikada nije polomio poluosovinu,jos mi kaze,alal mu vera ko je polomi i naso se u cudu haha,mada sve je moguce sto da ne,desise jednostavno,neznam...

Borislave, kod mene je noviji tip motora, odnosno S 4003. Moj je traktor dosta brz. Inace, ni ja nisam cuo da je nekome pukla poluosovina na tom mostu, a narocito mi je nemoguce da je ursus upropasti.

Borislave,neces verovati,ne da je lak u odnosu na tezinu koja je napred to je malo neverovatno,stim sto ja imam samo dva tega napred izbacena,a dva mi stoje u rezervi,naravno i nemogu reci da je laksi od svojega originala i sa svoje gume 6.00-16,daleko otoga,za nijansu je tezi,ALI ti da znas koliko sam mu ja masti stavio-napunio samo da se cudis,i moram reci,da relativno cest i podmazujem,ne samo vucu nego i sve drugo,ali cesto,jednostavno mi to navika tj,naucio od malena uz oca,e sad,dali to zbog toga ide lako bemliga,a ne samo i to,do sada sam 3-4 puta promenio ulja u samom difu,mislim verovatno nisam normalan,al kad je ulje dzabe i babi je drago hahaha.Medjutim,stavljao sam mu ja sva 4tega,aa dosta tesko,a tek u oranje,savi mi ruke u osmicu,nema vajde,skinem ja dva i teram sa dva,ali u oranju poteze,inace ovako pije vodu,sto se tice nekog serva-hidra,naravno da hocu,obavezno,samo mi neda vreme,neznam gdecu pre,kao sto napisah,zeza me ta blokada,poce i ta hid,lamela,druk lezaj i on je tu negde,aa tek zadnje gume,pak kad zadnje gume,greota treba prednje gume..pa kad to saberes i oduzmes ja bolje da kupim nekog duplaka hahaha naravno sa dobrim gumama haha....

KOLE,i kod mene je duplak lagan na volanu,ja napred imam samo jedan teg od nekih 30kg.Stavio sam mu i onaj ram za tegove od Imt-560 dao mi komšija kad je prodavao traktor,e sad da mi je naći od Imt-a tegove barem 4 komada pošto radim u šumi sa njim. A i ja često podmazujem i difrencijal i ostalo,a kažeš da si već 4 puta mijenjao ulje u difu,ja nisam nikako mijenjao ulje pa ako možeš da mi kažeš koje si ti koristio ulje za dif?Sigurno bi valjalo da i ja promjenim.Moraću i ja ugradjivati hidro.volan najviše zbog utovarača, kad utovaram pijesak ili djubar onda je baš težak na volanu zato što ga pritisne teret,imam neku pumpu samo mi fali klip i rezervoar a odma ću staviti i komande za utovarač samo to će sačekati do jeseni.I kod mene zeza blokada ali je i ne koristim toliko.Pozz

ma dobro ja sam,moram priznati i malo bolestan covek sto se tice tog podmazivanja haha,a ulje netreba bas tako cesto nije to kamion ali nije ni lose,ja mu kokam SAE 90,pa da ga moram kupovati sigurno ga nebi toliko menjao,al kad je dzabe ljuljaj,koliko ga ti dugo imas Borislave??u takvom slucaju morace hidro...

moras podmazivati i dif i spone i to ljucki,na koliko ti gume naduvane napred..

- - - - - - - - - -

pumpa prva petoletka trstenik(oko 30km od krusevca-srbija)e sad,ima razne pumpe petoletkine..

mislim da je mnogo za 2,5 bara?!ma ok sto je pumpa sa vanjske strane i sto je aluminijumska,kakve su njene karakteristike itd..neznam dok nebih video...

Kod mene su i zadnje naduvane na 2.5 bara a na prikolici su čak od 6-8 bari naduvane. A pumpu ću onda sutra slikati pa da vidiš ako si opravio komp?Hoćeš li kupovati fabrički hidro.volan ili ćeš posebno tražiti dijelove?

Nazad
Vrh