Ursus

Pozdrav ljudi eto i mene posle duzeg vremena... Jel neko skoro kojim slucajem ugradjivao u skorije vreme sat temperature na Ursusa? A da pritom nije morao da pravi reducir koji ulazi u vodenu granu posto satovi koji se najcesce nadju, tzv univerzalni, ne mogu da se usrafe bez rucno radjenog reducira...
I ja sam morao da pravim taj kako ga ti nazva "reducir" na 560

Ako radi kako treba onda ne trebaju vece, tj ne smeju da ne bi remetio odnos, mozes jedino da kupis radijalne gume da budu sire od tih, ali vise nikako. Jedino u slucaju da stavis zadnje vece gume, 16ke, onda bi trebao i prednje vece da stavis.

Nije, imao sam ga nekad, pre 4 5 godina, pa sam i ja razmatrao ugradnju prednje pa znam po nesto oko toga, ali na kraju odlucio da prodam i kupim pravog, fabrickog duplaka.

Dosao je sa losim menjacem, tj iskakao je, tako je isao tih 4 5 godina i tako je i prodat. Prodat je zbog toga sto su posao preuzeli ovi manji a on postao visak. Motor odlican, ostalo manje vise..

Borislave,ako umem da pojasnim malo,a vec sam nesto i naznacio.Nemoj ti gledati mene tj,mog ursusa,kako ti kazes sve isto,ali traktori c355-c360 nisu isti,nisu isti u samom prenosu,pa i samim tim, nemogu ni gume biti iste pa cak i felne,(pricamo o prednjim gumama)zatim,trenutno i zadnje gume nam nisu iste,ni po sirini,ni po visini,ni po istrosenosti a o prenosu i da ne pricamo,jer ja mogu staviti jos vecu gumu a ti nemozes i nesmes,mozda,ali mozda za stepen vecu,obicno idu manja guma-felna,no,nemoj-te mi ovo uzeti zdravo za gotovo,jer ja to odradjujem-proracunam na licu mesta pored traktora,papir i olovka i onda znam sta se desava napred,a ovako je mac sa dve ostrice,izvini nemoj pogresno da me razumes ni ti a ni kolega Alen,ja kod tebe imam veliku rezervu sumnje?nisam te za dzabe pitao za gume zadnje itd..kolega Alen ti dobro rece,ako ti ne ostavlja tragove BILO kakve onda ga ne diraj,a za kasnije ces videti,mogu te jos pitati,dali si ukljucivao vucu na asvaltu(kao probu),kako ide,kako se ponasa,dali se bilo sta primecuje,cuje itd itd..izvini jos jednom,pozzz

Nema problema KOLE, samo ti reci slobodno svoje mišljenje,a vuču sam uključivao dosta puta na asfaltu i nema nikakvih problema, a ovo za gume što sam pitao, mislio sam kad bi stavio napred veće gume onda bi izgledao još sposobniji traktor

- - - - - - - - - -

KOLE imam još jedno pitanje za tebe, jesi li ti skraćivao poluosovinu na prednjoj i kako?pozz

Borislave, ja licno mislim da je to povecavanje guma mac sa dve ostrice. Odnosno vredi do negde i povecati, ali preko toga samo moze da steti. Jer vece gume napred ti podizu prednji kraj pa ti traktor bude zavaljen u nazad. Ako su sire onda u blatu, snegu ili jednostavno mokroj travi ima losije da se ponasaju od uzih. Taj traktor jednostavno nema tezinu za neke velike i siroke gume da bi mogo da ih iskoristi u teskim uslovima. To je neko moje misljenje i prilicno sam siguran da je to tako.

Borislave,Aco,ja se bas u svemu nebi slozio sa vama,sa moje tacke gledista,Borislave felna guma za napred mora biti kako prenos trazi,nemoze biti kako da kazem,napamet,tj,felna guma NESME biti mimo dozvoljenog prenosa,tj,veca od dozvoljene tolerancije, moze biti pogumno po vozaca,samim tim zavisno je kada,i na kojim mestima se ukljucuj,ali u glavnom vi u tom slucaju vucu nebiste smeli ukljucivati,a sto zema Aca kaze,da bi prednji trap bio mnogo vislji,to sada i nema neke veze,jedino estetcki bas i nije na oko,alii,pitanje kako je odradjeno kacenje-vesanje samog difa na kuciste kolevke,dali je odignuto ili spusten dif,itd,ali sto se gume-felne tice tu nece moci a ni smeti,ono moze svasta da se stavi, ugradi,nabudzi,ali pitanje je kako ce da izgleda i kako ce mu vrsiti funkciju,ovo je sto se tice samougradnje,a nekog pribliznog originalnog traktora e tu se prica moze promeniti itd,sto se tice tegova,ti Borislave mozes staviti i dodatnih 600kg,onda bi trebao razumeti sta se onda desava,a smatram da je bespotrebno,sem od onoga sto fabricki ursus tegove ima,pa i za to je malo problem,a ako nemas hidr,volan u recimo oranje kida ruke itd,itd,posto kazes da ti vuca lepo ide bez problema sa tim gumama koje imas,onda nediraj nista a za kasnije cemo videti dalii ce to biti tako?! a i da te pitam,posto sam ovih dana zaboravio,sta ti pise na samoj plocici traktora,bez br,motora....izvinite i ti i Aca,ali ovo je moje vidjenje,toliko,pozzzz

Nema Kole sta da se slazes ili ne slazes sa mnom. Ja u to ne ulazim koja dimenzija njemu odgovara. Da li je njemu pogodjen prenos ja ne znam. Napisao sam to uopsteno jer je Borislav napisao da bi sa vecim, sirim gumama bio traktor sposobniji.

Nazad
Vrh