Ursus

KOLE nema problema, da da samo po gasu. Samo mi reci od kojeg je zetora reduktor prednje vuče kod tebe?Kod mene je isto od zetora ali ne znam tačno od kojeg.

- - - - - - - - - -

Alene,ko hoće neka vjeruje ko neće ne mora.Inače na prikolici su gume od kamiona 17.5,drva su bila tanka pa je bilo lako tovariti a uvis je tovareno preko zetorove kabine.

Neka stavlja koje hoce gume, ja imam imtovu prikolicu i znam kako se ponasa sa 5 6 m sveze bukovine, sasija to ne moze izdrzati. Jedino ako je neko granje pa naslagao u vis.

Ne vozim drva nesto mnogo, ali na IMT prikolicu od 3.5t, nikad nisam natovario vise od 5m.
Kod mene je brdovito, ali i po ravnom mi nije jasno kako to izdrzava preko 10m.
Gume su mi 9.00-16, i nemaju problem sa nosivosti..

Evo ja do sad nisam hteo da komentarisem te tovare i silna drva, al ajde da kazem koju. Takodje sam misljenja da te prikolice ne mogu toliko da nose sem ako su grane u pitanju, a ako su grane onda je glupo pisati o nekim silnim metrovima jer je tu mala masa. Dalje za 355/360 je mnogo pa cak i previse sve preko 8 m kasvetnih drva. Prosto me sramota da napisem koliko ja teram kad citam sta se ovde pise. Teraju i ovde po neki koji mnogo rade sa drvima po 8 m, 9 m pa i 10, ali nije to to kad gas stalno u patos, a prednji kraj za cas u vazduh. Ajde da kazemo da ga prednja vuca otezava, ali opet je to teret za njega. Inace imaju ovde neki ljudi one trepcine kiperke sa gumama 8,25-20 i tovare do 8 m drva, a ne grana i to im je maksimum. Trepcine su koliko znam jace nego te IMT. Za 355/360 5-6 m drva kakva oces i da mu ne mislis pa nek shvati ko kako hoce.

Aco, već sam rekao ko hoće neka vjeruje ko neće ne mora.I nisu bile grane nego drva(metrice)samo malo tanja,a napisao sam već da sam vozio sa duplakom 12 metara najviše a uvijek kad trebam vozim po 10 metara ali bogami gdje strana mora prvom i gas do poda.

- - - - - - - - - -

A evo Zetora što je vozio 14.5 metara. Sad je na prodaju.

Kod mene tu u selu covek tovario na tu imt-ovu oko 9,5 - 10 kubika, i to je maksimum da je neko u selu tovario na traktorsku prikolicu, inace je veliki rizik voziti...

Borislave, ja stvarno hocu da verujem, ali ne mogu. Znam i ursusa, znam i te imt prikolice, a otprilike i te zetore i dok ne vidim svojim ocima i licno ne premerim meni je to malo verovatno. Ja licno toliko ni u snu ne bi vuko sa mojim traktorom. Sa kumovim 355 smo terali po 7 m i gde je bas veliki uspon i prvom mora pun gas, a gde je neki normalan uspon ide i drugom pa po negde i trecom. Medjutim prednji tockovi stalno kao da lebde, na jednu livadu gde je bila suva trava nema sanse da skrene vec sve ga gura pravo. Pa se ja penjem napred pa nekako jedva. Mada on napred ima samo 3 tega, ali 7 m drva tera, a ne preko 10 m.

uh što vi vozi te puno na taim jednosovinkama. Kod mene se na jednosovinke tovari do maksimalno 5 metara sirovih drva. netko tovari i malo više, ali i rizukuje malo više.

Ma ja tovarim 5ipo metara toliko stane kada se podupce metarska drva u njoj. Preko toga retko. Ali kad su sirova drva mora se paziti i sa tim utovarom je do sad pzcala sasija 4 5 puta i ojacavana a ne vozi se toliko brzo ali rupe na putu i na trzaj puca sasija samo tako. Tovario sam i prosusenu hrastovinu 9m ali ja to ne racunam tako. Po tezini nije teze od ove obicne ture 5m sirovih.

Au,al ste zajebani do daske,sunce vam kalaisano,pa ja vas nebi smeo u svoju sumu da pustim,vi bi me ojadili,jos bi i pivo morao da donesem,hahaha..

Sta jedno,em bi mi posekli sumu kako ste sasavi,sa tim metrovima-kubicima,em bi i morao punu prikolicu piva da vam dostavim,nece da se radi na suvo,hahahah..reduktor je od nekog zekonje,pa valjda je isto kod tebe?!teraj to pod punim gasom i uzivaj haha..

Ma ne Borislave kakve biksne,nista ja to pipnuo nisam,jeedino sta sam primetio,da mi u gurajucoj sponi-stangla tj,do glavcine na difu, po malo ima lufta u biksni,medjutim meni to nista i ne smeta,trenutno,ali,kad to spomenu,zale mi se ovi drugi da,im cesto strada kraj spone glave volana,i iso sam da vidim sta se to desava,medjutim,ja neki specijalni kvar nisam mogao da ustanovim,e,sad,ako uporedim svog i toga nekog tamo,ja proste se zacudim,pa kazem ovako,meni su spone jos uvek prve fabricke,znaci, ali nikada ih nisam menjao(mnogi nece verovati),ali zato sam na njima gume prasinjare promenio za punu kofu,a taj neko tamo ili kada je ugradio dv promenio par i vise komada,pa se ja pitam,dali sam ja lud-nenormalan(hahaha)iilii je to zaista kod mene,tooliko dobar fabricki kvalitet,bio u to vreme,ili je od redovnog podmazivanja,ili je do pazljivog vozaca(nebitno ko je),a sa ove druge strane,los kvalitet,nepaznja i nebriga vozaca,stvarno neznam,a moguce i da sam ja lud haha,pa,pazi,covek mi donese dve spone u saku i treca na traktoru,sve tri bukvalno nove,ove dve ma lufta koliko hoces,a ova na traktoru vec pokazuje,i jos sta sam primetio,da ga lose odrzava,probao sam da ga vozim,sa nijednim tegom napred,ma otpale mi ruke za 10-20m,itd,i neznam sta reci za dalje,eto Borislave,naveo sam jedan zivi primer,neznam kako to kod tebe...

Ja sa tom sponom kod glave volana nisam imao problema, i kod mene je na solcu fabrička spona.Ee sad ima tu svega i do kvaliteta i do podmazivanja a bogami i do vozača, jer ako nećeš održavati traktor naravno da će se nešto pokvariti.

Nisam proveravao gume zato što mi je traktor na terenu već 20 dana. U šumi se radi pa ga i ne vozim kući zato što je od mene šuma 20 kilometara, a provjeriću gume čim dođe kući a to je za nekih mjesec-dva.

Nazad
Vrh