jasno mi je zbog cega si menjao klip,mada to i mene ceka jednoga dana,mislim da samo ventil moze da te zeza u tom slucaju,e sda,nije ni to merodavno vitlo ili ajd da kazem tanjiraca,no,i moze da se proba,ali evo sta sam i kako sam ja mog isprobavao kada god nesto bitno menjam na toj hidraulici(da nenabrajam sada,razumeces)i to na insistiranje jednog starog majstora,meni blizak,a koji me je mnogo davno potstakao i dao ideju da je moguca ugradnja dv na nasim ursusima,kome sam ja mnogo zahvalan.Medjutim,njegov savet i predlog je bio,kada god budes radio hidrauliku i hoces da ga isprobas sa necim da vidis dali si dobro odradio,ti uzni jedan dobar lanac-sajlu vezi za jedan panj-drvo itd,pa za traktor na poluge,i zakoci traktor dobro,i kreni polako rucicom dizati poluge hidraulike,e sad,ako si dobro namestio hidraulika mora da uspravi prednji kraj traktora a ako nisi onda ces videti,nece da digne,a,ako podigne,procenis, dovoljno visoko od zemlje,onda ugasis traktor i pratis,ne pomeras ga,ako treba do ujutru,ako popusti-padne,onda nisi dobro namestio ili je dodatni kvar,zavisi staje u pitanju itd,odmah pomislih i sebi,ovaj rodjak nije u vinklu,medjutim u pravu je,ja koliko znam,ako ne gresim da je ursusova podizna moc 1500kg +-,znaci trebao bi da podigne samoga sebe ako je sve u redu i da ne spusti?! ja ti to Borislave isprobam vise puta i stvarno je tako,ali ga ljucki podignem i ugasim ga,i ostavim ga da tako prenoci do sutra,rezultat je extra,nije popustio,e sada, kako sam ugradio ovaj lom od vuce probao sam,taman poce da se odvaja od zemlje ali dosta poteze,zasmrde lamela,ja na kvacilo i batalim,pocnem da psujem i traktor i vucu i sve redom,posle prestelujem malo i vise nisam ni probao,tako da cu morati i lamelu menjati,eto Borislave to ti je jedna ziva prica,sad kako ko ovo razume i shvati,neznam...