Ursus

Treba mi strucna pomoc za URSUS335 radio sam komsiji generalnu sklopili smo i upalili motor i sve oko palenja motora je dobro medjutm pocelo je da curi ulje na prednjem semeringu motora.Ponovo sam skinuo trap i izvadio remenicu i ona nije ukopana ali sam ustanovio da se semering ne nalazi u centru u odnosu na radilicu , u donjem delu je radilica blize semeringu nego ugornjem za 1mm . Poklopac razvodne kutije nemogu da spustim nize jer ima civije interesuje me dali je neko imao slican problem ikako da ga resim.

I meni nije jasno ali je istinito golim okom kad se pogleda vidi se razlika,prvo sam mislio da nesto nisam pogresio ali poklopac razvoda ima civije tako da nema greske, verovatno je to neka fabricka greska. Razbusicu rupe sutra i spusticu nize pokusacu da nacentriram.:sta:

Jel zna neko do kad je se proizvodio C-355,odnosno koje godine je proizveden poslednji primerak?Ako se ne varam jedno vreme su se proizvodili uporedo sa C-360 i taj je imao cetvrtasti prednji most,ali nisam siguran.Recimo naso sam negde da je Zetor proizvodio 6911 i kad je se unajvece proizvodio 7211 pa me interesuje da nije takav slucaj i kod URSUS-a.

imam problem kolege...na c 360 dolazi mi ulje u rashladni sistem,danas kad sam provjeravao permant vidim da je crn a pre neki dan sam ga bas forsirao bilo je blato jedan kilometar slajdranja...sta da radim na sta da sumnjam.u karteru nema vode cak mi se smanjio nivo ulja jer ga je prebacio u hladnjak....

Jel pregrijn u tom forsiranju ? Nabija li kompresiju u hladnjak, ili se samo ulje pojavljulje u rashladnom sistemu?
Moze biti da su otisli dihtumzi na glavama (najjeftinija i najednostavnija varijanata), a moze biti da je pukla stublina, to zna biti prvi simptom na ursusu kad mijesa vodu i ulje!

nije maximalno je bio na 70 stepeni na satu.ne duva crijeva.samo ulje na povrsini hladnjaka i to bas bas crno.po mom misljenju da je pukla stublina mijesao bi i u karteru.u karteru je samo ulje ne mijesa dole vec samo u hladnjaku.

Radio sam ursusa sa gotovo istim simptomom, uzrok je bila stublina, nije pukla bukvalno vec uzduz naprsla i ulje pod pritiskom prolazailo u rashladni sistem. Ne mora da znaci, al kazem ti svoje iskustvo. Pregedaj dihtumge na glavama.

moze li biti da je glava koja pukla...ja na to sumnjam...ako se varam ili sta vec...da krenem od dihtunga hoce li se primjetiti na njima ako budu propustali.nove sam stubline ubacio prije godinu dana pa im vjerujem najmanje na njih sumnjam...

Moze se to vidjeti na dihtungu, skidas redom glave i dobro pregledas ima li tragova gdje ulje prolazi prema otvoru za rashladni sistem. Dosta se to dobro vidi okom samo treba dobro pregledati dihtumg sa obe strane. Mada, pogledaj jel ti nabja kompresiju u hladnjaka, ako nema nimalo kompresije, ne bi trebalo da je broblem sa glavama.

Ako tera ulje u vodu u manjoj kolicini jedino moze biti mesto gde ima vod ulja pod pritiskom a da je u blizini voda.Mnogo je lakse vodi da nadje put do ulja i kartera nego obrnuto.Mozda bude dihtung glave ali sumnjam u to.

sutra otvaram pa cemo vidjeti gdje je prosviro,najvise bi volio da je dihtung,to sa stublinom me najvise zabrinjava,zar opet onoliki poso :sta: a kako cu provjeriti ako bude koja stublina pukla...

Poslednja izmena:
To jest malo zeznuto naci koja je stublina, ako je ist prsla. Mora se dobro pregledati, odvrnuti karter uzeti neku manju sijalicu i dobro svaku stublinu pregledati.

Cekajte ljudi malo. Ajde malo samo logike jer ako je stublina napukla bilo gde mora kopresiju terati u vodu a isto tako kad usisava uvuci ce vodu unutar i sagorevati i time ce voda nestajati. Po meni ta opcija otpada 100%.Ursuse nisam radio ali motor ko motor indikacije su iste.Bilo koje napuknuce na stublini i glavi koje je unutar komore sagorevanja to nemoze da pravi. Moze da pravi samo kanal kojim vodi ulje pod pritiskom jer pritisak ulja je veci negoli vode i istiskuje neku kolicinu u vodu. Na stublini koja je napukla vrlo brzo se pojavi korozija oko napuknuca posle par dana.Imao sam tih slucajeva ali prvenstveno tu voda dospeva u komoru i izbacuje se van dobar deo a jedan prolazi u ulje, tako da otpada ta kombinacija. Sad cu pogledati konstrukciju motora a kolega Muha ce reci sigurno gde bi moglo biti jer je doktorirao ursusa

- - - - - - - - - -

Meni je tu nesto drugo sumnjivo samo moram malo prostudirati motor

imam problem kolege...na c 360 dolazi mi ulje u rashladni sistem,danas kad sam provjeravao permant vidim da je crn a pre neki dan sam ga bas forsirao bilo je blato jedan kilometar slajdranja...sta da radim na sta da sumnjam.u karteru nema vode cak mi se smanjio nivo ulja jer ga je prebacio u hladnjak....

Proveri dihtung glave (4 kom), pa javi sta da li je to uzrok - bar to nije problem pregledati.

ma nije problem...sutra pocinjem idem redom pocev od dihtunga,pa cemo vidjeti sta ce ustvari biti uzrok.

Najvjerojatnije brtva glave ili pukla glava, klasika na toj makini.

Kad su več glave dole provjeri pikse da nije koja napukla makar je nova, ako su Zetorove gore stavljane pred godinu dana onda ne vjerujem da je u piksama cilindara problem.
Usput provjeri i čepove glava mada kad oni riknu voda ide u ulje, a obrnuto nemože.
Zašto imaš manjka ulja u motoru nemam pojma.

Nazad
Vrh