Nenadjoh original temu pa da napisem ovde, umesto da kupujem novi traktor ja zbog ovakvog stanja u kakvom smo juce registrovao Ursusa C-355 iz 72 godine koji nikada nije bio registrovan racun nemam, novog ga je Pradeda Bog da mu dusu prosti kupio i dan danas se koristi jos malo kao i prvih dana od kada je kupljen, postupak sledeci: Prvo sam nasao tehnicki pregled koji moze da odradi Traktor i Prikolicu posto ne moze svaki, zatim dva svedoka koji imaju vazece licne karte, sa svedocima u agenciju da se napise izjava (ja platio 1000 dinara za traktor i djubretaru Ljutomer 4200 kg. nosivosti) da oni potvdjuju da je kod mene ta masina vise od 5 godina to se overava u opstini, u opstini to kosta 1950 dinara za obe masine tj. dve izjave. dalje tehnicki dovezo sam coveka koji je ispitao masine brojeve motora i sasije vazdusne kocnice i sve po redu, u agenciji placanje svega sto vam je potrebno nisam bas zagledo ali je imalo po jedno sedam, osam uplatnica po masini tu je i osiguranje i tablice sve samo da se odnese u sup, potrebno mi je bilo i da iskopiram potvrdu o registraciji gazdinstva i to sve predam, u agenciji sam ove papire platio jos 12300 dinara za Ursusa i Tehnostroj prikolicu, usput me zaustavi gospodja iz opstine i kaze kako mi nije overila izjave, overim izjave onda me zove druga gospodja iz agencije i kaze kako mi nije uzela po jedan primerak uplatnica dam joj i moje primerke i onda u sup kad tamo nema licne karte ostala kod gospodje broj 1 u opstini kaze gospodin neka netreba i ovako to nemogu da ti uradim danas dodji za dve tri nedelje, mesec dana ja ostavim papire sve, ostale mi potvrde o osiguranju i strafta.. To je to sto se tice jucerasnje registracije zatim sam otisao da prenesem brojilo na babu, posto se vodilo na pra dedu koji je preminuo u eps-u ludilo nezna se ko pije ko placa izvadim posedovne listove u katastru iskopiram iz suda izjavu da je sve preslo na babu iskopiram licne karte njenu i moju posto nisam hteo i nju da setam mada je trebalo zato sto to nisu odradili na vreme, predam papire i to je to, ovo drugo sam radio zato sto je gospodja iz agencije takodje prijateljica pa u prici rece kako su poceli da iskljucuju i kaznjavaju korisnike koji nisu odradili ovo o cemu sam pisao. Dali je neko pokasao da popravlja pumpu za hidrauliku na Ursusu ili da se kupuje nova posto ova dize lepo samo kad je hladan a kad se ugreje samo u 5-u preko brzina i dize i kipa kao lud inace mu treba veliki gas jedno 1700 obrtaja da digne tanjiracu od 24 diska direktno ne preko brzina.
- - - - - - - - - -
14,9' = 37,846 cm
16,9' = 42,926 cm
znaci trbala bi da je za 5,08 (da kazemo, da za oko 5) cm sira guma.
Pa to je to, ja sam mislo na namestene gume znaci 2*5 je 10 plus ja volim kad su polu napumpane onda su jos sire to je mozda jos onih 5cm. i kad ga zgazis petom preko neasfaltiranih puteva on samo pliva, ovo sa pritiskom u gumama praktikujem na svim traktorima zavisi od potrebe i znaci probajte.. ove nove masine stelujes iz kabine znaci na oranje desna napumpana na 1,5 do 2 bara leva na 0,7 ili 0,5 i pici ako su dobre bez bajluka i srafova kakve znamo da vozimo..