Sto se tice klipova i hilzni kod mene je fabricki a za gume ovako sad imam Rumine 14-ice obe kupljene pre dve ili tri godine sa nekom kao duplom sarom nije krampon prav nego zalomljen kostale su oko 25 000 dinara po komadu u to vreme 16-ice kostale oko 35 000 dinara po komadu sto je presudilo.. pre ovih su koriscene 16 jedno 15 godina posto sam taj traktor poceo da vozim sa njima kad sam presao na 14 imao sam osecaj jos malo kao na biciklu da se penjem i vizuelno izgleda traktor slabije i nize, voznja i rad sa 16 kao sto su i rekli vece je trenje kad ima sare kako lici, brzi je za nijansu, zbog te sirine hoce da gazi useve prilikom prskanja uvek, prilikom raljenja ako ne pazis opet zgazi pre nego sa 14 jer je mislim jedno 15 cm. siri sa 16-icama, u transportu bolje koci sa 16 setih se sada sa 14-icama mi ne udaraju prikljucni uredjaji u gume i tako zavisi zasta ce da koristis i po kojem terenu, ja za drva kad idem u brdo zakacim jednoosovinku i sa ovim sad gumama nema problema.. Sto se tice snage traktora ako ti motor ne valja nece da ti pomognu nikakve gume pogotovo ne 16-ice.. znaci ja sam vise za 14-ice neko moje iskustvo i posmatranje.
Sto se prednjih tice koristim rekordove 18-ice liniske i to je bilo super dok nisam probao na ovom sto sam sad kupio kramponke prednje 18-ice znaci sara kao kod zadnjih sto se to ljudi mota pa kao da ima servo da mi neko prico nebih mu verovao i na njemu su 14 zadnje.. Pozdrav.