Ursus

I nama se desilo jednom da traktor (c-360) dobije veliku turazu ali smo sami nasli kvar i resili. Uglavnom otkacila se jedna od polugica u kucistu regulatora pvp (puko je jedan mali seger osigurac). To smo vratili nazad a seger te dimenzije smo nasli na platinskom dugmetu od juga. Te brezone za dizne mozes sam da napravis, uzmes sraf 8,8 odgovarajuce duzine odseces glavu i to je to.

Poslednja izmena:
Da li zna neko, sta uraditi na remenici (ursus 355) koja se nalazi na radilici, pusta ulje, skino sam remenicu na njoj se nalazi kontra navoj, nema nikakvog semeringa. Moze li se tu sta napraviti ili je to jednostavno tako ?

kod mene je tu pustalo ulje samo kada traktor stoji dok radi ne pusta ali me je i to nerviralo pa sam kupio drugi dekli sa mestom za semering i drugu remenicu i problem je bio rešen

Znaci ima dekl sa semeringom ?
Meni bas pusta ulje, i kad stoji i u radu. Al u zadnje vrijeme je poceo bas prosipati ulje...pa moram to resavati.
Potrazicu tu deklu, pa cu je vjerovatno promijeniti.

@Ursus

Cisto da imas informaciju, ja sam deklu sa semeringom platio 3400 din prosle godine. Ali za C-360, ne znam da li su iste. Postoje dva tipa, ja sam naravno pogresio pa sam posle zamenio. Ne secam se u cemu je bila razlika izmedju ta dva tipa, ali je bila vrlo mala.
I meni je tu pustao ulje s tim sto je dekla bila naprsla. Moze i da se desi da radilica dobije luft pa da osteti deklu.

Bata 87, hvala na informaciji
Sutra cu skinuti deklu. pregledacu je da nema negdje naprsnuca ili nekog ostecenja. Ne vjerujem da je radilica dobila luft, motor je u dobrom stanju, dobar mi je pritisak ulja.
Vjerovatno je u pitanju to sto je traktor 79 godiste i nikako nije mijenjana ni dekal ni remenica, dosadilo joj :haha:.
A ako kupim tu drugu deklu sa semeringom, moram mijenjati i remenicu ???

Moraš zameniti i remenicu, jer stara remenica ima na sebi kao navoj i on se šteluje mernim listićima, dok nova je obrađena ravno da bi dihtovao semering. Imaš kod Marije sve to.

Nema,nema.Nikakva sajbna ni podloska,vec samo konus.Ali sve je to namesteno,ovaj put prilicno pazljivije i sad radi normalno.
,slicno kao pre,ali primeti se razlika samo zbog toga sto sad ima bolje sagorevanje pa primetno manje pusi i dim je drugaciji.Izgleda da sam kod dizni pogresio i kod samog postavljanja.Mislim postavljanja,jer sam pre nego sto sam stegao diznu ja na nju prvo ucvrstio cevcice.To je velika greska.Jer one mogu malo da iskrive diznu i posle stezanja koje nije ravnomerno ispocetka moze doci do lufta.E sada sam prvo njih bas pazljivo stegao,pa posle cevcice.I sad sve radi ko sat.Nema da se cuje duvanje nigde,a takodje nema da pusta naftu nigde.Inace sam poslusao savet zdravko79 pa mesto originalnih srafova ,ja kupio obicne u gvozdjari sa navojem po celoj duzini,odsekao koliko mi treba i to posle zavio u kuciste.Jer ocito ni oni fabricki nisu nista tvrdji od ovih u gvozdjari.Tu mi se samo javlja pitanje da se kasnije usled vibracije ne pocne setati ona "kapa"sto naleze na diznu i pritiska je,i skidati navoj,jer se ona oslanja na njega.Ali mislim da nemoze doci do toga.Stegao sam dobro,a ako bi se i mrdalo usled vibracija i da nema navoj to nebi pomoglo nista.Glavno sad je sve tu u redu.Takodje sam u pumpu pomerio malo do sredine onih slicovanih rupa,jer mi je kao sto sam rekao,pomereno bilo skroz ulevo,tj. napolje.Cini mi se da radi dobor sad.
Primetio sam odavno,mnogo pre nego se ovo zeznulo da pri malo vecem gasu kao da neradi ravnomerno motor,to i sada radi tako.Na malom gasu,leru,radi normalno,al kad se da malo jaci gas,al ne pun,on nekako ritmicno smanjuje i povecava gas.Ali ne kao stari ferguson,vec dosta blaze.To mi nije jasno zasto radi?I sad tako slicno radi,alli ipak mislim da to nesmeta nista jer u radu se nista ne primecuje da je slabiji ili sta slicno.Nego me malo kopka.
Al dobro,glavno ono najbitnije je sad sredjeno,tj.sad traktor radi.
Tako da hvala svima na savetima,dosta ste mi pomogli.:osmeh::ppozdrav:Pozdrav!!!
Zlatko

ja sam na svome c-355 nedavno radio generalku i majstor je stavio te bakarne podloske na dizne...dobro radi,a i dim se ne primjeti osim pri vecem opterecenju motora.motor radi odlicno kako na malom tako i na velikom gasu....e sad dali bi manje dimio pri opterecenju ako ja izvadim te podloske to ne znam....

Ajde pojasnite dali idu podloske ili ne ...Mozda zato i ima dima kod traktora isto to stavljaju i na zetore samo ih ugreju pa u ladnu vodu da omeksaju.

Ja sam imao podloske na diznama na 355, bili su losi nosaci dizni, pustao kompresiju pa sam zato ubacio podloske, radio je sa podloskama godinama nisam primijetio nikakve lose posledice! Kasnije kad sam promijenio nove dizne i nosace dizni, podloske su izvadjene, samo konus dihtuje, ne propusta kompresiju nimalo! :cao:

Nazad
Vrh