Za dizne se nesekiraj što se tiče redosleda. Zašto šišti??'',možda nisi dovoljno dotegao diznu ili očistio.Nemoj da te sekira što ona ulazi lagano jer si verovatno očistio tela dizni od prljavštine. Jedino mesto gde dizna dihtuje je čelo dizne .Tu traži problem.
Izvini,ali nisam siguran gde je to celo dizni?Namece mi se da je to onaj konusni deo do ulazne cevcice (zadnji deo sto ulazi u rupu koja se vidi kada se skine dizna),ili sam vrh dizne odmah iza uloska?Nekako mi je logicno da je jedan od ta dva.
Jedino ovu diznu zaokruzenu crvenom bojom sam nasao da je najpribliznija dizni na ursuzu.Na koji deo mislis od ovih sto sam obelezio ili je pak neki treci?
E sad da malo detaljnije objasnim sta sam uradio sa traktorom.Kod bosiste sam odneo pumpu za goriv
n je nju sredio i nastelovao.Zatim sam mu odneo dizne i uloske dizni posto su oni bili propali.On je njih zamenio i,takodje zamenio i te podloske sto pominjete.Mislim,dizne je on sredio skroz.Nastelovao pritisak prema pumpi i sve to lepo stegao.Ja sam to uzeo natrag i vratio na traktor.Medjutim,kazem da prva sisti,i traktor uopste neradi kako treba.Da napomenem da su mi na dve dizne oni drzaci sto sluze za stezanje dzini sa dva srafa,e na te dve je oplaznuo po jedan sraf.Ja sam dodao jos jedan,dakle dupli sraf pa stegao.Mozda se desi da i to nije steglo dobro,nisam siguran,al jedino mi preostaje da te sipcise sa lozom narucim ,sa srafovima pa stegnem.I takodje onu prvu malo bolje stegnem.
@
kristal Nije mi sasvim jasno ovo oko malog obrtanja pumpe.Mislis da popustim ona tri srafa,pa malo mrdnem na jednu stranu?To nesto znaci,odnosno ima neku svrhu?Mislim ,nemoj se uvrediti moim tonom,al mi nije to bas jasno sasvim.Mislim ,nije problem da uvrnem,al mozes li mi reci zasto se to radi, i dal postoi neka mere,koliko da uvrnem i na koju stranu?
Dakle samo da ponovim da je bosista menjao uloske dizni i sve to lepo sastavio i ustelovao prema pumpi.Dale ja nisam imao tu sta zaboraviti.A cinimi se ni on.Sve je kako treba.Sem zvuka upaljenog traktora posle.
@
Tomo VS Sipao sam novo ulje.Mislim da ima dovoljno.Malo je iznad crte na kojoj pise minimum.Al provericu ponovo.