Ursus

Nista strasno,tjs normalno za njegovu snagu i sta radi oko 15lit/kj.

Veliki je promasaj taj menjac,ipak malo je to brzina...ali ako se prikljucci dobro izaberu(zahvat,broj pluznih tela,)ne predstavlja problem...ako radi multipover dodatni je +. jeko prost i jednostavan traktor,sa minimum odrzavanja i kostanja istih .
Znam da je o tome pisano ranije ali moram da pitam da li sme da se koristi multipover kodteskih radova (oranje tanjiranje) u polozajukornjaca, mislim na traktor od 160ks.

Da li je bolje uzeti ursusa od 120 ili 160 konja posto kostaju priblizno i da li ovaj od 160 ks moze da radi sa cetri brazde.Ovo ne pitam iz ciste radoznalosti vec mi je namera da u skorijem vremenu postanem vlasnik jednog od pomenutih traktora.

Ima drugar obadva,prodo bi jednog kupio je nov traktor tako da je jedan Ursuz višak
Ako te interesuje javi da da ti dam tel.

Da li neko ima informaciju šta se dogodilo sa ovom voćarskom varijantom Ursusa, ove godine na sajmu u Novom sadu je bio izložen ali se još nije znala cena a prodaja je trebalo da krene nešto kasnije u drugoj polovini 2013. godine. Trebalo bi da predstavlja jeftiniju alternativu voćarskim JD, MF, Mccormick, Landini i sličnim traktorima koji koštaju 35-40 000, dok je Ursus trebao da ima cenu od oko 20 000 ali na sajmu nisu imali tačnu cenu i koja oprema za to ide.

picture-258.jpg

picture-263.jpg

picture-265.jpg

picture-260.jpg

Znam da je o tome pisano ranije ali moram da pitam da li sme da se koristi multipover kodteskih radova (oranje tanjiranje) u polozajukornjaca, mislim na traktor od 160ks.

Normalno je da sme da se koristi multipover u svim uslovima rada, a kod 160-tke je menjač sa tri brzine zato što imaju isto kućište menjača, a 160-tka ima šire zupčanike, pa su zato izbacili prvu brzinu... fizički ne bi mogli da stanu svi zupčanici u kutiju...

Imao bi jedno pitanje cisto onako iz znatizelje i volje da nesto naucim... Koja je razlika izmedju ZTS 16245 i Zetora 16045-16145??? :sta: ZNam samo sa je razlika u godistu i limariji ali ima li vece razlike u mehanici kao i u velicini guma koje nose ti modeli... Hvala... :ppozdrav:

Ali samo ako se nisu razbežali!:osmeh: Jbg ja vozio jednog, tom je garant pola pobeglo....

Da li postoji neka tabela ili dijagram o brzinama kretanja u km/h za pojedine stepene , za ursus 904 (914) i 1002 (1014) . Koliko su upotrebljivi bez multiplikatora , koliko je on neophodan u radu .

Nazad
Vrh