Ursus

Ako nedaj boze ponovo dobije turazu.. Opet kazem nedaj boze,najbolje odmah da mu zapusis usis necim!!!! Da motor ostane bez vazduha,mnogo brze ce se ugasiti nego kad mu zatvoris gorivo... Napomenuo sam da znas za nedaj boze... :ppozdrav:

@ kinez
user-online.png
Da i meni je pukla u prednjem delu.
@ cira92 Neznam gde se zapusava usis?

Pa nekom krpom (nemoj bas rukom).. Pa gde filter za vazduh vuce vazduh... Tu zapusis i motor se ugasi jer vise nema vazduha... :ppozdrav:

Ok.Nisam bas obracao paznju na to gde vuce vazduh.Otvarao sam filter,puno puta,al eto to mi promaklo.Bas cu da probam sa tim da vidim za koliko gasi.:osmeh:

Mozda nisam razmisljao ali sa krpom umotanom oko ruke sumnjam da moze da uvuce??? Neznam cime najbolje da se zapusi??? :sta:

Krpu ce provuci ako je otvorena cev, odnosno skinut filter. Snimak gasenja motora nakon nenormalne turaze.

PA neznam cime bi drugim moglo ako filter nije skinut,jer uglavnom ako se to desi desi se a traktor nije nista razmontiran samim tim ni filter??? :sta:

Jos bi dodao da bakarne podloske ispod dizni treba izvaditi, zagrejati i odmah oladiti ,na taj nacin postanu mekane i potom ravnomerno dotegnuti dizne.Ako se motor ne umiri pokusati na slicovanim rupama malo okrenuti pumpu u neku stranu.Ako jos uvek dodaje i smanjuje gas , vrati pumpu majstoru da nasteluje regulator .

Dizne na tom ursuzu nemaju bakarne podloske.One dihtuju na konus.Najcesce ako pusta kompresiju se otpuste vijci i skine se lajtung.Malo se izmrda dizna lijevo desno tako da se ocisti garez ispod konusa.Tad se dotegnu vijci stegne lajtung i to je to.Za dobivanje turaze najvjerovatnije je problem u zadnjem dijelu pumpe kod regulatora.Vjerovatno je problem u nekoj od opruga.

Ako je vec dobiva turazu najbrze ces ga ugasiti ako imas spreman kljuc 17.Brzo otpustis lajtunge na diznama i ugasice se.Za taj podhvat kod ursuza ti treba 10-etak sekudi.

Otpustiš holander koji dovodi gorivo u pumpu, i čim povuče vazduh staće....

Zasad si najbrži .Možda neko smisli još brži način ali da nije ZOLJA u karter.Mada mislim da ima goriva i u pumpi ali neznam koliko bi se još vrtio.

Brzi nacin je 2l vode u usisnu granu... :haha: Salim se naravno.. Ja mislim da nema brzeg nacine nego sa necim nekako zapusiti usis...

najbolje kad pravi majstor namesti regulator,inace hoce i regulator da se raspadne i pocepa deklu pvp.inace gasenje pod takvim gasom samo iza grudobrana.:osmeh:

Inace na ventil kod rezervoara kada sam zaustavio gorivo,pod ovom turazmo, ugasio se za 10-15 sekundi.Tako da mislim da je to ipak najbrzi nacin.Dok ja nadjem kljuc,dok odvijem kolender on se na ovaj nacin vec ugasio.A opet usisna grana eto ima tu manu sto opet moram naci nesto odgovarajuce i dok to sve obezbedim na slavini se opet vec ugasio.

Pa pazi.Ja sam pumpu nosio kod bosiste.A to je osoba adekvatna da ju popravi.On doduse nija nasao kvar.Proveravao je 5-6 puta na masini,isto toliko pregledao delove i kaze da sve radi besprekorno.Ja stvarno vise neznam sta bih mogao da radim niti kod koga da je nosim?
Da imam novca,cuo sam da ovi u krokusu imaju majstore svoje,pa oteram im traktor i oni ga komplet srede.I nemam da mislim vise dal je ovo il ono.Medjutim ja nemam tolike pare,u stvari sad nemam pare skoro uopste.To malo sto je trebalo za ove duloske dizni i ruke tom bosisti sam potrosio i sad je to to.Samo mi je krivo sto nisam uzeo broj telefona jednog coveka kada sam bio u Goloboku,koji mi je tvrdio da je ekspert za ursuza,pa da porazgovaram sa njim oko ,mozda buduce opravke.Al nisam bio siguran dal je prevarant ili ne(nevolim kada se neko namece da je majstor i da moze bas on da popravi) pa neuzoh broj.Sad,sta da se radi.
Dakle za sada neznam kako da resim problem drugacije nego sam pokusao.A kasnije videcemo.

Nemogu nista dok ovi praznici traju.Tek po bozicu cu da narucim one nalozene sipcice,pa da to bolje stegnem,a takodje i pazljivije.Posle cu da malo isprobam oko rotiranja same pumpe da vidim sta se desava,ako ovo prvo ispadne kako treba.A ne bi trebalo da ne ispadne.
Iace sam skinuo tu prvu diznu i primetno se vidi da je duvala.Garava je sa jedne strane celom duzinom.Bas me interesuje da vidim i ove ostale.Lako moze da se desi zbog oblaznulosti onih sipcica da i jos poneka duva.Ova prva definitivno.Al najgore je sto ona nije bila oblaznula.Verovatno tu nisam dobro zavio te srafove.Sledeci cu put dosta pazljivije.

Nazad
Vrh