Ursus

da li je neko mijenjao na ursusu 335 glavnu pogonsku osovinu u mjenjaču meni se pojela tamo di ulazi u zupčanik 3 brzine.zanima me da li se ona vadi naprijed prema motoru

rastavio sam traktor odvojio motor ali ne mogu spojničku da izvadim prema napred jel rastavljo neko mjenjač da mi malo pomogne?

ne može tu rupu na kućištu di izlazi spojnička jednim dijelom pokriva zupčanik iz donjeg snopai ne ide preko njega

- - - - - - - - - -

a sliku imam

Pazi ovako nemozes ni na IMT da izvadis spojnicku dok ne rasturis i dolnji snop... Par ne na ovaj IMT sa duplim kvacilom... Nisam pogledao kako je stanje na ursusa ali od napred treba da imas 2 lezajeva (kad prepolovis traktor na pola) posle toga odvijes i izvuces donju osovinu i zupcanik spadne malo nize i tako mozes da izvadis spojnicku...

Pricam o IMT-u jer sam na njega dosta puta skidao,ali verovatno je ista situacija i kod tebe zato nece spojnicka da izadje... A spojnicka izlazi napred siguran sam..

Ako je tako i treba da se izvuce donja osovina prvo napred vodi racuna da nesto ne ispadne u menjacu tad,najbolje otvori menjac odozgo i gledaj da nesto ne ispadne prilikom vadjenja osovine...

Nadam se da sam malo bar pomogao... :ppozdrav:

Pankin ako me dobro sećanje služi moraš i menjač malo rastaviti tojest malo ga razdvojiti komplet kućište menjača od kućišta diferencijala i hidraulika, ako želiš da izvučeš spojničku i da je vratiš, pazi na igličaste ležaje.

Evo jednog interesatnog Ursusa... Samo pogledajte koliki je klip a kolike su karike velike!!!!

sutra pauza zbog nove godine pa prekosutra nastavljam

- - - - - - - - - -

Pankin ako me dobro sećanje služi moraš i menjač malo rastaviti tojest malo ga razdvojiti komplet kućište menjača od kućišta diferencijala i hidraulika, ako želiš da izvučeš spojničku i da je vratiš, pazi na igličaste ležaje.
sale misliš kad ga malo razdvojim da bi mogao donji snop da pomjerim malo nazad

molio bi ako neko ima broj telefona neke bolje opskrbljene trgovine dijelovima u novom sadu ili na potezu odzaci -novi sad.trebaju mi dijelovi za mjenjač

- - - - - - - - - -

i zanima me da li je neko ugradio hidraulični volan na ursusa 335

Pitanje za poznavaoce ursusa, pratim oglase i u njima se za iste novce mogu naci ursus od 120 i 160 konja u cemu je stvar i koja je razlika izmedju 1224 i 1214, i 1624 i 1614.

Poslednja izmena:
Ja mislim da je glavna razlika to sto Ursus 120ks ima menjac 4 brzine a od 160 ima menjac 3 brzine,to su isti motori samo sto je 160ks turbo a 120ks je obican 6-tak

Da li to znaci da sa tim trobrzinskim menjacem ne moze da u potpunosti iskoristi snagu.
Veliki je promasaj taj menjac,ipak malo je to brzina...ali ako se prikljucci dobro izaberu(zahvat,broj pluznih tela,)ne predstavlja problem...ako radi multipover dodatni je +. jeko prost i jednostavan traktor,sa minimum odrzavanja i kostanja istih .

Da li je bolje uzeti ursusa od 120 ili 160 konja posto kostaju priblizno i da li ovaj od 160 ks moze da radi sa cetri brazde.Ovo ne pitam iz ciste radoznalosti vec mi je namera da u skorijem vremenu postanem vlasnik jednog od pomenutih traktora.

Da li je bolje uzeti ursusa od 120 ili 160 konja posto kostajupriblizno i da li ovaj od 160 ksmoze da radi sa cetri brazde.Ovo ne pitam iz radoznalostivec mi je namera da u skorijemvremenu postanem vlasnikjednog od pomenutih traktora.
Masine su iste samo sto ovaj drugi ima turbo.Mozes glat raditi sa 4 brazde,a od hidraulika zavsi u kakvom je stanju dal ces moci dizati obrtac,a mnogi nemogu.

Drugar je do skora imao 160-tku,dobar traktor,puca od snage,mana suvise lak...radio je sa obrtacem Rabe 4 glave,malko je nizi na zadnjim tockovima pa je kacio tocak o zemlju,sva sreca pa je bio servo,pa je islo.

Nazad
Vrh