Ursus

Ako je blok u redu, vjeruj mi da to nisu velika ulaganja da ga dovedes u red. Bas je jeftin za odrzavanje, nije velik potrosac tako da moze posluziti dobro.
Ako bude trebao kakav savjet oko sredjivanja (kocnice i tako to), tu sam :ppozdrav:.

Nego reci mi (ja nemam bas iskustva sa Ursusima) gde naj cesce puca taj blok kad se zaboravi voda???? Da ja bas pogledam ovih dana??

Ma to je i do odrzavanja... Ja gledam naj ocajnije se odrzavaju Ursusi pa odma za njima Ruski traktori bar kod mene u okolini... Kome sta crkne on vise ne popravlja i posle se cudimo..

Meni nije nikad pucao blok, jednom je ostala voda na minusu, imao sam srece pa su samo izbili cepovi na glavama, koji su i namijenjeni u slucaju mrznjenja, prvo da izbiju cepovi
a ako je bas extremno hladno, puca blok. Tako da stvarno ne znam gdje bih najcesce mogao puci blok, to ces vidjeti kad ga upalis, da li mijesa ulje i vodu, kako se ponasa sa radnom temperaturom motora, ako je ulje dobro i ako se ne pregrijava trebalo bi da je blok dobar!

Problem je u tome sto sam ja relativno daleko od tog mog pra dede i on moze svakog dana da mu sipa vodu i da zaboravi posle da je ispusti... Mada sad neverujem da ce vise da ga cacka jer su blokirale kocnice... Znaci ako je do sad ostao citav bice i ubuduce... :haha:

Moja preporuka je, kad mu sredis motor, da mu obavezno promijenis vazdusni filter, rijetko ko vodi racuna o tome, pogotovo na ursusima, a to itekako produzava radni vijek motoru.
Ako je zapusten traktor, sumnjam da mu je uredan vazd.filter, najbolje bi bilo ga zamijenis novim, a ako nista, da mu dobro isperse sace i promijenis ulje u starom filteru.

MA daleko je to jos od remonta... Prvo cemo videti sta ce biti sa traktorem... Mozda ne doje u moje ruke... Vec je nekoliko puta razmatrano o njegovom remontu ali o tudjem trosku pa se uvek predomisljali... Ako na kraju traktor pripadne meni ja cu o svom torsku da ga sredim normalno,ovako nista tu nemogu sem da ga gledam kako propada... Nazalost!!!!

iza bosch pumpe na drugom klipu ili trecem...

- - - - - - - - - -

pozdrav svima...novi sam na forumu.imam 355 iz 1975 god. nedavno sam mu radio generalnu cilindri klipovi karike klipnjace,jer je trosio ulje ko zedan vodu.e sad...prije generalne sam imao pritisak ulja 4,a posle imam pritisak ulja 3....prilikom skidanja rotacionog filtera primjetio sam da se isti nije okretao zbog gumice koja je bila veca od onog zlijeba u filteru,pa sam zemjenio i tuu gumicu i filter se okrece koo od sale...e sad dali je zbog tog filtera opao pritisak ulja ili sta vec moze biti razlog....i koliko motor treba da odradi u laksim uslovima rada...da bi se krenulo s gasom...

Bas sam skoro citao negde upustvo za 355 i znam da mu malo treba razradjivanja,50 ili 100 rh,nisam siguran.Pisalo je da svaki 355 vec dolazi razradjen,ali da nije lose da se dodatno razradi,nesto u tom fazonu.

on je odradio u mjestu sigrno 30 h pa je isao u laganu voznju jednoosovinkom prikolicom,vozio bale...e sad me zanima nakon kolko smijem da radim poslove koji iziskuju pola i vise gasa...

Nikola na koju kabinu tacno mislis od Rakovice da stavis? Ako je to kabina Mehanika Orašje to je "orginalana " kabina za Ursusa,i ona ima svoje original nosace prilagodjene Ursusu.

001.jpg
[/IMG]Mislis da nemoraju nosaci da se prepravljaju?Kabinu bi stavio kao sa slike tvoje

- - - - - - - - - -

Koja je ovo kabina?
001.jpg
[/IMG]

Na mom traktoru je stavljena kabina jos u prodajnom centru,ja sam mu drugi vlasnik,prvi vlasnik tako rekao da ga je uzeo sa ovom kabinom.Nosaci su prilagodjeni srafljenju za trup Ursusa,a da li su slicni kao na Rakovici ili na 542 na koji je se ista kabina ugradjivala verovatno nisu.Kabine su potpuno iste,razlika moze biti u kacenju stakla,u bravama,eventualno nekom sitnijem detalju.Konstrukcija je ista.
Ova sa slike koju si stavio je slicna mojoj kabini,neki detalji na vratima,i oblik same kabine su cak identicni,jedino krov nije isti,ovde je visoki krov,a ja sam vidjao Oraške kabine sa niskim krovom.

- - - - - - - - - -

Sad sam bolje video,jos jedna stvar je drugacija na ovoj sa tvojih slika, stakla su u diht gumi a kod mene se kace na srafove.Jos jedan razlicit detalj osim krova a ostalo je isto.

Nazad
Vrh