Ursus

Mislilm da je ista kao na rakovici, meni licno je komfornija ova orska kabina, za razliku one standardne ursusove, koja se ugradjivala na C355.
Cak bi se mogla napraviti ova oraska, nije komplikovana, e sad koliko bi sama izrada izasla, ne bi mogao reci.

Jeste zuca sporiji u oranju, ali moze da ore dublje i sa plugovima veceg zahvata. Ovi crveni su brzi ali na tezoj zemlji hoce da skakucu i izbacuju plugove, tako da bi morao da ores drugom ako hoces dubinu. Bez obzira koji uzimas gledaj da ima i tegove u kompletu.

Ipak ako budem uzimao gledacu ja crvenog,vise mi odgovara brzi traktor svejedno ce da ide pod plug 756.20 2x12
Pogledaj onaj oglas sto sam stavio na prethodnoj strani

To im je neka realna cena,a to sto preprodavci po oglasima lupaju cene i sto se neki traktori povlace po godinu dana,to je druga stvar.Meni se licno kod ovog ne svidja sto je ceo farban,kao da je lickan za prodaju i sto nema tegove,a ni gume mu nisu bas nesto.
Nego,kolika je brzina C-355,a kolika C-360?Posto smo utvrdili da je C-360 brzi mene zanima kolika je ta razlika.

Meni se cini da 360 ide 25 do 30km/h,ali nigde nisam mogo da nadjem tacan podatak.Zapazio sam ovde kod mene da svi ursusi,355 i 360,nebitno od boje,izbacaju iz neke brzine.Obicno iz trece,a neki iz cetvrte i to ljudi tako teraju,pa ne znam da li to moze da se resi i sta je tu u pitanju?

Evo jedno moje zapazanje... Kod mene u selu uglavnom Ursusi c-350 i c-355 ali zuti mogu da oru sa 3 brzinom... Ovi ostali crveni i c-360 nemogu da oru sa 3.. E to su price vlasnika... Kazu mogu i oni da idu sa 3 ali treba da budes dusman traktor dimi od kraja do kraja parcele a kad se ore malo dublje pocinje da se gusi....

Slazem se sa cira 92
mada, druga brzina na 360 je kao 3 brzina na zuci. Tako da, sve je to u sustini isto.
Iskakanje iz brzina se moze rijesiti, tako sto se zamijene utvrdjivaci koji se nalaze izmedju rucica za kardan, i rucice brzohodnih i sporohodnih brzina. Ima ih 5 komada, krajni lijevi utvrdjivac je za polugu kardana, krajnji desni za polugu sporohodnih brzina, a srednja 3 su za brzine. U njima se nalazi opruga,koja vrsi pritisak na klin utvrdjivaca, najcesci je uzrok da se izlize taj klin, ili vremenom oslabi opruga...pa ne zabravi dovoljno letvu te brzine. Rjedje se desi, da bude ostecen utor na letvi, pa se javlja iskakanje iz brzina.
Generalno, to nije nikakv ne resiv problem, a ne kosta skoro nista.

BAs tako... Iskakanje reduktora se resava lako.. produbi se zljeb u kojem upada onaj klincic koji potiskuje opruga... Posle vise nema iskakanja... A vecina to resavaju ZICOM i kraj price.. :osmeh:

Eee,ljudi to je cudo koliko puta je neko hteo da nastrada bas zbog iskakanja iz brzine.Kod mene je brdsko-planinski kraj i mnogo ljudi rade sa drvima i onda kad u nekoj vukojebini iskoci iz brzine obavezno napune neki potok.Bas mnogo slucajeva ima.

I kod mene u selu nema jedan Ursus koji ne iskace iz brzine i koji koci... A nema ni Imt 558-560 koji koce... Evo moj deda (od majke) sa tim Ursusem muke muci oko kocnica...

imao sam ja c360, sa 14kama nije isao preko 25 sigurno, od kad je kupljen iskakao je iz 2 a u zadnje vreme je hteo i iz 3., isto sam imao problema sa kocenjem, nisam nikako mogao da sprecim curenje ulja na desnoj strani i uvek taj tocak lose kocio zbog ulja, sluzio me je verno 12 god ali ipak je morao na prodaju

Ja sam rijesio kocnice, tako sto sam izbacio onaj dugi kocioni cilindar, sto ima 2 izlaza, gdje se navrcu cijevi. Ostavi sam onaj kratki, i ubacio jos jedan takav, mjesto onog dugog, presjeko cijevi od ulja, atletovo na njih okrugle holendere, i zavrnuo na tae kratke cilindre. Od tad vise nikad nisam imao problema sa kocnicama, jest da ih je malo teze uganjati da koce oba u isto vrijeme, al sredi se i to, na onim polugicama, koja je spojena sa papucicama, ima navoj na sebi, i na njoj se dosteluje da li da gura cilindar vise ili manje. Uglavnom koce savrseno! Ako se javi problem sa blokiranjem kocnica, obavezno promijeniti opruge koje sabijaju pakne (vracaju u prvobitan polozaj) staviti sto jace opruge i dobro osmirglati bolcne, one koje drzre paknu u celjusti. Ako ti bolcni i celjust koroziraju, ili ako su knap nabijeni, pod jacim kocenjem zagrijavaju se pakne, celjust, bolcnovi zategnu, i pakne uvijek ostane naslonjena na dobos, uslijed ceka zablokira !
To je neko moje iskustvo sa kocnicama, mozda nekom bude od kakve pomoci. :cao:

Zanima me dal Ursus C-350 ima fabricki jednu pedalu za kocenje a razdvajas desni i levi tocak pomocu jedne rucke ispd sedista??? :sta:

- - - - - - - - - -

Kod mog deda umesto njegovog kocionog cilindra ubacen od juga... Kocio je neko vreme pa su sad blokirale kocnice i tako stoji u garazi... Motor je na izdisaju,hidraulika ne radi,gume gotove,kocnice blokirale,menjac kao solidan ali sumnjam,limarija OCAJNA i ako se bude radio morace da se menja... Ako ga ja dobijem (od dede od majke) ima da se usrecim... :haha:

C 350 ima fabricki jednu pedalu, ima tu negdje ispod sjedista za prebacivanje pojedinacnog kocenja, tako sam cuo. Nisam se susreo sa tim sistemom kocenja.
Mozes ti tog ursusa srediti za relatvno male pare (motor, kocnice i hidrauliku) i da ti se naradi jos mnogo posla !

Ja sam relativno skoro naisao na jedan C-350 sa jednom pedalom da sam mislio da je orginal jer je bas lepo sve odradjeno ali reko ajde da pitam jer ni vlasnik nezna tacno kaze da ga tako uzeo...

Ako ga ja uzmem onda cu verovatno morati da ga sredim... Samo se plasim da taj moj pra deda (od majke deda) nije zaboravio vodu pa i blok sredio!!!!! Onda vise neznam sta cu sa njim!!!!!! Ak treba i blok da se menja ...

Jedna slika za ovu temu,iako je veci,i on nosi ime Ursus...ove godine je generalno uradjen,zahvalan traktor sa delovima u cenovnom rangu sa ruskim traktorima...

2ry0o6b.jpg

Nazad
Vrh