Ursus

Što se pumpe tiče,nemogu ti pomoći,ja tek imam u planu kupovinu Ursusa,pratim temu i učim o manama i vrlinama.Ovo za Krokus sam saznao na temi,možda bi trebao da pročitaš,pisano je mnogo o hidrauličnim pumpama.poz

baneboss75,procitao sam tvoj post i vidim da si u nedoumici,sto se tice snage. Pa da te posavetujem posto sam vlasnik c-355.Svako razbusivanje hilzni kod njega bi povecalo zagrevanje jer bi se otanjio zid hilzne i cesto bi pregrevao motor,koji je i ovako osetljiv.Dihtung glave se dobijao sa alatom uz nov traktor.Ja mislim da on moze da odradi posao i ovako sa pravilnim izborom brzina u radu.Ima ih 10 za napred i dve za nazad. Plug koji ja koristim 35 godina je imt-756/2 VK i u oranju nije potreban pomocni tocak.Ima precizan hidraulik i vrlo jednostavan za upotrebu.U oranju ovratina mislim da nema sporijeg traktora zbog presporog rikverca.Rad sa kardanom je omogucen na dva nacina,direktno i preko menjaca sto opet ima prednosti u nekim poslovima. Ima jos puno toga ali da ne preteramo!!

Krokus prodaje poljske dvobrazne plugove 2x30cm koji su pravljeni za C355/360, pa je to najbolje rešenje.

Prvp bi da se zahvalim svima na savetima oko kocnica.One uradjene obadve.Nozne rade odlicno,a rucna ne bas dobro,ali to mi ne predstavlja neku glavobolju.
A imam i jedno pitanje.Rucica za fino podesavanje hidraulika kod oranja mi neradi vec duze vreme.Totalno je blokirala i nemoguce je mrdnuti napred nazad imalo.Imam neke crteze ursuza koje sam skinuo sa neta i koliko sam video nema tu nekih komplikovanih delova,nisam mogao da vidim ni razlog zasto ne bi radilo,al neradi.Pa ako neko zna i ima ideju bio bih mu zahvalan da mi kaze?Takodje i hidraulik nece da digne poteznice skroz do maksimalne visine.Kao da je neka sipcica u sistemu iskrivljena pa tako skracena.pa eto i tu mi treba pomoc.Ali za sada bitnija mi je ova rucica za fino podesavanje jer bez nje je prilicno zaznuto orati.Unapred hvala i pozdrav...

Skoro svim Ursusima kod mene u selu neradi ta rucica... I svi kazu da im je zardjala,a mozda nije ni cudno svi drze traktore napolje,nikad nisu ni videli garazu ili bar najlon,i nikad oprani ili podmazani... Jedan moj drugar je hteo da je razradi sipali smo VD i naftu pa smo probali klestima i nije htelo,e onda je on dosao na ideju da je cuka cekicem i polomio je!!!! Ni sad to nije sredio ore tako....

Mala rucica prebacuje sa plivajuceg na kruti hidraulik i obratno,ima veze sa oranjem ali kod plivajuceg treba da ide toplink u vise rupe a kod krutog u nize.Time je uslovljenja brzina reagovanja plivajuceg hidraulika.U visim rupama reaguje brze -osetljiviji je a u nizim sporije tj neosetljiviji je.

baneboss75,procitao sam tvoj post i vidim da si u nedoumici,sto se tice snage. Pa da te posavetujem posto sam vlasnik c-355.Svako razbusivanje hilzni kod njega bi povecalo zagrevanje jer bi se otanjio zid hilzne i cesto bi pregrevao motor,koji je i ovako osetljiv.Dihtung glave se dobijao sa alatom uz nov traktor.Ja mislim da on moze da odradi posao i ovako sa pravilnim izborom brzina u radu.Ima ih 10 za napred i dve za nazad. Plug koji ja koristim 35 godina je imt-756/2 VK i u oranju nije potreban pomocni tocak.Ima precizan hidraulik i vrlo jednostavan za upotrebu.U oranju ovratina mislim da nema sporijeg traktora zbog presporog rikverca.Rad sa kardanom je omogucen na dva nacina,direktno i preko menjaca sto opet ima prednosti u nekim poslovima. Ima jos puno toga ali da ne preteramo!!
ne razbušuje se hilzna već se ubacuje kompletan sklop od zetora i onda nema problema

pozdrav ljudi nzm da l sam na pravom mestu postavio pitanje,posto sam nov na forumu... ima li neko iskustva sa rasturanjem-sklapanjem bocnih reduktora na ursusu c355? na mom se cuje pucanje udaranje pri kretanju kao da ima lufta nekog negde ako bi neko dao neku sliku jos bi bilje bilo ;) :)

Može biti lako da ti je matica popustila sa poluosovine,i otuda lupkanje,meni se to desilo isto se čulo pri kretanju,a možeš proveriti tako što ćeš stati sa strane jednog točka i gurati u stranu,(posle ponovi i na drugom točku)ako ima lufta to je to.Nije teško za proveriti ne mora se ništa skidati,ako nije to onda treba gledati dalje.

hvala na odgovoru... cuje se samo u desnom tocku ... i vec neko vreme u njemu nema ulja tj mozda ima malo ali vidi se da pusta dole... inace pocelo je lupanje nakon skidanja i namestanja istog zbog popravljanja kocnica i namestanja blokiraca... inace nije nam ispao ili tako nesto :D fino je skinut i fino namesten... nzm sto bi nakon toga poceo da lupa ...

Evo nekoliko svezih slika traktora.
ee3l.th.jpg
[/URL][/IMG]

Uh ala je dobar,za ovakav sam se ja ovih dana zagrejao,reci mi jesi li to nedavno kupovao ili ga imaš već duže vreme,napiši malo utiske kako si zadovoljan, u oranju,kako ide, setvospremač koji vuče itd.

Ova mu je sedma sezona oranja kod nas,koju je danas uspesno zavrsio,vuce plug IMT 756.3 kao sto se vidi na slikama,brzina u oranju zavisi od tipa zemlje u laksim ide 4 spora,u srednje teskim ide 1 brza (oko 6 km/h) a u teskim 3 spora (oko 5km/h). Setvospremac vuce od 3.20m,za njegovih 85 ks tezak je traktor ima nesto vise od 4500 kg,dosta dobar traktor za njegove godine i za cenu po kojoj se moze kupiti.A kad bude prilike i ::novac:: sigurno ce ga zameniti drugi Ursus od 120 ks.:ppozdrav:

Nazad
Vrh