Ursus

To isto važi i za podizanje priključaka.

Mnogi na ursusu neznaju da kardan moze i u rikverc da vrti.

U selu su kod nas kacili uvek dva traktora kad se ostri silokombajn, dok nisu majstori ustanovili da moze kardan u rikverc da ide.
Leva rucica u polozaj za kardan preko menjaca, menjac u rikverc, a desna rucica u neutral.

U selu su kod nas kacili uvek dva traktora kad se ostri silokombajn, dok nisu majstori ustanovili da moze kardan u rikverc da ide.
Leva rucica u polozaj za kardan preko menjaca, menjac u rikverc, a desna rucica u neutral.

da, da, kao i na zetorima ( napr. serija 7, napr. 4718 ) :)

Bas su bili majstori kad nisu znali da kardan na Ursusa moze i kontra da vrti... :haha: :haha: :haha: To skoro da nema ko nezna.. Svi ih kod mene hvale po tome a nikom to skoro da netreba (slab ko ostir silo kombjna).. :osmeh:

Nije preporucljivo to raditi ...ove godine smo menjali lamelu kardana bas zbog toga sto sam par puta u rikverc isao da bi odgusio berac.
Na lameli sve nitne popucale ::lose::...veliko je opterecenje za lamelu,kad idem tako u rivkerc osetim po motoru da mu je jako tesko.

Ma to samo malo, ako klip zaglavi na uvodnim lancima, da ne bih morao stalno da izlazim napolje iz traktora. Za ozbiljnije slučajeve zagušenja se gasi traktor i zasuču rukavi.:osmeh:

Probao sam juce,dva jednosmerna klipa sa beraca na Ursusa 360,radi odlicno.Bunker u prikljucak na cev gde je strelica okrenuta prema levom krilu a heder u drugi prikljucak sa stelicom okrenutom desno.Rucica hidraulike u krajnji donji polozaj kipuje bunker,pustim u neutralan polozaj staje klip,malo rucicu nadole klip se spusta,lako se oseti pod rukom.Rucica u krajnji gornji polozaj dize heder,pustim u neutral klip staje,malo nagore klip se spusta.
Radi ko doksa.

Pozdrav svima.imam c 355 i imt 533.interesuje me koliki je fi rupe na poteznicama kod ova dva traktora..moram praviti neku biksnu da bi i sa ursusom kacio neke prikljucke.tre nutno nisam u selu pa ne mogu izmeriti.

Pozdrav prijatelji ima jedan problem , ujak moj ima malog ursusa-335c ima problem sa hidraulikom, prvo sta se desavalo je to kada podigne rucicu do pola ili spusta lepo radi kada predje polovinu da podigne rucica sama ide gore i podize poluge, tako je radelo izvesno vreme i na kraju je hidraulika nacisto odkazala, probao sam da ocistim sa bocne strane filter ali nista se ne desava ostalo mi je da probam izpod sediste filter koji ima ventil.

Pozdrav svima.imam c 355 i imt 533.interesuje me koliki je fi rupe na poteznicama kod ova dva traktora..moram praviti neku biksnu da bi i sa ursusom kacio neke prikljucke.tre nutno nisam u selu pa ne mogu izmeriti.
Parce okrugle cevi resava problem.Tako sam uradio,biksne napravio od obicne cevi.Izmericu precnik cevi pa cu napisati.

Poštovane Ursusdžije, imam u planu kupovinu Ursusa c-360, pročitao sam celu temu od A do Š, i imam neke nedoumice. Neko je napisao da motor od c-360 može da se "digne" na 70 ks, koliko je to u praksi izvodljivo i koliko će to da služi. Traktor bi radio sa FAP roto sitnilicom,zahvata 180, polagačem folije i plugom imt-755 VK, površina obradivog zemljišta je 1h 20a plus plastenik od 2,4a. Da li taj traktor ima "fini" hidraulik kao imt ili se mora koristiti točak za plug. Ukoliko mi još nešto padne na pamet,pitaću vas.
Pozdrav,Branimir

Danas smo tanjirali sa ursusom 1634 i spustio sam tanjiracu dole i nisam vratio odmah rucicu nego posle 2-4 sekunde, i prcurelo je ulje tu kod levih stepenica dole kod pumpe hidraulike, da li moram da uzmem celu novu pumpu ili gumice?
Ako imate nekoga ko prodaje delove za ursusa posaljite mi broj, bicu vam zahvalan

Nazad
Vrh