Ursus

Fabricki od 160ks su trobrzinci,a ubacuju menjace od manjih.E sad neznam da li su isti menjaci npr na 902 i 12011 ili ima neke razlike.:sta:

Kako ide to kod Ursusa? Na primer postoji serija 904, zatim 914, 934 i to mu dodje jedan te isti traktor samo razlicita godina proizvodnje. Ali ako se ne varam postoji 904 mladji od 914. Koje su glavne razlike kod tih modela? Isto tako i za one od 120KS i 160KS?

Kako ide to kod Ursusa? Na primer postoji serija 904, zatim 914, 934 i to mu dodje jedan te isti traktor samo razlicita godina proizvodnje. Ali ako se ne varam postoji 904 mladji od 914. Koje su glavne razlike kod tih modela? Isto tako i za one od 120KS i 160KS?

malo je duza prica...
nema mladjeg 904 od 914. ima mladjih 904-B.

X34 i YZ34 - oznaku su dobili modeli sa modernijom kabinom (vise komforta...).

Sve zavisi na sta naletis i naravno od cene.Za neku razumnu cenu mislim da nije problem i ako treba da se remontuje nesto na njemu.Ti traktori sa slike nisu ustvari ti koji se prodaju.Moj komsija radi farbanje liku iz Grocke koji prodaje velike Zetore i Ursuse(mislim da su taj iz Grocke i ovaj iz Malih Pijaca jedno te isto) pa ih vidjam kakvi su kad stignu.Pre neki dan je stigao 12145 na farbanje,juce sam ga slepao da upali i pomeri ga u radionicu.Taj jos i lici nekako na traktor.Prethodno mu je radio nekog od 160ks e ono je lom zivi od traktora.

posto sam nov ovde... mislim da sam ti druze poslao pp pre nekoliko dana oko onog problema ... pa sumnjam da l sam ja to dobro poslao,al sto je sigurno aj da se i ovde javim ... nisam jos uvek resio problem,pa ako ti nije tesko posalji mi sta i kako oko resavanja istog... unapred hvala

Prenecu kako je meni rekao jedan vlasnik, mozda je i pogresno :sta:

Traktor stalno radi sa iskljucenim multipoverom, da tako kazem, ili u brzom hodu. I onda kada u radu traktor krene da posustaje, onda se prebaci ta rucica, cime se u pokretu redukuje na brzinu manje, i traktor dobija vise snage da predje taj tezi deo. Posle toga ga treba iskljuciti, vratiti rucicu nazad, jer nije dobro da stoji stalno ukljucen mp.

Prenecu kako je meni rekao jedan vlasnik, mozda je i pogresno :sta:

Traktor stalno radi sa iskljucenim multipoverom, da tako kazem, ili u brzom hodu. I onda kada u radu traktor krene da posustaje, onda se prebaci ta rucica, cime se u pokretu redukuje na brzinu manje, i traktor dobija vise snage da predje taj tezi deo. Posle toga ga treba iskljuciti, vratiti rucicu nazad, jer nije dobro da stoji stalno ukljucen mp.
Sustina rada sa MP je da ne sme traktor u RADU(znaci pod opterecenjem) da bude u rezimu ispod 1400-1500 obrtaja...tada pumpa ne isporucuje dovoljno pritiska da odrzi prenos,i onda dolazi do propadanja malih lamelica koje odrzavaju ceo sistem,napravi se zvaka od njih-a kostaju 500 dinara...relativno prost sistem,ali ko ga se ne pridrzava,gubi mnogo vremena,zivaca i malo novaca da ga opet dovede u rad.

To dakle nije sistem kao na belorusu koji ima redukcijuzec kornjaca koja je cisto mehanicka po traktor moze daradi u polozaju kornjaca bez ogranicenja.

To dakle nije sistem kao na belorusu koji ima redukcijuzec kornjaca koja je cisto mehanicka po traktor moze daradi u polozaju kornjaca bez ogranicenja.
Moze,ali samo kako je gore navedeno...krenes u rad,prebacis na rucicu i teras...pred kraj duzi kad se npr ore-prebacis u prvobitni polozaj i ne mislis o lamelama,obrtajima,pumpi,vencu...

I meni nije bas jasno oko MP. Sta se konkretno dogadja u menjacu, da li se menja zupcanik ili sta? Da li je to isto kao kod kamiona sa polovinerom brzina?

Nije kao na rusu, jer tamo stanes i prepolovis brzinu. Ovo je napravljeno da prepolovis brzinu u pokretu.

Planetarni reduktor koji se ukljucuje pritiskom ulja od mikro pumpe smestene u menjacu ako sam pogresio nek me neko ispravi .

Nazad
Vrh