Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
A 160 ks ti mnogo kad dodje vreme za zamenu?! ili ne volis zvuk turbine?evo i sedma(ili osma) sezona kako je kod nas,al ovaj je pistavac s'turbo...juce parkiran iz oranja i ceka mart-april...Ova mu je sedma sezona oranja kod nas,koju je danas uspesno zavrsio,vuce plug IMT 756.3 kao sto se vidi na slikama,brzina u oranju zavisi od tipa zemlje u laksim ide 4 spora,u srednje teskim ide 1 brza (oko 6 km/h) a u teskim 3 spora (oko 5km/h). Setvospremac vuce od 3.20m,za njegovih 85 ks tezak je traktor ima nesto vise od 4500 kg,dosta dobar traktor za njegove godine i za cenu po kojoj se moze kupiti.A kad bude prilike i sigurno ce ga zameniti drugi Ursus od 120 ks.
Zato sluzi multipover...mada i bez njega ide...podrivanje drugom,oranje trecom,spremanje prvom(brzom).samo treba izabrati odgovarajucu masinu iza.Ne mora da znaci da je mnogo,nego vise bi zbog menjaca jer ako se ne varam tvoj je sa 3 brzine(a cuo sam da im je taj menjac "prolblematican" zbog izbora brzine u radu) a 1224 ima 4 isto kao moj.
@srdjan 7 moze li se proceniti koliko je to km/h u spremiranju prvom(brzom)? Njegove zadnje gume su 18.4-38, tako?
Ja mislim da bi mogao 3 spora to je oko 5 km/h sad sve zavisi dal volite tako sporo orati...sad dal je bucan ili nije,nisam imao prilike da radim sa rusom da bi mogao uporediti.Nije ni tih a nije ni bucan,malo je bucnijii od Zetora 5011 kojeg imam,a mnogo tisi od bilo kog IMT-a,Torpeda kojih smo do sad imali.Kolega deni89,sta ti kazes,jel bi tvoj ursus mogao vuci 757.30 kod mene gde rus 820 neretko vuce tu kombinaciju,kakav je u kabini jel mnogo bucan?
Generalno im je los izbor brzina,i ovima sa 3 i ovima sa 4 brzine.Kad je godina da se relativno lako ore onda je ok,ali kad se zadesi da je godina za oranje teska spori su poprilicno u oranju.Ne mora da znaci da je mnogo,nego vise bi zbog menjaca jer ako se ne varam tvoj je sa 3 brzine(a cuo sam da im je taj menjac "prolblematican" zbog izbora brzine u radu) a 1224 ima 4 isto kao moj.
Pa kolega ni rus 820 neide brze,ipak druze to je 85ks a 757.30 je opasna pluzina,morao bi brze,ovde rus 892 vuce 757.30 doduse sa vogel daskama oko 7km..Ja mislim da bi mogao 3 spora to je oko 5 km/h sad sve zavisi dal volite tako sporo orati...sad dal je bucan ili nije,nisam imao prilike da radim sa rusom da bi mogao uporediti.Nije ni tih a nije ni bucan,malo je bucnijii od Zetora 5011 kojeg imam,a mnogo tisi od bilo kog IMT-a,Torpeda kojih smo do sad imali.
A 160 ks ti mnogo kad dodje vreme za zamenu?! ili ne volis zvuk turbine?evo i sedma(ili osma) sezona kako je kod nas,al ovaj je pistavac s'turbo...juce parkiran iz oranja i ceka mart-april...
zato vario plug,pa makar i ravnjak je savrsenstvo za rad sa njima...ovako nas rabe ima zahvat po glavi od 32 do 39(4 brazde),pa se vodimo time...a dok je orao sa vogelom 3 brazde na 42 orao je uglavom trecom sporom,a mogao je i prvom brzom...inace kod nas je zemlja jako,jako teska(verujem da nema teze)kad 82 ore sa 2x35 trecom sporom u konjaci...i dimi,pa sva cetiri tocka vrte,a traktor stoji-na 25 dubine...sta dalje kucati.Generalno im je los izbor brzina,i ovima sa 3 i ovima sa 4 brzine.Kad je godina da se relativno lako ore onda je ok,ali kad se zadesi da je godina za oranje teska spori su poprilicno u oranju.
da,postoje,ali su retki...a i jedan poznanik je na njegovog-isto 160 ks ugradio menjac sa 120 konja(4 brzine) i kaze sve vreme ide bez problema...Jel postoje takvi sa 4 brzine?
multipover-ako se ispravno koristi-traje dugo...brzina mu je 30,nista brze,spor je,a ovaj nas je 98 ili 99 godiste,sad da ne trazim saobracajnu.Kad sam ja kupovao traktor isto sam se dvoumio izmedju Ursusa i Mtz-a. Prevagnuo je Mtz zato sto za iste novce sam kupio dvanaest godina mladji traktor u fabrickom stanju dok svaki Ursus koji sam gledao ili je bio nasminkan ili je bio u ocajnom stanju, posle sa pricanjem sa majstorom, mali izbor brzina, veciti problem sa multipoverom, spor u transportu, jedostavno kod mene naspram Mtz-a nije dobio prolaznu ocenu.