Ursus

ako se nisi snasao, imali isti problem, sklopili ga juce, javi se u pp

Poslednja izmena od urednika:
Ova mu je sedma sezona oranja kod nas,koju je danas uspesno zavrsio,vuce plug IMT 756.3 kao sto se vidi na slikama,brzina u oranju zavisi od tipa zemlje u laksim ide 4 spora,u srednje teskim ide 1 brza (oko 6 km/h) a u teskim 3 spora (oko 5km/h). Setvospremac vuce od 3.20m,za njegovih 85 ks tezak je traktor ima nesto vise od 4500 kg,dosta dobar traktor za njegove godine i za cenu po kojoj se moze kupiti.A kad bude prilike i ::novac:: sigurno ce ga zameniti drugi Ursus od 120 ks.:ppozdrav:
A 160 ks ti mnogo kad dodje vreme za zamenu?! ili ne volis zvuk turbine?evo i sedma(ili osma) sezona kako je kod nas,al ovaj je pistavac s'turbo...juce parkiran iz oranja i ceka mart-april...
3022rd4.jpg

Ne mora da znaci da je mnogo,nego vise bi zbog menjaca jer ako se ne varam tvoj je sa 3 brzine(a cuo sam da im je taj menjac "prolblematican" zbog izbora brzine u radu) a 1224 ima 4 isto kao moj.

Kolega deni89,sta ti kazes,jel bi tvoj ursus mogao vuci 757.30 kod mene gde rus 820 neretko vuce tu kombinaciju,kakav je u kabini jel mnogo bucan?

Ne mora da znaci da je mnogo,nego vise bi zbog menjaca jer ako se ne varam tvoj je sa 3 brzine(a cuo sam da im je taj menjac "prolblematican" zbog izbora brzine u radu) a 1224 ima 4 isto kao moj.
Zato sluzi multipover...mada i bez njega ide...podrivanje drugom,oranje trecom,spremanje prvom(brzom).samo treba izabrati odgovarajucu masinu iza.

@srdjan 7 moze li se proceniti koliko je to km/h u spremiranju prvom(brzom)? Njegove zadnje gume su 18.4-38, tako?

@srdjan 7 moze li se proceniti koliko je to km/h u spremiranju prvom(brzom)? Njegove zadnje gume su 18.4-38, tako?

Da,18-38...Verujem oko 10 do max 12 km/h,ne znam tacno,to je usporedba kada je radio sa rusom zajedno...trenutno sam u fazi prilagodjavanja kilometar sata za njega,posto na instrument tabli nema taj podatak,pa cu za koji dan znati tacne brzine.

Da li neko može da mi kaže nesto više o ovim novim ursusima, video sam ih na internetu, gledo malo karakteristike, pa me zanima jel ima neko nekakvog iskustva sa njima, da li su konkurentni u odnosuna druge proizvođače.

Ti podaci su preuzeti sa matične stranice http://en.ursus.com.pl/ tako da su verovatno tacni. On je lakši recimo od MTZ 1021.3 za 150 kg koji ima isto 110 ks, a fendt 211 vario koji ima istu snagu i koji se meni neverovatno dopada, težak 3930 kg tako da mozda i nije toliko lak. Ima na ovoj gore pomenutoj stranici jos zanimljive ursusove mehanizacije, al ne znam da li se kod ovdašnjih zastupnika nesto od toga moze naručiti.

tacna je tezina...jako mala,al ajde...nema tu vise nista od starog ursusa...sve je to sad samo "sklapanje od hrpe proizvodjaca delova" i ostalo je ime ursus.nema mnogo elektronike,motor je perkins,vrti se ko cigra.sa tri brazde lepo radi,na lakoj zemlji vuce podrivac do 35 cm,preko ne ide...upravo zbog tezine-sva 4 tocka pocnu vrteti,al nece dalje...dopuna...ekvivalent mu je 1025 npr,i on je tezak 5100 kg-pa procenite.

Kolega deni89,sta ti kazes,jel bi tvoj ursus mogao vuci 757.30 kod mene gde rus 820 neretko vuce tu kombinaciju,kakav je u kabini jel mnogo bucan?
Ja mislim da bi mogao 3 spora to je oko 5 km/h sad sve zavisi dal volite tako sporo orati...sad dal je bucan ili nije,nisam imao prilike da radim sa rusom da bi mogao uporediti.Nije ni tih a nije ni bucan,malo je bucnijii od Zetora 5011 kojeg imam,a mnogo tisi od bilo kog IMT-a,Torpeda kojih smo do sad imali.

Generalno im je los izbor brzina,i ovima sa 3 i ovima sa 4 brzine.Kad je godina da se relativno lako ore onda je ok,ali kad se zadesi da je godina za oranje teska spori su poprilicno u oranju.

Ja mislim da bi mogao 3 spora to je oko 5 km/h sad sve zavisi dal volite tako sporo orati...sad dal je bucan ili nije,nisam imao prilike da radim sa rusom da bi mogao uporediti.Nije ni tih a nije ni bucan,malo je bucnijii od Zetora 5011 kojeg imam,a mnogo tisi od bilo kog IMT-a,Torpeda kojih smo do sad imali.
Pa kolega ni rus 820 neide brze,ipak druze to je 85ks a 757.30 je opasna pluzina,morao bi brze,ovde rus 892 vuce 757.30 doduse sa vogel daskama oko 7km..
Ja glavu secem ako ursus 904 nije jaci od 820

Kad sam ja kupovao traktor isto sam se dvoumio izmedju Ursusa i Mtz-a. Prevagnuo je Mtz zato sto za iste novce sam kupio dvanaest godina mladji traktor u fabrickom stanju dok svaki Ursus koji sam gledao ili je bio nasminkan ili je bio u ocajnom stanju, posle sa pricanjem sa majstorom, mali izbor brzina, veciti problem sa multipoverom, spor u transportu, jedostavno kod mene naspram Mtz-a nije dobio prolaznu ocenu.

Generalno im je los izbor brzina,i ovima sa 3 i ovima sa 4 brzine.Kad je godina da se relativno lako ore onda je ok,ali kad se zadesi da je godina za oranje teska spori su poprilicno u oranju.
zato vario plug,pa makar i ravnjak je savrsenstvo za rad sa njima...ovako nas rabe ima zahvat po glavi od 32 do 39(4 brazde),pa se vodimo time...a dok je orao sa vogelom 3 brazde na 42 orao je uglavom trecom sporom,a mogao je i prvom brzom...inace kod nas je zemlja jako,jako teska(verujem da nema teze)kad 82 ore sa 2x35 trecom sporom u konjaci...i dimi,pa sva cetiri tocka vrte,a traktor stoji-na 25 dubine...sta dalje kucati.

- - - - - - - - - -

Jel postoje takvi sa 4 brzine?
da,postoje,ali su retki...a i jedan poznanik je na njegovog-isto 160 ks ugradio menjac sa 120 konja(4 brzine) i kaze sve vreme ide bez problema...

- - - - - - - - - -

Kad sam ja kupovao traktor isto sam se dvoumio izmedju Ursusa i Mtz-a. Prevagnuo je Mtz zato sto za iste novce sam kupio dvanaest godina mladji traktor u fabrickom stanju dok svaki Ursus koji sam gledao ili je bio nasminkan ili je bio u ocajnom stanju, posle sa pricanjem sa majstorom, mali izbor brzina, veciti problem sa multipoverom, spor u transportu, jedostavno kod mene naspram Mtz-a nije dobio prolaznu ocenu.
multipover-ako se ispravno koristi-traje dugo...brzina mu je 30,nista brze,spor je,a ovaj nas je 98 ili 99 godiste,sad da ne trazim saobracajnu.

Nazad
Vrh