Dulkaarpad
Član
Ako je u pitanju URSUS C-355, on može da kipuje a da mu nije uključen kardan. Ja sam kupioo URSUS C-355, novog 1975.g. Uz njega ide uputstvo koje malo ko procita, tako da mnogi misle da mora biti uključen kardan da bi radio hidraulik. U medjuvremenu uradio dve generalne na njemu. Prvu 1987.g. Tada sam delove za generalnu kupio u Poljskoj u Katovicama, a druga generalna ove proleci delove kupio u BG. Nisu uvek svuda delovi iste cene i kvaliteta. Za ovih 38 god. rada sa njim vrlo sam zadovoljan. Takodje sam koristio IMT 539, ZETOR 3511, i paralelno sa URSUSOM IMT-560. Svi su dobri, ali mislim da je URSUS, najekonomičniji (zbog jeftinih delova i male potrosnje goriva). Uz njega koristio plug Lemind-Leskovac dvobrazni (prilično težak), i znatno laksi, isto dvobrazni OLT Osijek (mislim da se zove Sremac ili Orač). Mislim da mu je primereniji ovaj drugi OLTOV ili IMT-756. Za manje povrsine URSUS može biti jedini traktor u domacinstvu. IMT-560 to ne može jer treba manji traktor sa uzim tockovima za medjuredno kultiviranje. IMT-539, takodje tesko da može biti jedini jer treba jači i teži traktor za oranje. Dok URSUS C-355 može biti jedini traktor. Može lepo da ore, a i da kultivira. Širina točkova i okretnost mu to omogućavaju.
covek nas pita o 335 a ne o 355.
nije istina ovo: "Ursuz ima jednu manu a to je potreba za radom kardana da bi mogao da kipuje..."
((1) traktor se naziva "Ursus" a ne "Ursuz", 2) ne treba raditi kardan dok kipuje (ili za dizanje hidr.))).
moze da ore sa 1 brazdnim plugom imt 752 (i slicni fop-ovoim ili olt-ovim plugovima lepo), kao i sa dvobrazdnim olt pto (i sl.).
malo trosi (2 cil, i to znaci da otpr. 30% manje trosi od fergusona), dosta je tezak, super je za transport (ima i nozni i rucni gas), zahvalan traktor, kardan mu je malo "sporiji" kao na fergusonu: kardan 540/ otpr. 2000 obr. motora.
imt 53X (ferguson) trosi vise, jaca mu je hidraulika, i kardan 540/ otpr. 1500 obr. motora.
to je to.