Ursus

treba mi pomoc oko ursusa 355 kad vozim u 5 sa vise obrtaja u transportu i menjacu ili diferencijalu neznam tacno kao da zapne mesto krlja bukvalno dali je neko imao takav slucaj?

pa verovatno neki lezaj,il zupcanik,meni je lometalo kad je ispala iglica od lezaja i posle se smirilo al otvaranje negine.

Pozdrav jel mozete da mi objasnite sto detaljnije sve oko ursusa c335 znaci kako idu brzine kakav je motor kilaza,kakav je orac,koji plug,sta kako nikad taj traktor nisam vozio niti imao neka iskustva,a izgleda da cu biti primoran da uzmem jer me je privukla cena od 1500-2000e a ferac u takvom stanju 3000e a kad kupujes trenutno moj prvi traktor (neznaci da nisam imao traktor) mnogo znaci 1000e :osmeh:

Vozim dosta Ursusa (dedinog) i nisam nesto bas sa njim preterano odusevljen,najvise zbog toga sto hoce da iskace iz brzina i zbog onog menjaca pored volana!!!! Mogao sam da kupim Ursusa i za 1000e ali nemogu da svarim taj menjac nikako!!! KAzu da je dobar orac (nikad nisam orao sa njim) dosta je tezak pozadi pa moze dobro da potegne isto tako se i tesko propinje (kod mene u ravnici)... Kocnice ima dobre ali samo kad se srede ako su zapustene zaboravi na kocnice... Na volanu je lak to mi se svidja.. I dosta sam prica cuo da je dosta mek materijal na njemu.... To je ukratko mozda se setim jos necega...

dobro ciro hvala na odgovoru ali mislim da ti vozis ili c355 ili c360 jer c335 mislim da ima menjac dole a to pored volana mu je gas kao na 539 :)

druze mislim da gresis.pitao sam par ljudi kazu da sa tom jednom rucicom izmedju nogu saltas i brze i spore,ali ja neznam stvarno nikad nisam vozio tog ursusa,kazu da je dobar orac ali to je samo ono "kazu"

Ma ja sam ih sve vozio (koje sam nabrajao) i menjac je svako ma istom mestu to nemoj da te neko ubedjuje....

ti si napisao c350 (taj jos nisam cuo) c355 ima menjac gore kao i c360 ali c330 i c335 mislim da nemaju..

ps:pogledaj dobro brojeve :ppozdrav:

@cira92

101% grešiš,menjač kod Ursus 335 je dole između nogu kao i na fergusonu i ima 3 brzine plus rikverc,spori i brzi mod,i to sve na jednoj ručici.

Nisam napisao za mele Ursuse oni imaju menjac dole kao IMT.. Ali Ursusi c-350,c-355,c-360 imaju menjac na istom mestu pored volana sa desne strane... Provereno... Nisi cuo za c-350 to je moj prvi Ursus koji sam vozio... :osmeh:

Ursuz ima jednu manu a to je potreba za radom kardana da bi mogao da kipuje...uopste nema problema sa iskakanjem brzina a nikad cuo za los material.
Traktor je jako zahvalan... mali je potrosac,okretan je skoro kao ferguson a volan mozes motati kao da je hidro...od svih traktora koje imam njega volim najvise :)

haha aj druze hvala ti na savetu,ipak je jos aktuelno pitanje:
kakav je orac
koji plug za njega da moze da zaorava kukuruzovinu
:ppozdrav:

Dobar je c-335,za 539 zakon.Kod mene su Ursusi cenjeni zbog rada u sumi gde su se dobro pokazali,a i u njivi cujem da nisu losi.Mali potrosaci i jeftini delovi,a i nabavna cena nije velika.C-335 ima menjac izmedju nogu sa 3 brzine i idu kao kod 539,znaci ,prva levo nazad,druga desno napred i treca desno nazad.To ti je to.

Ursuz ima jednu manu a to je potreba za radom kardana da bi mogao da kipuje...uopste nema problema sa iskakanjem brzina a nikad cuo za los material.
Traktor je jako zahvalan... mali je potrosac,okretan je skoro kao ferguson a volan mozes motati kao da je hidro...od svih traktora koje imam njega volim najvise :)

Ako je u pitanju URSUS C-355, on može da kipuje a da mu nije uključen kardan. Ja sam kupioo URSUS C-355, novog 1975.g. Uz njega ide uputstvo koje malo ko procita, tako da mnogi misle da mora biti uključen kardan da bi radio hidraulik. U medjuvremenu uradio dve generalne na njemu. Prvu 1987.g. Tada sam delove za generalnu kupio u Poljskoj u Katovicama, a druga generalna ove proleci delove kupio u BG. Nisu uvek svuda delovi iste cene i kvaliteta. Za ovih 38 god. rada sa njim vrlo sam zadovoljan. Takodje sam koristio IMT 539, ZETOR 3511, i paralelno sa URSUSOM IMT-560. Svi su dobri, ali mislim da je URSUS, najekonomičniji (zbog jeftinih delova i male potrosnje goriva). Uz njega koristio plug Lemind-Leskovac dvobrazni (prilično težak), i znatno laksi, isto dvobrazni OLT Osijek (mislim da se zove Sremac ili Orač). Mislim da mu je primereniji ovaj drugi OLTOV ili IMT-756. Za manje povrsine URSUS može biti jedini traktor u domacinstvu. IMT-560 to ne može jer treba manji traktor sa uzim tockovima za medjuredno kultiviranje. IMT-539, takodje tesko da može biti jedini jer treba jači i teži traktor za oranje. Dok URSUS C-355 može biti jedini traktor. Može lepo da ore, a i da kultivira. Širina točkova i okretnost mu to omogućavaju.

Nazad
Vrh