Ursus

image.jpg
[/URL][/IMG]

prijatel go prodava za 5500evra so 4000rabotni saati 2000 god. i bil isto sto i ursus 1634 od ista linija proizvedeni, sto vikate dobar li e?

traktorot ne e zapalen od maj 2011 god. koga rabotel vo eden kombinat na fresirazanje i ima puknata gumica od hladnak za voda, ukraden eden stabilizator na polugi i zadnata nadvoresna guma e rasecena... se drugo izgleda solidno ama nikoj ne saka da go kupe zosto crystal im e nepoznata marka a ustvari se raboti za ursus 1634 a samo nadvoresniot izgled e razlicen valjda e toa pricina i e stvarno dobra prilika ima 155 ks motor martin, ali nema do sega kupec hohohoho....

Moje misljenje je da to kupujes odmah!!! Ja se ne bi razmisljao bas mi se svidja i uzeo bi ga sigurno.. Mozda spusti i za 5000e a to je tek kupovina.. toliki traktor za 5000e!!!

mojata ponuda e 3500eura nisto poveke ama ne go dava za taa cena a 5500evra e dobra cena ama ne e za mene zosto kupivme pred 1 god. nov traktor i otidoa parite... ima puno rupe gde treba da ide pare a za ovaa nedostaje ::novac::::novac::::novac::::novac::::novac::::novac::::novac::::novac:: nemogu spavati dok ne se prodaje od zao jbg

Ja bi to odmah kupio a ako nemam ::novac:: snasao bi se nekako pa bi posle vratio... tako nesto ne treba propustati....

ako ne se prodade mozda ke dadam povisoka ponuda videcemo.... a traktorot e stignat vo makedonija kako japonska pomos preku vladata toa vreme i dadeni se na nekoi kombinati a sad neki otisli vo stecaj i su prodali, isto na website od crystal tractors pisuva deka isti takvi imaat prodadeno na balkanot bugarija, srbija itn. inaku vo kombinatot rabotea so plugovi 4x35 i rabotinici kaze da su bili solidni bez neki osobeni kvarovi

Kolege,opet mi treba pomoc.

Namestio sam gurtne ,klipove i semenik koji se nalazi ovamo do diferencijala ,odmah iza gurtni,medjutim sada trebam da zamenim ovaj na slici pod brojem 11.Tako sam dobio savet.Medjutim nisam siguran kako treba da skinem ovu poluosovinu br.16 na slici.Dal treba da udaram necim po njoj dok ne izadje ili to nekako drugacije ide?Iskreno plasim se da nezeznem nesto.A i muci me kako posle da vratim to?Semenik sam uzeo.
Radapciger neki ili nesto drugo?Mozda su pitanja malo glupa,zato se izvinjavam.

Uzmes neku deblju zicu 3-5mm.Prvo vrh malo stuces cekicem.Tad vrh zakrivis i zavuces ga sa unutrasnje strane semeringa i zakrenes prema vanjskoj strani semeringa tako da osjetis da je zakacilo za rub. .Tad polako potegnes semering van.Prvo pogledaj tacno na kojem mjestu je semering stajao.Tacnije koliko je odmaknut od ruba.Novi nabijes na istu mjeru na kojoj je stajao stari semering.Ako prewtjeras sa nabijanjem propasce unutra prema lezaju i nista od posla.
Dubina semeringa od ovog ruba sa slike je bitna.Treba da ga vratis na istu mjeru.

Uploaded with ImageShack.us

Hvala,ali sam vec sve sastavio.Medjutim izgleda na moju zalost ,bezuspesno.Sem tog semeringa koji cini mi se i nije bio los,sve ostalo sam uradio.Dobro nisam samo stavio novu cevcicu za dovod ulja u glavni cilindar.Ona je stara.Posto mi je delovala ok,a prilicno kratka ja sam je oprao i stavio.Medjutim sve je to radilo ukupno ,mozda,tri dana.Posle toga je desna kocnica OPET zablokirala.Isto kao i one stare.Sada sam prilicno deprimiran i stvarno nemam vise ideje zbog cega je blokirala.Vazduh sam izbacivao kako treba,pri ulivanju novog ulja.Prvo drukao kocnicu dok nije pocela da izbacuje cisto ulje,pa onda nadrukao,pridrzao malo kada se odigla i odvrnuo sisicu.Pa zavrnuo i opet.Tako nekoliko puta.Stvarno nevidim sta ne valja.Sve sam mu novo stavio.I uzgred imam utaisam da malo vise bruji u diferencijalu.Nisam siguran dal mi se cini ili ne.Da nije mozda poluosovina malo uvijena pri zavrtanju?Stvarno neznam.Prilicno sam se razlocarao.Namucio me je nenormalno.Nijedan deo nije idealan,svaki sam morao malo da preradim da bi se umestio.I na kraju posle tolike muke ovo.Neznam sta da mu radim vise.Sra...e od traktora.

Probacu da popustim.Ali ne razumem zasto bi to bio problem kada je i na levoj vijak na istom rastojanju?To je jedno.A drugo zasto nije odmah blokirao,nego tek posle tri dana?A nije stajao za ta tri dana.Mada mozda i jeste odmah,al ne tako jako kao sada.Probacu,pa da vidim sta ce biti.Hvala kolega.

Probaj odvrnuti luft sisicu od blokiranog tocka mozda je nesto upalo u glavni kocioni pa ne vraca ulje .

Recite mi, koje ulje ide u filter za vazduh na Ursusu 355, koliko staje u njega, i na koliko treba da se menja? Unapred hvala :osmeh:

Ulje 30tka . Kada odlijes potrudi se da ocistis sa necim ostrim talog koji je dosta tvrd a sipas do rupica izmedju unutrasnjeg kruga i spoljasnjeg nesto manje od litar . Cisti se kada radi u prasini par desetina sati a i proveri mreze koje stoje iznad ulja izvadi i isperi u nafti . Postoji i na samom vrhu za ciscenje kada se izvadi sraf iz sredine i skine poklopac onda se iztrese sralozena prasina ...:cool:

Nazad
Vrh