Ursus

Nebrini se propnem ja Ursusa lakse nego rakovicu:osmeh:Sve to stoji sto kazes nema reci jedini je problem sto je Ursus 355-360 cim izasao iz fabrike na prvom radnom satu iskocio menjac i tako i ostao posle 10000 radnih sati.Zato Rakovica 65 i IMT 560 iz naprimer 1986(iako imaju nedostatke)kostaju 4000-5000 eura,a Ursus 360 kosta 2500 eura.Surova realnost za jednu jako dobru masinu:kisa:

Ko kaze da se brinem?!?,Svaki "mangup" moze da propne traktor,nije o tome rec vec je rec da Rajka sama poskakuje kao zdrebica i da ne mrda nigde bez komplet tegova a Ursus ide bez tegova ladno,i bez prednjih i bez zadnjih a ona cim nema tegove nazad i napred cvrc Milojka kad si bila devojka.IMT-ejcima kocnice niti su radile kako valja kad su izasli iz fabrike niti rade kad majstor izadje iz dvorista,da ne pricam o tome da zamaste lamelu cim sidju sa proizvodne trake.
Sto se tice cene,one su im naduvane(Rakovici i 560),jer u toj klasi i T40 je slicne cene kao Ursus a i jedan i drugi mogu da pojedu za dorucak i Rajku i 560 u svakom poslu.
Postavlja se pitanje da li neko hoce da se prica po selu kako je kesnuo 4-5000 evrica za traktor i da glumi dzeka kad prodje selom,pa sicne pun gas da ga snase gledaju ispod oka ili ce za 2500 evra da kupi traktor sa kojim ce se naraditi,a pride uzeti jos prilkljucaka.Sve je stvar za sta se ko opredeli.
Ja sam za ovo drugo,kupiti ekonomicnog radnika koji ce da radi a ne da sluzi za dzekiranje po selu.

Prvo ja iz loseg iskustva iskljucivo kupujem traktor za koji ima delova da se kupi,evo naprimer u Sapcu,Loznici(moj kraj)a za Ursusa nema,samo Novi Sad i Ruma treceg,kad mi crkne nesto u brazdi,odem do grada kupim namestim i teram,a popravka traktora putem brze poste u sezoni mene ne zanima.(moje opredelenje)
Drugo Rakovica je u mom kraju pored fergusona nacionalno vozilo broj 1,u celom selu ako skupim 10 tegova dodatnih za Rakovicu pljuni me slobodno kad se vidimo(ne racunam na 3 nove rakovice u selu,jos su valjda tu tegovi),sve je to zavrsilo ili na kilo ili za neke druge stvari.Retkost je videti kod mene da Rakovica ima dva ili tri tega napred.
Trece,tacno je da IMT ima problem sa kocnicama pozadi,i ja i burazer to prepravljamo na mehanicke i dajemo garanciju 7-10 godina da ce da koci kao putnicki auto za 200 eura.Neki clanovi su se i uverili kako to koci.
Cetvrto,iako pokusavas da me ubedis da ja nevolim Ursusa grdno se varas,mislim i dalje da je jako dobra masina sa manom menjac,a sve ostalo svaka cast,dobro uradjno!!!!

Evo da te obavestim da u Sapcu imas delove za Ursusa,Zetora i sve Ruse,tako da ne moras ici u Novi Sad ili Rumu.Mada ni brzoj posti nista ne fali,bas su ekspeditivni.
Tegove zbacuju sa Rajki jer casom podere prednje gume.Bolje da se porpinje nego svakih pola godine kupovati nove gume.:cool:

To sto ti radis svaka cast ali to je budzenje i prepravka,originalno fabricki kocnice su im nula.

Ne ubedjujem te nista,samo ti kazem da je Ursus masincina za ove koje ti favorizujes.Ima puno tehnickih resenja koje ovi drugi nemaju niti ce imati sa svim dodatnim doradama u kucnoj varijanti.Na kraju si i sam priznao da je to dobar traktor.

Ja mislim da bi ovde moglo staviti tačku na ovu prepisku, jer ste otišli u off....

Ja sam imao dva ursusa jedan je bio 71god a drugi 88,taj drugi mi nikad za dve godine nije izbacio iz brzine prodao sam ga pre tri meseca za 3800evra al je stvarno bio u odlicnom stanju,imt i ursus moje poredjenje je sledece jednostavno ursus ima vise vrelina nego mana od imt,a 560 sam imao 20 god.

Odnos snaga-tezina je na Ursusovoj strani. Ursus 355 ima 48 konja, a bolje ce uraditi posao od IMT slicne snage. Nebitno, svaki traktor je dobar koliko ga ko odrzava, i za sta ga koristi. Uzeti traktor shodno potrebi i gotovo. U delu Istocne Srbije u kojem ja zivim i radim ima ih koliko hoces, iako predeli uopste nisu mili za rad, pa niko ne pomislja da ga menja, vec im se broj povecava, a neki se provlace po selu evo vec 40 godina.... Ursusa najvise vadi sto je sirok, stoga je stabilan, i sam po sebi je duzi od npr. Rakovice.

Svaki ciga svoga konja hvali!!Ja samo rekao da mu nevalja menjac i ja nastradao u ovoj temi sacuvaj boze,odmah sam stavljen na crnu listu.:haha:Dzaba ja kazem da je sve osim menjaca dobro,nevredi,dok ne konstantujem da je i menjac vrhunski,full,na crnoj sam listi obozavalaca Gursusa.:osmeh:

mirko 015

Ovde smo da diskutujemo i razmenimo misljenja, niko te ne stavlja na crnu listu, svako ima pravo na svoje misljenje. Da li menjac izbacuje ili ne verovatno zavisi od broja radnih sati, i stanja i odrzavanja samog menjaca....

Imam i ja ursusa 355 i istina je da im je to mana iskakanje iz 2 i 3-ce brzine, isto tako odpustanje sarafa bocnih reduktora, imaju i problem podizanja poluga kad su na jakoj nizbrdici.
Ali on je u nase domacinstvo dosao prije mog rodjenja, poslije njega su dosli imt 533 i zetor, i mora se reci da je dobrim dijelom zaradio ovu dvojicu.
Ko se uspije navici na ove njegove male mane ima stabilnu i jaku masinu sposobnu za sve poslove na srednjim domacinstvima.

Niko te nije stavio na crnu listu,ali si ti sa ovom recenicom generalizovao da ljudi stradaju samo ako voze Ursusa i to samo zato sto menjac iskoci:
pa kod nas su ljudi stradali zbog tog menjaca.

Vidi druze kod mene u komsiluku su trojica stradala i to sa IMT-a dva sa 539 i jedan sa 540.A ti traktori su posle toga jos prevrtani i sin od jednog nastradalog je jedva izvukao zivu glavu posle nekoliko operacija kad je prevrnuo 539,unuk od drugog nastradalog je 2 ili 3 puta prevrtao svoju devetku. Ima jos njih koji su prevrtali Imt i Rakovice pa nigde nisam generalizovao stvar da su sa tih marki traktora ljudi stradali kao sto si ti napisao.
Zbog toga sam reagovao,zbog generalizovanja stvari a ne zbog neceg drugog.
Stavljam tacku na ovu diskusiju.
Pozdrav svima.

Poslednja izmena:
Nije bitno koji je tip traktora u pitanju ali je bitno to da neki ljudi bi trebali shvatiti da je traktor stvoren za radove u polju a ne za takmicenje u prevrtanju svakog drugog dana.:osmeh:

U cemu je razlika izmedju "Ursus 1224" i "Ursus 1614"?
Znam da ovaj 1224 ima 120ks, 1614 160, video sam da neki ljudi kupe od 120ks pa naprave da bude 160ks? Kako to zna li nekO?

Poslednja izmena:
Posto je vreme letnjeg oranja , strnjista kojim plugom je najbolje orati sa ursusom 355 stalno me buni to sto imaju 42-47 ks a vuku dobro dvobrazne plugove nemam nikakav plug pa da znam koji bi trtebao kupiti hvala vam!

Nazad
Vrh