Kod mene je 360 vec 12 godina i za to vreme mi je iz trece iskocio samo 2 puta i to pod praznom prikolicom na samom kraju nizbrdice,i to isti dan u dva prohoda na istom mestu,i vise nikad nije iskocio iz trece.Prethodni vlasnik mi je rekao da je njemu iskakao iz 1 i to samo u dubokom oranju.To sam isprobao,i video da iskoci iz prve kad je nagnut u brazdi,a posto orem 2 ili 3 to nije nikakav problem,a ako treba sporije tu su 4 i 5 sporohodna.Prvu jako retko koristim u radu osim ponekad kad baliram.Obicno balirka ide 3 ili 4 spora,ako je redji otkos ide i 5 spora,moze i prva brza,i nikad nije iskocio iz trece ni preko strane ni nizbrdo a spustao sam ga skoro u bunar.Sve radne operacije obavlja najvise trecom,u velikom brdu 2.
Kad je kupljen imao je problem da mu pod balirkom iskoci rucica kardana.Majstor mi rekao :"Vezi zicom rucicu"To je jednostavno reseno,pogledam u katalogu kako to stoji,i stavio sam novi osigurac i vise nikad nije iskocio.Problem je bio sto je u tom osiguracu pukao feder i osigurac nije imao nikakav efekat.
Pregledajte osigurace brzina,ako treba izmenjajte ih.
Nizbrdo polako,ako treba u sporohodnu u sporohodnu pod vecim teretom.Ja sam spustao 3 kubika šodera u jednoosovinki po vlaznom makadamu 4 sporom,nije ga pomakla ni milimetar.
Ursusa treba osetiti i znati voziti.Nije to traktor za krljace i siledzije koji bi da ga rgaju kako je njima ćef.
Masina je nepoderiva i veoma zahvalan radnik ko ume s njim da radi i da ga iskoristi.Nije on toliki krš kao sto je ovde u prethodnih par postova napisano.Ima on mnogo vise vrlina od mana.Jer nijedna masina nema da nema manu,ni drugi traktori nisu savrseni a ni Ursusi nisu najgori na ovom svetu.