Ursus

Nema turbo,6 klipa bez turba je 1224,a 1614 ima turbo,a motor je isti i kod jednog i kod drugog!

Poslednja izmena:
Kod 120 i 160 je osim turba razlika u klipovima (ojačani idu za turbo), boš pumpi(razlika u štelovanju), i ima razlike u rezervoaru, pošto usisna cev koja spaja turbo i usisnu granu prolazi ispod rezervoara, drugačija je prirubnica auspuha, i tako kojekakve sitnice...

Da neznas mozda kako su se pokazali 160 ks Ursusi-Zetori u kombinaciji sa 4-stepenim menjacima od 120ki?

Verujem da nema problema,ali u poredjenju sa njegovim originalnim menjacem koji je bolji u radu,da li mu znaci ta jedna brzina ili ne.

zavisi od masina sa kojima radi...kod nas ore trecom sporom(4 brazde),podriva drugom,sprema i tanjira prvom brzom-tako da treba odabrati masinu za taj opseg brzina i ok.

ja sam imao ursusa 1614 sa tri brzine prva mu je jako spora a druga mu je prebrza i kad tanjiras ili spremas drugom nemoze,brzo mu je i tesko a prva spora,tako da je menjac sa 4 brzine mnogo bolja varijanta

ja sam imao ursusa 1614 sa tri brzine prva mu je jako spora a druga mu je prebrza i kad tanjiras ili spremas drugom nemoze,brzo mu je i tesko a prva spora,tako da je menjac sa 4 brzine mnogo bolja varijanta
taj menjac sa starog tipa za koji pretpostavljam da pises nema veze sa novim tipom-1634-98 godiste npr-kod novog tipa je totalno drugaciji prenos nego na starima,kvacilo je hidraulicno,ima i sinhrone brzine...a i stari tip ima 34' gume,a novi tip 38'...

pa da stariji tip 90to godiste je bio nego covek pita sta je bolje 3ili4 stepena svakako je bolje imati vise brzina,mi smo hteli da ubacimo drugi menjac ali smo se odlucili da ga prodamo i uzeli smo nov traktor

U principu razlika između dva menjača je što je u 4 stepenom dodat jedan stepen niže, te druga dođe prva, treća mu dođe druga i četvrta mu dođe treća, a prva kod 4 stepenog je između treće spore i prve brze kod 3 stepenog...

Mani dva akumulatora stavi jedan od 97 - 100Ah staje u kutiju lepo samo se prebaci masa na drugi sraf. Tako godinama koristim i nije mu malo 100 . On cak pali i sa 45Ah leti . Dva su los izbor .

Zetori su fabrički imali 2 akumulatora od 6 volti vezanih redno!
I Ursus C-355, fabricki je imao dva akumulatora od 6 V i 165 Ah vezana redno. Prvi par akumulatora na novom traktoru je trajao 8 godina. I sada imam 2 akumulatora od 6v i 165 Ah, ali su pri kraju, pa tražim nove da kupim. U Beloj Crkvi ih nema, a nema ih ni u Goloboku , takodje ih nema ni u Kovinu, (tamo sam kupio ove koji su sada dotrajali). Ima ih u Poljskoj i takodje u Češkoj (i nisu skupi). Koristio sam i dva akumulatora od 12v i 75Ah vezana paralelno. Sigurno da odgovara i varijanta sa jednim akumulatorom 12v i 100Ah. Moguće i da je to najpovoljnija varijanta (najjeftinija)... Ali, eto ja bih dva od 6v i 165Ah, pa ako neko zna gde ih ima u Srbiji neka javi.
Ove iz Pljske ne umem da naručim, a i pitanje je može li se to uopšte i kolka bi bila cena dostave.

Nazad
Vrh