SasaK
Član
Nema turbo,6 klipa bez turba je 1224,a 1614 ima turbo,a motor je isti i kod jednog i kod drugog!
Poslednja izmena:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
taj menjac sa starog tipa za koji pretpostavljam da pises nema veze sa novim tipom-1634-98 godiste npr-kod novog tipa je totalno drugaciji prenos nego na starima,kvacilo je hidraulicno,ima i sinhrone brzine...a i stari tip ima 34' gume,a novi tip 38'...ja sam imao ursusa 1614 sa tri brzine prva mu je jako spora a druga mu je prebrza i kad tanjiras ili spremas drugom nemoze,brzo mu je i tesko a prva spora,tako da je menjac sa 4 brzine mnogo bolja varijanta
Ako neko zna gde ima da se kupe dva akumulatora 6 V 165 Ah, za Ursus C-355, neka napiše ovde ili mi javi na PP.
Zetori su fabrički imali 2 akumulatora od 6 volti vezanih redno!Hoces reci 12 volti.
I Ursus C-355, fabricki je imao dva akumulatora od 6 V i 165 Ah vezana redno. Prvi par akumulatora na novom traktoru je trajao 8 godina. I sada imam 2 akumulatora od 6v i 165 Ah, ali su pri kraju, pa tražim nove da kupim. U Beloj Crkvi ih nema, a nema ih ni u Goloboku , takodje ih nema ni u Kovinu, (tamo sam kupio ove koji su sada dotrajali). Ima ih u Poljskoj i takodje u Češkoj (i nisu skupi). Koristio sam i dva akumulatora od 12v i 75Ah vezana paralelno. Sigurno da odgovara i varijanta sa jednim akumulatorom 12v i 100Ah. Moguće i da je to najpovoljnija varijanta (najjeftinija)... Ali, eto ja bih dva od 6v i 165Ah, pa ako neko zna gde ih ima u Srbiji neka javi.Zetori su fabrički imali 2 akumulatora od 6 volti vezanih redno!