Ursus

bravica za paljenje tj.prekidač glavi, sigurno jer da je automat i posle vađenja ključa bi nastavio da alnasuje.

Problem sa paljenjem sam riješio, našricao sam WD-40 u bravicu i dugme za paljenje i od onda više nema problema sa paljenjem ali danas mi se dogodio novi problem skoro da mi se zapalio.
Išao sam u 50 km udaljeno mijestu po jedan stroj što sam kupio i na povratku desetak kilometara od kuce poćelo nešta smrditi u kabini ali nisam mogao skužiti šta, sumnjao sam na struju da bi tek kad sam dosao kući vidio da je koćnica a nisam mogao vidjeti prije jer jena toj boćnoj strani bila krpa od koje se nije vidjeo dim, pedpostavljam da pakne nisu dovoljno odvojile a ja sam ga maximalno tjerao,
Ima li tu kakve samo pomoći ili zvati majstora?

Problem sa paljenjem sam riješio, našricao sam WD-40 u bravicu i dugme za paljenje i od onda više nema problema sa paljenjem ali danas mi se dogodio novi problem skoro da mi se zapalio.
Išao sam u 50 km udaljeno mijestu po jedan stroj što sam kupio i na povratku desetak kilometara od kuce poćelo nešta smrditi u kabini ali nisam mogao skužiti šta, sumnjao sam na struju da bi tek kad sam dosao kući vidio da je koćnica a nisam mogao vidjeti prije jer jena toj boćnoj strani bila krpa od koje se nije vidjeo dim, pedpostavljam da pakne nisu dovoljno odvojile a ja sam ga maximalno tjerao,
Ima li tu kakve samo pomoći ili zvati majstora?

Da bi prgledao pakne treba ti bar još dva dobra momka da vas je trojica.Nije to uopšte lak posao i naivan ja sam radio sebi kompletne kočnice pa znam o čemu pričam ,prvo što trebaš uraditi jeste ispuštanje ulja iz sistema,zatim probaš odvrnuti cevčicu za odušak na kočionim klipovima u točkovima,ako to nisi radio bar jedno 2-3 godine i ako su klipovi stariji to će ići jako teško ali probaj, zatim skini cevčice koje idu takođe na kočione klipove u točkovima,tako ćeš osloboditi klipove dodatnog pritiska onda probaj malo čekićom da lupkaš spolja oko pakni nebi li se malo pomakle videćeš delić pakni kroz otvor na bočnom reduktorima.ili malo sačekaj jedan dan da vidiš da li su popustile možeš proveriti tako što izbaciš traktor iz brzine i rukom gurkaš malo traktor ako nemiče ni malo još uvek su zapekle,ako ih uspeš "odlepiti" sastavi sve uspi ulje izluftiraj i probaj da se vozaš,jedna veoma zeznuta stvar može da se desi (ako i dalje primećuješ da se pakne lepe),a to je da su opruge koje skupljaju pakne od starosti izgubile elastičnost i nevraćaju pakne jednostavno se izvuku i više se ne skupljaju,a druga opcija jeste da su zapekli klipovi od starosti,i u jednom i u drugom sluičaju negine ti rastavljanje,a tu ćeš imati dosta posla i tu moraš zvati ona dva momka sa početka priče,ako to budeš radio ja ti savetujem da uzmeš sve novo da nebi rastavljao dva puta,ja sam tako uradio i nemam problema sa kočnicama već 15 godina.

To ću ipak prepustiti majstoru, previše ja to zamene

---------- Poruka napisana u 21:03 ---------- Prethodna poruka je at 20:59 ----------

Čemu služe one male cjevćice (kao mazalice) pored cjevi za ulje?

To su cevcice za odušak one služe da se ispusti vazduh iz sistema.Probaj za početak njih da odvrneš možda hlipovi popuste.

Evo jednog starog radnika kod mene u dvorištu.
5e7nt4.jpg

Raspitaj se u onoj prodavnici traktorskih delova na buvljaku, mogu da nabave, ili kod Dragana ( na duplim trakama kod tehničkog pregleda od abc testa).

Pozdrav svima!

Kolega ima Ursus c355, i napuklo mu poklopac hidraulike, pa je zavareno al opet puklo!
Radi on, al curka ulje!
Dali znate gde bi se to moglo kupiti novo/polovno...bolje ova druga varijanta.
Ako imate neke brojeve telefona ljudi koji prodaju delove za Ursus, da se reši muke.
Unapred hvala...
pozzz joe!

Pozdrav svima!

Kolega ima Ursus c355, i napuklo mu poklopac hidraulike, pa je zavareno al opet puklo!
Radi on, al curka ulje!
Dali znate gde bi se to moglo kupiti novo/polovno...bolje ova druga varijanta.
Ako imate neke brojeve telefona ljudi koji prodaju delove za Ursus, da se reši muke.
Unapred hvala...
pozzz joe!

probaj zovnuti ovde a video sam na još jednom mestu ovakav oglas ali ne mogu da se setim gde ,probaj malo goglati ,ima sigurno negde.
http://www.svastara.rs/oglas/93566_delovi-za-imt-traktor.

Nazad
Vrh