Ursus

zavisi koji tip pneu. sej.? a i zavisi od zemlje. kako je pripremljena i jos mnogo stvari uticu... i na stepen prenosa i na obrtaj...

2 ili 3 brzohodna, pa na 14-17 obrtaja.

zar ne bi trebalo da radi na većem gasu zbog sporog kardana njemu je tek na 2000 obrtaja motora 540 kardana

Kojom brzinom i na koliko obrtaja treba da ide Ursus 355 u setvi kukuruza sa pneumatskom sejalicom,ako je neko radio neka napiše.
Mi radimo 2 brzom oko 1800 obrtaja po sluhu jer obrtomer trenutno ne radi. To je oko 6,5 km/h teoretski. Treća je malo suviše jer pri 2000 obrtaja ide skoro 10 km/h što je navodno za setvu suviše brzo.

sve zavisi od njive i od sejacice. ako je prvaklasna zemlja pripremljena kako treba, i ako pneu. sej. ima super kompresju mozes terati i 3 na nesto manji gas - pa i na manji obrtaj kardana ce imati dovoljnu kompresiju, pa ne ide 10 km/h, vec sporije, pa ako je i njiva takva, onda ne "trucka" masinu, pa tako.
a inace i moje mislenje je to - ako nisu stvarno optimalni uslovi - 2 brza, pa 1600-1800 obr. i ne brini :)

Evo onog ursusa za kojeg sam vam pisao,extra lepo izgleda

DmWf.jpg

YTg6.jpg

J8PHE.jpg

svAh.jpg

DpVkZ.jpg

vNzM8.jpg

wRxZQ.jpg

Da mecka je.Covek kaxe da je ispremirao 28 jutari sa spremacom 5.7m i da je sa putom potrosio 60l.Sto znaci da je potrosnja oko2l.Majstor Felbab ga je namestio za sve novce:bravo:

Jedna zamerka za odlican posao:dobro bi doslo zbog hladjenja da je na prednjem delu maske resetka kao na zadnjem.Ovako je jako nezgodan usis vazduha koji struji kroz hladnjak.Inace lepo odradjeno :bravo:

Jel moze neko da mi kaze kakva je razlika izmedju c355 c360 dali su im motori isti i de 360 dobija tih 10 konjskih snaga koliko je jaci od 355 hvala vam planiram raditi 355 pa da ako mognem napravim 360.

Nazad
Vrh