Ursus

Jel moze neko da mi kaze kakva je razlika izmedju c355 c360 dali su im motori isti i de 360 dobija tih 10 konjskih snaga koliko je jaci od 355 hvala vam planiram raditi 355 pa da ako mognem napravim 360.
ma iste su to masine, samo 355 su stariji, manje iskace iz brzina i manje se cuje brujanje diferencijala nego kod c 360

Ja imam c 355 71 god.kupio ga cale novog i c 360 90. Boji je stariji traktor i to mnogo radzen od kvalitetnijih materijala. c 360 se cesto kvari. Inace obozavam zetore.

Ursus 100-120 ks

Interesueje me koliko se krecu cene ovih traktora i kakvi su sa potrosnjom. Posebno me interesuje potrosnja 120ica jer imaju motore sa 6 cilindara. Vidim da su po tezini skoro isti kao 904 ili 914 sa turbom.

Interesueje me koliko se krecu cene ovih traktora i kakvi su sa potrosnjom. Posebno me interesuje potrosnja 120ica jer imaju motore sa 6 cilindara. Vidim da su po tezini skoro isti kao 904 ili 914 sa turbom.
Prelistaj malo temu, ima o njima baš dosta pisano...

Poslednja izmena:
popravljen aparat i evo slika sa remonta
1zgohx.jpg

---------- Poruka napisana u 16:57 ---------- Prethodna poruka je at 16:56 ----------

2euo8lk.jpg

---------- Poruka napisana u 16:58 ---------- Prethodna poruka je at 16:57 ----------

359k4zn.jpg

ovo je na njemu urađeno generalna motora nešto sitno na mjenjaču zato što je rađen u diferencijalu novi ležaji sve ostalo kao novo hidraulik nova pumpa remont kocke remont klipa novo ulje kao i sve zamjenjene gumice i čaure,bočne trube svi semerinzi ležajevi i brtve kao i nove kočnice nova kardanska osovina i ležajevi nova špingla poluga i kugle na polugama ležajevi smerinzi i gumice na torzionoj osovini u prednjem trapu sve novo ,novo sjedalo alnaser prednje gume sva instalacija ,svjetla,satovi prekidači i bravetakođe sve novo e da i glava je nova nije remontovana,to je otprilike to a vjerovatno sam nešto i zaboravio

jako malo toga je staro sve što sam posumnjao da treba promenio sam.i vidiš zaboravio sam da je i kompresor remontovan i dijelovi u kućištu volana i svi krajnici spone u volanu nema ni milimetra lufta

sve što je moglo original nabavio sam i neki dijelovi u motoru što nisu original onda je mahle ležajevi radilice klipnjače itd..

:ppozdrav: E to je stvarno redovno spremljena masina vodilo se o svemu racuna . Sve cestitke i nek sluzi 20+ godina bez kvara .

Ljudi šetaju mi točkovi na Ursusu 355 levo desno žestoko pogotovo pod teretom,predpostavljam da je to do zglobova ,da ih treba menjati,jer neko imao takvu situaciju.

Pozdrav svima. Imam jedan problem...na ursusu 1634 vec treci put pukla bregasta u pumpi visokog pritiska. Polsle prvog puta smo uradili razvod...mada starim lezajevima nista nije falio. Sta ciniti sada?

Na ursusu c-360 kad palim kao da anlaser nastavi anlasovati i kad traktor upali, kad izavdim kljuć to prestane i traktor nastavi raditi normalno, sumnjam na bravicu i automat na anlaseru a volio bih ćuti i Vaša mišljenja.

Nazad
Vrh