Ursus

Pod 2, vazduh prolazi kroz cev u sredini i udara u ulje, to ulje bi trebalo da zalepi za sebe sto vise prasine, od ulja se vazduh odbija i prolazi kroz filtere od morske trave(ovo sto ti zoves guzve vlakana),a odatle preciscen vazduh ide u usisnu granu.

jeste prijatelju u prevu si kad govoriš o običnom 3511ali ovaj sa oznakom 3511 s imaju jače motore odnosno identične kao tvoj[/QUOTE

ahh, da. znao sam, da ima nesto. ima jedan moj poznanik takav, pa znam da je identican - sad sam se setio, samo taj poznanik vec godinama (bar 15) ne koristi taj traktor, pa sam zaboravio kako je sa ovim 3511 i 3511 s. Da 3511 s ima isti motor kao 4712 ili 4718, veci nego "obican" 3511.

Ljudi imam problem sa Ursusom 904 od jesenas. Problem je u hidrauliku koji veoma sporo dize. Inace sta se desilo, jesenas od jedan put vise nije hteo da dize uopste, nikakvog simptoma nije bilo pre toga, radio je perfektno. Zvao sam majstora i prilikom dizanja hidraulicne dekle ustanovljeno je da je donji osigurac ispao (izasao) koji osigurava bolcnu koja gura klip. Dakle bolcna koja nije apsolutno nista polomila ( a mogla je da se zaglavi nekako) ostala je u klipu i vise nije imala funkcije da pokrece klip. Taj osigurac je postavljen na svom mestu i zamenili smo kariku i mandjetne na klipu. Nakon sklapanja pa do dan danas bez obzira dali ima ili ne nesto okaceno on jede g... i treba mu bar 15-20 skundi da bi podigao poluge skroz do gore.
Da napomenem da hidraulicna pumpa je dobra cim lako kipuje.
Na Zetoru znam da ima jednu malu rucicu na hidraulinoj dekli odakle mozes regulisati dizanje zavisno od polozaja odnosno dali da podize usporeno ili normalno ali na Ursusu ja nisam to video a i majstor isto to kaze da nema.
Molim ljude koji imaju vise iskustva oko ovoga odnosno nekog od majstora da me uputi sta da radim dalje.

A vruce ulje-hladno ulje, da li se isto ponasa sa dizanjem? Ja mislim da je hidraulicna pumpa(posto ste klip eliminisali) ,cuo sam da hoce ona tako, radi, ne radi, pa opet radi.

Ljudi imam problem sa Ursusom 904 od jesenas. Problem je u hidrauliku koji veoma sporo dize. Inace sta se desilo, jesenas od jedan put vise nije hteo da dize uopste, nikakvog simptoma nije bilo pre toga, radio je perfektno. Zvao sam majstora i prilikom dizanja hidraulicne dekle ustanovljeno je da je donji osigurac ispao (izasao) koji osigurava bolcnu koja gura klip. Dakle bolcna koja nije apsolutno nista polomila ( a mogla je da se zaglavi nekako) ostala je u klipu i vise nije imala funkcije da pokrece klip. Taj osigurac je postavljen na svom mestu i zamenili smo kariku i mandjetne na klipu. Nakon sklapanja pa do dan danas bez obzira dali ima ili ne nesto okaceno on jede g... i treba mu bar 15-20 skundi da bi podigao poluge skroz do gore.
Da napomenem da hidraulicna pumpa je dobra cim lako kipuje.
Na Zetoru znam da ima jednu malu rucicu na hidraulinoj dekli odakle mozes regulisati dizanje zavisno od polozaja odnosno dali da podize usporeno ili normalno ali na Ursusu ja nisam to video a i majstor isto to kaze da nema.
Molim ljude koji imaju vise iskustva oko ovoga odnosno nekog od majstora da me uputi sta da radim dalje.
ma prijatelju propušta ti negdi na gumicama ili je pukla neka cev dignite poklopac remontuj kocku i predihtuj sve i bićeš miran.ja sam sad na malom ursusu remontovao sve i podesimo pritisak na 140 bara jebote pucaju cevi koliko je jak pritisak da ne poveruješ

Verovatno nešto niste sklopili kako treba, ako od onda sporo diže.... Ako lako kipuje onda bi morale i poluge da rade normalno... Ili negde nešto nije stegnuto kako treba pa pušta pritisak ulja, pa ti zato sporo diže, ili se negde nešto zapušilo pa nema protok ulja...

@Farmer II. Skoro da nema razlike izmedju hladnog i vruceg ulja. Ne verujem da je do pumpe jer cim kipuje odlicno onda ne bi to trebalo biti.

@Pankin. Taj razvodnik, kocku sto ti kazes sa onim malim ventilima i gumicama nismo dirali jer smo mislili da nema potrebe menjati jer je radio do tada dobro. Mada ne iskljucujem mogucnost da to treba proveriti jer znam da na Zetoru 5011 kad smo menjali gumice preporodio se hidraulik.

@Mityoo. Ako mi verujes vise i neznam sta da mislim. Najvise me zabrine to sto je sve bilo u redu i maltene sam se radovao kad sam video da je u pitanju samo taj osigurac koji spaja taj potiskivac klipa kojeg ja nazivam bolcnom pa smo mislili da smo resili lako i brzo kvar ali desilo se nesto neocekivano. Moguce je i to da negde bude zapusena neka cev ili kod onih ventila na tom razvodniku (kocka). Ispod dekle nismo dirali ni jedan holender da bi bio nestegnut da bi propustio, a na dekli gore je sve stegnuto jer ne curi nigde ulja.
Videcu na leto da ga opet otvorimo da ustanovimo sta li je u ptanju. Sad setvospremacem nadam se da mogu raditi sa malo vise strpljenjea i plus ne moram ga dizati skroz na kraju njive kad okrecem. U svakom smislu Hvala momci!

evo i moje masine za sad sam prezadovoljan sa njom
dsc02366.jpg

---------- Poruka napisana u 22:34 ---------- Prethodna poruka je at 22:12 ----------

jos koja slika
dsc02371.jpg

---------- Poruka napisana u 22:35 ---------- Prethodna poruka je at 22:34 ----------

dsc02369.jpg

---------- Poruka napisana u 22:35 ---------- Prethodna poruka je at 22:35 ----------

dsc02372.jpg

---------- Poruka napisana u 22:36 ---------- Prethodna poruka je at 22:35 ----------

dsc02367.jpg

---------- Poruka napisana u 22:37 ---------- Prethodna poruka je at 22:36 ----------

dsc02370.jpg

Peet@Da li ste probali onu rucku gde se steluje plivajuci polozaj da premestite u neki drugi polozaj,moguce da je tu nesto poremeceno.Meni se desilo da kad sam vozio nekog radnika nazad nogom slucajno gurnuo u patos tu rucku i isto je jako sporo dizao a nisam odma primetio da je to pomereno.Kod mene stoji u skroz gornjem polozaju i onda radi odlicno.

Peet@Da li ste probali onu rucku gde se steluje plivajuci polozaj da premestite u neki drugi polozaj,moguce da je tu nesto poremeceno.Meni se desilo da kad sam vozio nekog radnika nazad nogom slucajno gurnuo u patos tu rucku i isto je jako sporo dizao a nisam odma primetio da je to pomereno.Kod mene stoji u skroz gornjem polozaju i onda radi odlicno.
Dragane ja vec 5 god. kolko imam ovaj traktor ta rucica za plivajuci je konstantno bila u polozaju do patosa i funkcije hidraulika su bile odlicne do jesenas. Inace probao sam je i podici i staviti je u svim polozajima ali sve djabe.
Kazi mi ako i ti imas isti traktor prilikom oranja na kakav nacin i dali koristis onu rucicu za plivajuci?

Crystala 12045 imam ja ali je hidraulik valjda isti,jedino je pumpa jaca kod mene,ali ako nisam u pravu neka me ispravi neko od iskusnijih kolega.Ta rucica kod mene stoji u skroz gornjem polozaju i onda u oranju radi kako treba.Kad je u srednjem polozaju onda je mnogo osetljiv na pomeranje rucice za dizanje i spustanje hidraulika(pomerim 2-3 mm na gore on digne poluge max,ili kad gurnem na dole odma spusti).A kad je u skroz zadnjem polozaju(u patos)onda hidraulik jako sporo radi,nebitno da li gore ili dole.I pritisak na izvodu za kipovanje mi je oko 210(naznam da li bari ili cega vec toliko je pokazivao na manometru).

Pritisak na izvodu za kipanje bi trebao da bude oko 175 atmosfera, jer u suprotnom nije dobro naštelovan sigurnosni ventil... Na 300 bara se raspadne pumpa...

lepo piše na sigurnjaku na koliko otvara znači 175 MPa ili bara atmosvera svejedno približno je to to

IMG_0200.jpg

a evo i priručnika za ručice tj odabir regulacije

img1851z.jpg

img1852w.jpg

Poslednja izmena:
ups pogrešan model traktora mislio sam da se odnosi na veće ursuse ali možda nekom zatreba neka stoji
znači za modele 9xx-12xx

eeeeq.jpg

wwwzh.jpg

naravno da bi sve to radilo kako treba mora sve da bude perfektno naštelovano svako odstupanje ovih polugica i oprugica dovodi do brljavljenja hidraulike
tj nikad ne znate koji sistem je izabran tako da ljudi uglavnom stave u neki položaj gde se čini da je ok i tako rade
imao sam negde šemu kako se šteluje ako nađem postaviću a možda i već jesam negde

našao sam

img022

tast ima problem na 1614 kad je ladan spada mu hidrulik al kada se ugreje sve radi normalno...gledam klokijeve slike al nisam pronasao resenje za moj tj. tastov problem... moze neka pomoc ?

meni je padala mašina do zemlje u transportu i odmah se dizala
imao sam taj problem dok nisam zamenio ovaj crveni sigurnosni ventil
prvo sam ga čepovao da vidim dali je on problem a zatim kada sam video da mašina nepada više zamenio
cena je bila smešna u bavaništu u prodavnici delova

wwwzh.jpg

Kojom brzinom i na koliko obrtaja treba da ide Ursus 355 u setvi kukuruza sa pneumatskom sejalicom,ako je neko radio neka napiše.

Nazad
Vrh