Ursus

ma narucicu ja nov, nego sam nemama vremena, a planimram jos jednog ursusa c360 ako prodam ovaj moj VTZ 2048 /...

A još ejftiniji način provere ti je da zameniš mesta utvrđivačima, pa ako ti opet iz iste brzine iskače onda je nešto drugo....

imam pitanje kad se kontrolise ulje u reduktore od prednje vuce kako treba da stoje ona dva srafa uspravno ili vodoravno?

Ljudi,koliko Ursus C-355 ima konja?Kod druga na jednom pise 42,jel mu to konji ili kilovati?

Zvanično 45 hp.na 2000 o/min. Medjutim to nije potpuno merodavno. Ipak je to četvrtak . Ja sam tanjirao sa štore 402 ili universal445 pa ako hoćeš IMT 542 ,549 i svi su oni 40 i koja hp. ali kada sedeš na URSUS 355 i bacis ga u treću on razvaljuje naspram ovih a u stvari je ista snaga.:sta:Kad već spomenuh 549 ispade on jači od Ursusa pa ti sam zaključi ako si ih terao koji je jači . Moj ujak imao ursusa p SAD KUPIO Zetora 5211 i jedva se navikao i stalno kuka kako je Ursus jači.

Ursus 355 motor slicnih performansi kao napomenuti traktori, samo mu je prenos drugacije resen. Bocni reduktori zavrsavaju veliki posao. Sto se motora tice, o tome se raspravljalo dosta u temi, ali ponovicu karakteristike:

Ursus c-355, model motora s-4002, snaga 48 hp
Ursus c-360, model motora s-4003, snaga 52 hp

Podaci preuzeti iz prospekta i radionickog prirucnika.

Da velika je kvaka sto ursus ide do 2800 a snaga računata do 2000 tako da ima pri 2800 vise konja razvija motor vise snage .
Dok ovis ostali relativno do 2200 idu.

Ja ti govorim o obrtajima 1500 do 1800 gde sav normalan svet nastoji da eksploatiše svoj motor i zbog radnog veka i zbog potrošnje. E i na tim obrtajima ursus meni deluje puno jače od pomenutih.Po meni nema veze kako je prenos rešen jer snaga motora se mora preneti do točkova . Znači i traktora sa i bez bočnih reduktora moraju osovinu točka pokretati istom brzinom. Zato traktori bez reduktora imaju velike diferencijale i konusno tanjirasti i tu je usporen a traktori sa reduktorom imaju manje dif i idu puno brže ali se usporavaju na bočnim reduktorima.

evo jedan primjer da ima veze kakav je prenos ,uporedi zetor 3511 s i 4712 na oba su isti motori a nije ista snaga

---------- Poruka napisana u 19:43 ---------- Prethodna poruka je at 19:43 ----------

da li neko zna koliko košta reglaža pumpe za ursusa 335

hitno mi potreban pomoc,to jest kolegi.pukla mu na ursusu c-355 prednja leva osovina odma uz glavcine.treba mu ta osovina(komplet osovina sa glavcinom)nadam se da ste razumeli na sta mislim.hvala vam unapred.i da,moze i polovan...

@ robert to se zove rukavac, isi su i levi i desni. a Sto menjati glavcinu ako je dobra? Cena je oko 15 evra bez lezajeva. imaju to svi prodavci ursus delova.

evo jedan primjer da ima veze kakav je prenos ,uporedi zetor 3511 s i 4712 na oba su isti motori a nije ista snaga

---------- Poruka napisana u 19:43 ---------- Prethodna poruka je at 19:43 ----------

da li neko zna koliko košta reglaža pumpe za ursusa 335
Pa nisu baš isti veći su klipovi kod 4712 100x110 a kod 3511 95x110 što je razlika u zapremini i10 hp.

može li neko da mi objasni gde ide osovina oko koje se okreću papučice od kočnica na ursusu 1224
hteo sam da skinem papučicu koja je zaribala i nije se okretala oko osovine i krenula je da izlazi cela osovina

jeste prijatelju u prevu si kad govoriš o običnom 3511ali ovaj sa oznakom 3511 s imaju jače motore odnosno identične kao tvoj

Popravljali smo nešto na Ursusu 360 i valjda prvi put sam se pozabavio filterom za vazduh. Još uvek (posle 25 godina) stoji originalni mokri filter. Jel postoji suvi filter za C360 ili mora nešto da se budži? Pitam jer sam sad pročitao post gde se vidi da su mokri filteri truba u odnosu na suve (http://poljoinfo.com/showthread.php?264-Massey-Ferguson&p=394773&highlight=vazdu%C5%A1ni+filter#post394773).

Pitanje broj 2: kao uopšte radi taj mokri filter? Koliko sam ja otšacovao nivo ulja je ispod one gužve vlakana kroz koju ide vazduh a vlakna su masna, ispada da se ona naulje mućkanjem kod kretanja traktora.

Nazad
Vrh