Uradi sam

ove vrhove (konuse) prodaje čovjek u rumi , ima različitih , cijene su od nekih 20-35e zavisno od veličine , čisto sumnjam da se isplati praviti za te pare pošto je ovo jako teško napraviti bez CNC struga

predpostavljam da ovaj cepac mora na kupi tj. ovom siljku imati navoj... uvek sam se pitao ko iscepa onolika drva ovima sto prodaju na kamionima...

edit: video objasnjenje..

cepac je meni najopasnija stvar u sumi,njega se plasim vise nego bilo cega drugog....

a sto? u cemu je fora...

moj komsija selu je ostao bez ruke kada je traktor povezan sa bansekom uhvatio rukav i vuklo dok mu ruku iz ramena nije otkinulo.. ruku su prevezli u ledu za Bg i lekari su je vratili to je bila neka mikrohirurgija na vise nivoa, jedan za krvne sudove jedan za zivce i ko sve jos.. sad koristi ruku samo je malo spustenija... bilo je to svojevremeno i na tv...

na ovom netu ima sve :) http://www.politika.rs/ilustro/2024/treci.htm

Epa vidis nisu svi te "srece" kao tvoj komsija da mu otkine ruku , decko od 20ak godina u mom komsiluku je poginuo na istom ovakvom traktorskom cepacu za drva, uhvatilo mu dzemper i dok su stigli da ugase traktor on je bio izlomljen toliko da nije ostao ziv.
Ali svako ima pravo da radi sta hoce sa sobom, za mene je stara dobra 5ca za cepanje odlicna jedino me ovo odusevilo ali mnogo kosta i nije isplativo bar za mene, uredjaj se kupuje posebno i moze se montirati na traktor ili viljuskar ili slicno....
:cool:http://www.hahnmachinery.com/

Ovo je posao
4reoso.gif
ali meni treba nešto za 25 kubika godišnje.

Dobra je i sekira, makar zbog kondicije, nego sam već tri polomio jer su drva sve rukom birana da budu što više čvornovata i nepreyebiva. :udri:

Ja danas pobao da cijepam sa automobilskom gumom montiranom na kladu (ima to na jednom videu). Nevjerovatno koliko olakša posao, uštedi desetak saginjanja i podizanja cjepki koje se, naravno, razlete posle svakog udarca sjekirom. Em ide mnogo brže, em čuva ledja, em je prejeftino. Ovako ću iscijepati ovogodišnja drva, a do sledeće godine ću napraviti cjepač sa el. motorom. Danas bih završio cijepanje, al izdalo me zdravlje, pretjerao sam sa fizičkim radom u zadnjih desetak dana i danas sam doživio kolaps.

Zombie 666 ne mnogo skupo nego preskupo zato je buraz i odustao on se bavi sa uslužnim rezanjem i cepanjem ogrevnog drveta ja sam mu pravio bansek sa pogonom na lombardini motor a sad treba da mu stigne i cepač na isti pogon .

Ovo je posao
4reoso.gif
ali meni treba nešto za 25 kubika godišnje.

Dobra je i sekira, makar zbog kondicije, nego sam već tri polomio jer su drva sve rukom birana da budu što više čvornovata i nepreyebiva. :udri:

Ja se i dalje sluzim poluautomatikom :osmeh: Ali kad me zgaze godine, i ledja pocnu da bole, zamenicu sistem cepanja drva.....

Iz čisto amaterskog ugla:
- možda malo veća brzina, naročito vraćanja sjekire
- automatsko vraćanje sjekire u gornji položaj pod obaveznoo

[Da li mozete da mi posaljete dokumentaciju za mesaonu i cerupaljku,posto sam resio da anpravim?Unapred zahvalan!]Na forumu ima dosta tema o raznim majstorijama clanova a kako nas je sve muka ( nedostatak novca) naterala da budemo razni majstori mislio sam da se na jednom mestu postave skice ili slike za razne sprave. Ja sam sa rodjakom bravarom napravio za svoje farme napravio dosta masinica (mesaonu i celu liniju za pravljenje koncentrata, opremu za hranjenje i pojenje zivine, ventilatore, podizace i sl.) . Posto se pored zivinarstva i poljoprivrede bavim i masinstvom imam dosta tehnicke dokumentacije za vise masina:

1. Horizontalna protivstrujna mesaona od 150 kg
2. Mlin cekicar snage 7,5 kW
3. Transporteri
4. Cerupaljke za pilice i t d

Vecinu masina dobar bravar uz pomoc dokumentacije moze da napravi a kad bi se kupovale cena bi bila mnogo visa nego da ih sami napravite. Sada se po raznim vasarima moze naci dosta delova i elektromotora tako da ni to nije problem. Ako je nekome od ove dokumentacije nesto potrebno moze se javiti i poslacu mu. Moze se nesto i uploadovati negde ali je problem u kom formatu jer nekome je povoljnija slika ili 3D model a nekome mozda vise odgovara radionicki crtez u AutoCAD u ili samo kao PDF format. Verovatno i mnogi drugi imaju neku dokumentaciju ili svoje pronalaske pa bi mogli ovde da napravimo negu besplatnu bazu podataka koja bi svima bila od koristi. :ppozdrav:[/QUOTE]

Normalno je da je brzi jer je sila manja, a i ovaj je mehanicki a nas hidraulicki. To vam je kada poredite traktor i kultivator za oranje.
Ovde kod vas se cepa topola, a kod nas se za ogrev cepaju iskljucivo bukva i hrast i to duzina do 1m, pa je kod naseg i hod mnogo veci.
Nas cepac je prodat firmi koja se bavi secom i cepanjem drva za prodaju. Evo radi vec mesec dana non-stop bez ikakvih problema. Kupac je vrlo zadovoljan

draganpan,kako bi se taj cepac ponasao sa metarskim dozemnjakom, 130cm u precniku,bukovina? Takav trupac sam cepao sa spiralnim cepacom sa rakovicom,ali sam morao da ga malko nacnem testerom inace bih otkinuo krst na kardanu...Interesuje me koliko je jak jer bih pravio nesto slicno,mnogo mi je sigurniji u odnosu na onaj sa spiralom...
Ovaj sam slikao kod jednog coveka u prolazu...
24b5end.jpg

---------- Poruka napisana u 13:32 ---------- Prethodna poruka je at 13:19 ----------

Mojih ruku delo ...
laka prikolica,unutrasnje dimenzije 220x96 cm
2q0r34p.jpg

dizalica za trupce sa makazama
2j61fna.jpg

1o6jhx.jpg

Makaze se kace na drugu stranu,a tu sam ih stavio da ne leze u snegu.Koga sta interesuje neka pita :ppozdrav:

Nazad
Vrh