Uradi sam

Robins kako napreduje secka za slamu?

robins je napisao(la):
Mali filmici kako bi trebala da radi seckalica

Naleteh na ovakvu sečku pa možda neko dobije ideju.
http://www.kovonovak.cz/rozebirac-baliku-slamy

10cndp1.jpg

ovaj crveni liči na robinsovu ideju

Jel ima neko nacrt ili plan za pravljenje kaveza za koke nosilje treba mi za 20 komada tako da ne bi bio velik kavez. :cao:

Evo napokon tenicke dokumentacije za secku slame koju sam daaavno obecao. Poceo sam da nabavljam materijal pa cu i slike postavljati kako je budem radio. Izmena je kod ubacivanja jer nema onog levka vec je cilindrican deo zbog ubacivanja cele bale. Dobio sam i neke slike kako izgleda deo koji sece celu balu a ovakva varijanta moze da ide i sa sitom za sitnije seckanje ako se slama koristi za briketiranje. Ujedno se zahvaljujem svim clanovima foruma na sugestijama, slikama i savetima.

LINK za skidanje crteza

http://www.2shared.com/file/fVtccTEq/Seckalica_PDF.html

Jos neke slike

Post je spojen: [time]1299541889[/time]

Treba mi informacija u Novi Sad na najlon dolazi čovek što donosi odlivke od aluminijuma mislim da je iz Indjije ali nisam siguran da li neko zna za njega i ima li njegov broj telefona. :cao:

john je napisao(la):
Treba mi informacija u Novi Sad na najlon dolazi čovek što donosi odlivke od aluminijuma mislim da je iz Indjije ali nisam siguran da li neko zna za njega i ima li njegov broj telefona. :cao:
ja imam od nekoga koji je iz Stare Pazove
neki Dragan Š. 063/8650-311

Hvala proveriću nisam siguran odakle je možda je iz Pazove. :cao:

ja sam ovu vizirtkarticu pokupio u Rumi , neznam mislimo li na istog čovjeka , nazovi pa provjeri

ima još neke dvije vizitkartice ovih koji se bave odljevanjem ali oni rade mesing i ukrase , ovaj radi i Al. odljevke

Hvala @savoris broj je pravi uspeo sam da kontaktiram sa čovekom to je taj na koga sam mislio. :cao:

@robins svaka cast za nacrt secke :ppozdrav: Ona sto sam ja narucio je od kombajna i kostace me 600e.
Bas me zanima kad zavrsis koliko ce tebe izaci.PS samo nek nam one sluze i zarade.
A i sunkica je zakon,bas cuci na stolu.Ne znam zasto ali cini mi se da je okrnjena posle slikanja.

Za secku sam nabavio materijal ali mi je komsija imao posla zbog vasara koji se svakog 15. odrzava kod nas u Palanci pa jos nismo poceli da je pravimo a i ja imam dosta posla oko farmi ali cim bude nesto od nje postavljam slike.

Evo slika jos jedne korisne a proste masinice koja sluzi za rasturanje stajnjaka koji se pre toga kipuje po njivi. Kad cistimo farme stajnjak izvozimo sa prikolicama jednoosovinkama i vozimo na njivu gde ga kipujemo na redove da bi ciscenje bilo sto brze. Kasnije se sa ovom masinom taj stajnjak rastura po njivi a moze se koristiti i za rasturanje slama ako kombajn nema secku. Stajnjak od koka je veoma rastresit jer kao prostirku koristimo najvise drvene suske i deo slame pa rasuranje ide bas brzo a covek koji je ovo pravio kaze da i tezi stajnjak moze da se rastura. Po pitanju bezbednosti bi zastitnik mogao biti i veci ali je ovde posao zavrsilo krilo od ferdze.

Nazad
Vrh