Služe da "zaustave i pridrže" koštice dok gornje sečivo seče. Bez tih zareza oće koštica da "klizi" po sečivu...
Znaci u sustini moze bez njih,ali je pozeljno da ih ima.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Služe da "zaustave i pridrže" koštice dok gornje sečivo seče. Bez tih zareza oće koštica da "klizi" po sečivu...
Sa desne strane stavis dizalicu(onu zabu sa navojem) i kad ti treba podignes
Kolega bas na forumu sam procitao da rus ima tu funkciju fabricki, pogledaj negde, mozda pomogne...Ovu temu posećuju kreativni i inovativni ljudi. Evo jednog pitanja baš za takve ljude:
Da li neko ima ideju kako da se od običnog traktorskog sedišta (postolje sedišta je pričvršćeno sa 4 šrafa za ravan pod kabine) napravi sedište koje može da stoji ravno kad je traktor u brazdi. Dakle kod oranja da može da se podigne desna strana sedišta za 5 cm.
Na prvu zamisao to bi se dalo izvesti tako da se leva strana postolja pričvrsti za pod preko šarki (da sedište može da rotira oko leve ivice postolja), a da se desna strana preko nekog podupirača fiksira na 5cm visine. Naravno, kad nije oranje u pitanju, da se desna strana spusti i fiksira ravno sa levom stranom.
Kako bi to najjednostavnije praktično moglo da se uradi (a da nije baš podbaci štaflu od 5cm pod desnu stranu ), a da nije neka komplikacija za prosečnog bravara?
Hvala unapred svakom ko predloži konkretno rešenje!
A da imas takoreci stranicu, tj komad gvozdja takodje na sarkama sa druge strane, pa podignes sediste rukom a onda podignes i to gvozdje koje se uglavi pod stranicu sedista. Kada je sediste spusteno, to gvozdje je izmaknuto i "visi" na svojim sarkama.
Kolega bas na forumu sam procitao da rus ima tu funkciju fabricki, pogledaj negde, mozda pomogne...
Mnogo je bolje i jednostavnije na vazduh..S'obzirom da traktori imaju hidrauliku, je l' postoji nešto što bi moglo na nju da se nakači i prosto njom podiže-spusta sedište po volji...?
Verujem da nije nešto što je "pljuni pa zalepi" varijanta za izvesti, ali da je moguće
Sta fali vazduhu Aco?Lele ljudi sediste na hidrauliku i na vazduh. Napraviste od njega naucnu fantastiku. Nije mu valjda tesko da digne **greška sa sedista i pod jednu stranu podbaci nesto? Ja nesto ne volim komplikovana resenja.
@dukej To je fabrički imao i 558 na jednom tipu sedišta. Osovina je išla po sred sedišta i tu se lomilo a sa desne strane je ručica koja je fiksirala sedište u odgovarajućoj rupi. Ručica se jednostavno povuče, sedište nakrene i ručica vrati u drugu rupu. Pošto je oslonac-šarka na sredini sedišta sve je radilo u hodu nisi morao ni da ustaneš sa sedišta samo se navališ u levo. Rešenje vrlo prosto i zakretao se samo onaj sedalni deo a mehanizam,opruga i amortizer sedišta su fiksni na ploči hidraulika.
Mada mislim da je ovo retko ko koristio i da je uglavnom zapeklo i da su ta sedišta retka jer su dosta stara ali izuzetno udobna ukoliko su biksne ok. Ja imam jedno takvo kući i ako ti nije hitno mogu da ti slikam
S'obzirom da traktori imaju hidrauliku, je l' postoji nešto što bi moglo na nju da se nakači i prosto njom podiže-spusta sedište po volji...?
Verujem da nije nešto što je "pljuni pa zalepi" varijanta za izvesti, ali da je moguće
Mnogo je bolje i jednostavnije na vazduh..
Послато са SM-J710F уз помоћ Тапатока
Deks znam i ja da se koriste vazdusna sedusta vec dugo i znam dobro njihove prednosti. Medjutim, kako sam ja shvatio ovde se pise o mehanizmu na vazduh koji bi sluzio da nagne sediste u jednu stranu. Znaci ne misli se na klasicno vazdusno sediste.